FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Berger blanc swiss

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af hundehvalpe som sælges i Danmark, du kan med hundrede procent sikkerhed finde det du søger her.

Her på hjemmesiden har vi både private hundesælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores annoncer indenfor denne Berger blanc swiss.

Læs mere i vores leksikon om racen Berger Blanc Swiss.

Køb berger blanc swiss

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Berger blanc swiss

En Berger Blanc Swiss, eller en Hvid Schweizisk Hyrdehund som den typisk kaldes på dansk, er en hunderace inden for hyrdehunde, som trods sit navn stammer fra Tyskland og ikke Belgien.

 

Oprindelse og historie

Den hvide schweiziske hyrdehund er en hvid variant af den tyske schæferhund. Man kan derfor sige, at den hvide schweiziske hyrdehund faktisk bare er en hvid schæfer. Racen blev dog aldrig anerkendt i Tyskland, som stædigt holdt fast i, at en schæferhund skulle være enten sort, gul, sortbrun eller sortrød og altså ikke hvid.

 

I USA derimod fik man interesse for de hvide schæfere, og i starten af 1900-tallet begyndte man derfor at importere dem fra Tyskland, med henblik på at renavle det gen, som gav den hvide farve, og gøre den til en selvstændig race. Senere, i 1970’ernne, begyndte de europæiske lande at importere hunden tilbage til Europa, hvor særligt Schweiz og Østrig importerede den i stor stil.

 

I 1996 blev racen optaget af Den Danske Kennelklub under navnet Becaner. Året efter, i 1997, skiftede den dog navn til Hvid Hyrdehund. Og endelig, i 2003, fik den navnet Schweizisk Hyrdehund, hvilket skyldes, at racen skal have et oprindelsesland for at blive godkendt af den danske udgave af hundeorganisationen FCI, og her valgte man så Schweiz. I 2011 blev racen godkendt af den internationale udgave af FCI.

 

Udseende og kendetegn

Den hvide schweiziske hyrdehund ligner på mange måder en schæferhund blot med en helt hvid pels. Den er 53 til 66 cm høj og vejer mellem 25 og 40 kg, hvilket er meget lig en schæferhund. Kropsbygningen fremstår muskuløs og stærk.

 

 

Den har store opretstående øret og dobbeltpels som kan være enten mellemlang eller lang. Pelsen skal som udgangspunkt være helt hvid, men cremefarvet accepteres også.

 

Mentalitet og adfærd

Den hvide schweiziske hyrdehund udgør en god vagthund og er således god til at beskytte både sin ejer og familiens hus eller ejendom. Den er meget vagtsom, men uden at være aggressive eller konfliktsøgende. Den er desuden modig og lader sig ikke sådan lige skræmme væk af ubudne gæster.

 

I sit hjemland, Schweiz, anvendes hunden bl.a. som tjenestehund i politiet, militæret samt som tjenestehund til fx blinde. Den hvide schweiziske hyrdehund er desuden også en fremragende familiehund, da den er god med børn og med sine stærke sociale kompetencer kan den let aflæse mennesker og tilpasse sig omgivelserne. Den kan dermed fungere både hvis du er alene med den eller hvis du har den med til en større social begivenhed.

 

Mens hunden er ung, skal man forvente, at den har et ret stort aktivitetsbehov og meget energi. Dette bliver dog mindre med alderen. Da hunden ikke er en jagthund, skal man som udgangspunkt ikke være bekymret for at den strejfer omkring eller tager på udflugter. Den bliver som regel nær families hjem.

 

Den hvide schweiziske hyrdehund er en intelligent hund, som er forholdsvis nem at opdrage og meget villig til at lære og tage imod kommandoer. Hvis man bruger sin tid og energi på den, kan man derfor få en meget velopdragen hund, som vil gøre alt hvad du beder den om.

 

Man kan med fordel give den forskellige opgaver den skal løse, for at stimulere den og træne den.Den hvide schweiziske hyrdehund i Danmark

Den hvide schweiziske hyrdehund er ikke en race, som er særligt udbredt i Danmark. Det skyldes bl.a. at den internationale hundeorganisation FCI, Fédération Cynologique Internationale, var meget sene til at anerkende race som en selvstændig race samt at racen ikke er anerkendt i vores naboland, Tyskland.

 

Man regner dog med, at flere og flere vil få øjnene op for racen i Danmark, da den nyder stor anerkendelse og udbredelse i udlandet.