FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Bichon havanais til salg

Skal du forøge din familie med en hund? En Bichon Havanais som også bliver kaldt havaneser, er en sød og social hunderace som er meget familieorienteret. Her på siden kan du finde et stort udvalg af mindre hunde til salg, vi har både private og opdrætter som sælger deres hunde på portalen, du er derfor sikret et stort udvalg. I bunden af siden kan du læse mere om havaneser og få den korrekte viden om hunden, inden du vælger at købe en.

Læs mere i vores leksikon om racen Bichon Havanais.

Køb bichon havanais

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

Bichon havanais er en lille og livlig selskabshund, og den er helt klart også et oplagt emne som familiehund. I familien som den indgå i er den omsorgsfuld, hengiven og meget optaget af at lege med familiens børn, som den altid er meget forsigtig og beskyttende overfor. Racen har et charmerende væsen og er altid oplagt til narrestreger - men på den gode måde. Racen er meget opmærksom og alarmerer om alt, hvad den finder usædvanligt, da den er meget beskyttende overfor sine medmennesker. Bichon havanais har brug for meget nærhed og god social kontakt med familien, og gerne også med andre hunde, hvis det er en mulighed. Racen trives dårligt med at være alene for længe ad gangen, og derfor skal dens medmennesker virkelig have tid til hunden. Racen elsker friske gåture med nye indtryk og positive oplevelser, og den er altid klar på en dejlig og rask gåtur.

 

Bichon havanais stammer fra det vestlige middelhavsområde og er oprindelig udviklet langs de spanske og italienske kyster. Den er formentlig tidligt kommet til Cuba med søfolk på langfart. De små hunde var efterspurgt af øens velbjergede damer, så de blev brugt som bestikkelse eller som handelsvare. Bichon havanais levede ubemærket på Cuba til langt ind i 1900-tallet. Forholdene på Cuba betød dog, at den forsvandt fra øen, men cubanske flygtninge bragte den til USA, hvorfra den blev spredt ud over verden. Racen bliver op til 29 cm med en vægt på 7 kg.

 


Racens aktivitetsniveau

En Bichon havanais er tæt knyttet til sine mennesker og bevæger sig sjældent langt væk på eget initiativ, og derfor kan man altid kalde hunden til sig igen. Racen er lydhør og reagerer generelt godt på anvisninger - også når den får lov til at bevæge sig frit omkring på egen hånd. Racen jagtinstinkt er stortset ikke eksisterende og tager sjældent overhånd, så det skal man bestemt ikke frygte ved denne race.

 


Pleje og pasning

Racens lange pels kræver en betydelig indsats med børste og kam, og det skal man som kommende ejer af denne race, være forberedt og opmærksom på. Pelsen er meget lang, men blød og kan være glat eller bølget. Underulden er sparsom og kan faktisk helt mangle. Pelsen må aldrig klippes eller rettes til undtagen på poterne, hvis hunden skal udstilles. Pelsen skal børstes flittigt for ikke at filtre, og dette skal gøres for at undgå gener for hunden, som kan være yderst ubehagelige.

 


Håndtering af racen

Fra racen er hvalp, skal en Bichon havanais vænnes til den noget omfattende pelspleje som den kommer til at blive udsat for i livet. Dette er yderst vigtigt så soigneringen bliver en hyggestund, og noget som den forbinder med noget godt, og ikke en magtkamp, som det ellers kan blive ved mangel på tilvænning til pelsplejen. Opdragelsen volder dog sjældent problemer, da hunden er glad for kontakt og sætter stor pris på opmærksomhed.Bichon haveanis til salg 

Inden du beslutter dig for at købe denne hunderace, er det vigtigt du har sat dig ind i racen og dens behov. Vi har lavet et kompelt blogindlæg hvor du kan læse mere og se hundens karateretræk. Læs mere om her