FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Cao da serra da estrela

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af salgsklare hunde som sælges i Danmark, du kan med sikkerhed finde det du søger her.

Hos os har vi både private hundesælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores dyreannoncer indenfor denne Cao da serra da estrela.

Læs mere i vores leksikon om racen Cao Da Serra Da Estrela.

Køb cao da serra da estrela

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

En cao de serra da estrela er en meget vågen vagthund der er ekstremt opmærksom på sine omgivelser, og hvad der sker omkring den. Racen kan altså derfor være meget mistroisk over for fremmede. Overfor dens familie er det til gengæld en anden snak, da den er meget trofast og hengiven i forhold til familien - og de mennesker, som står hunden nær. Det gode ved racen er at den især er overbærende over for børn, og har en stor tålmodighed med den. Racen er i det store hele ret så fredelig, men racen besidder en naturlig selvsikkerhed, som ligger dybt i dens natur. Hvis man formår at indføre tidlig socialisering klarer racen at tilpasse sig livet som selskabshund, og så kan den faktisk være en meget udemærket familiehund, hvis man ved hvad man laver med sådan en race. Racen besidder altså nogle fine egenskaber, men det er bestemt ikke en førstegangshund. Racen fungerer stadig som arbejdende hyrdehund i sit hjemland Portugal, så hvis den skal trives som familiehund, behøver den meget motion og en del beskæftigelse, som kan stimulere den mentalt. Konsekvent træning er en god idé at praksisere med racen, for at opnå et godt resultat på længere sigt.

Racen er den mest populære af de portugisiske racer er hyrdehunden fra Estrelabjergene. Efter al sandsynlighed stammer også den fra de gamle asiatiske mastiffer, og den er i nær familie med den spanske mastiff. I århundreder har den beskyttet kvægflokke på vandring mellem forskellige græsninger mod angreb af ulve. Desuden holdt den vagt på gårdene. Tidligt i 1900-tallet forsøgte man at krydse racen med schæferhund, men resultatet faldt uheldigt ud, og nu er racen tilbage i sin oprindelige form.

Racen er en stor hund, som bliver omrking 65-72 cm, med en vægt på cirka 30-50 kg.

 


Racens aktivitetsniveau

Når racen er ung og hvalp, er den meget aktiv. Især om natten har racen en tendens til at være på vagt og slår alarm ved enhver usædvanlig lyd, som den ikke kender eller har hørt før. Som voksen tilpasser den sig efter omgivelserne, selv om den stadig er glad for at bevæge sig og for at løse opgaver, da racen faktisk er ret så klog.

 

 

Pleje og pasning

Racens kraftige og isolerende pels virker grov, og kan nok bedst sammenlignes med gedehår. Pelsen er enten glat eller let bølget. Længden på racens pels varierer, da der forekommer både en langhåret og en korthåret udgave af racen. Pelsen skal børstes grundigt igennem en gang om ugen for ikke at fælde for meget, men udover dette kræver pelsen ikke det helt store.

 


Håndtering af racen

Ved håndtering af denne race er det meget vigtigt at vide, at den er selvstændig og handlekraftig, så den kan være noget af en udfordring at opdrage, og det skal man altså være indforstået med, hvis man ønsker sig lige netop denne race. Træningen skal helst begynde i den tidlige hvalpealder, og den skal være venlig, men konsekvent og varieret, så hunden ikke kommer til at kede sig. Man skal nok ikke forvente at man kan have hunden løbende løs ved sig, hvis man går steder, hvor det kan forekomme at møde andre mennesker som lufter deres hunde, da den er ekstremt egenrådig.