FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din cirneco dell etna her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er Dyreportal.dk det perfekte sted at være. Her på portalen kan du finde mange forskellige racer til salg. Vi har både hundeannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din nye hundehvalp her. Se alle salgsannoncer for Cirneco Dell Etna herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Cirneco Dell Etna.

Køb cirneco dell etna

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

Racen cirneco dell’etna er en race som stammer fra Italien. Racen er en mindre og lidt mere spinkel udgave af racen pharaoh hound, som har et stort temperament, men racen er samtidig god af sig og egentlig meget lige til over for alle mennesker, som den kender. Når det kommer til fremmede mennesker og andre hunde er den afventende og kan være noget forbeholden - især over for andre artsfæller også. Hvis racen skal fungere som familiehund, kan dens stærke jagtinstinkt der ligger meget dybt i dens natur, og dens behov for bevægelse skabe problemer, og derfor er dette ikke en race for en som aldrig har haft hund før. Racen er generelt rolig  kontaktsøgende indendørs. Det er dog vigtigt at understrege at den absolut ikke egner sig til at skulle bo i en lejlighed i byen, da racen kræver afløb for sin udprægede trang til nye oplevelser og til at løbe frit, for hvis man ikke kan opfylde dette udpræget behov, så kan man hurtigt få problemer med racen.

Man har ment, at racen stammer fra oldtidens jagthunde, og at den fra Nildeltaet kom til Sicilien med fønikerne. Nye undersøgelser hævder imidlertid, at det er en indfødt race af siciliansk oprindelse. Under alle omstændigheder bekræfter mønter og graveringer, at den fandtes i egnen omkring vulkanen Etna i flere hundrede år før vor tidsregning. Her levede den i århundreder isoleret og upåagtet som jagthund, og her har den stadig sin største udbredelse. Uden for Italien er den sjælden. Racen har en højde på 46-52 cm, med en vægt på 8-12 kg.Racens aktivitetsniveau

Racen er en jagthund, og det skal man bestemt ikke tage fejl af. Faktisk er racen oprindelig tilpasset jagt på vilde kaniner i det vanskelige terræn på Etnas ujævne lavaskråninger i Italien. Racen opererer ved at den lytter og snuser sig frem til byttet, forfølger det gøende ved hjælp af synet og dræber det hurtigt og effektivt. Den er kompromisløs på jagt, og den er faktisk ret så dygtig til det.

 


Pleje og pasning

Racens har en kort og fin pels, som er tæt tilliggende, og den yder ingen beskyttelse mod fugt og kulde, så hunden går kun modvilligt ud i dårligt vejr, da den bestemt ikke nyder det. Når det er varmt, opholder racen sig gerne udendørs, og den trives altså bedst i et lidt varmere klima.

 


Håndtering af racen

Når man håndtere denne race, er det vigtigt at sætte sig ind i hvordan opdragelsen skal gøres. Det er altid en god idé at belønne hunden, når I træner sammen. Det er vigtigt at træne samarbejde og kontakt med racen. Ved at opnå det bedste resultat med hunden, er det vigtigt at den trænes venligt, vedholdende og konsekvent med mange belønninger, da den erfaringsmæssigt reagerer positivt på lige netop dette. Man skal dog være helt indstille på, at det aldrig bliver en hund, som man kan slippe løs på steder med vildt og trafik, da den kan have en tendens til at være en anelse egenrådig.