FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Clumber spaniel

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af salgsklare hundehvalpe som sælges i Danmark, du kan med sikkerhed finde det du søger her.

Her på hjemmesiden har vi både private hundesælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores dyreannoncer indenfor denne Clumber spaniel.

Læs mere i vores leksikon om racen Clumber Spaniel.

Køb clumber spaniel

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

En Clumber Spaniel er en venlig hund, som også besidder gode egenskaber: Den er nemlig yderst stabil og velafbalanceret. Racen har en tendens til at være noget mere reserveret end de øvrige spaniels, som tit er meget kontaktsøgende - også overfor mennesker og andre hunde, som den ikke kender. Racen kan være en anelse egenrådig, og det er sjælendt set at den bare vil indfinde sig med, at andre hunde nærmer sig hvad den ville sige er dens flok. Racen er oprindeligt en jagthund, som i dag fungerer mest som familiehund, men i familiemæssige sammenhænge knytter den sig ofte mest til én bestemt person.


Racen er altid sød, men racen kan dog synes lidt doven. Racen sætter dog stor pris på daglige gåture, gerne med mulighed for at bevæge sig frit og bruge sin fremragende lugtesans trods dens dovenskab. Racen er også generelt glad for kontakt med andre mennesker og hunde, og den er altid flink overfor andre hunde og artsfæller.
Racen har navn efter hertugen af Newcastles hjem i Clumber Park i Nottinghamshire. Hertil flyttede den franske hertug af Noailles sine apporterende jagthunde kort før revolutionen i 1789. Senere er de formodentlig krydset med basset hound og måske blodhund. Man ønskede en tung hund, som kunne trænge igennem selv det tætteste krat og søge langsomt og grundigt uden at give hals. Racen blev populær blandt pensionerede officerer og embedsmænd, og den blev opdrættet af Edward VII på Sandringham. Racen bliver omkring 48-50 cm - tæver kan dog være en smule mindre. Racen har en generel vægt på ca 25-32 kg gældende for begge køn.Racens aktivitetsniveau

Når racen har mulighed for at være udendørs er den meget aktiv og den finder stor glæde ved at følge et spor. Indendørs er den særdeles rolig, og volder sjældent problemer, da den altid tilpasser sig familiens aktivitetsniveau. Som ung hund skal den socialiseres tidligt og vedholdende for at overvinde sin reservation over for fremmede mennesker og hunde, og dette er meget vigtigt at være opmærksom på.Pleje og pasning

Racen pels er meget fyldig, og glat tilliggende med en silkeagtig struktur, som er super blød. Pelsen skal børstes grundigt igennem en gang om ugen, og de steder med meget pels, som på dens ben og bryst skal friseres ofte for at undgå filtre, som kan være til stor gene hunden. Pelsen er ikke særlig smudsafvisende, og støv og snavs ses meget på det hvide, så et bad i ny og næ kan gøre underværker.Håndtering af racen

Racen arbejder helt bedst og helst i et langsomt tempo, og gerne et mere langsomt tempo end hvad de fleste andre hunde gør. Bortset fra dette må man tage hensyn til den tunge krop og ikke overbelaste hunden, før den er helt udvokset, da det kan skade dens led.