FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din collie her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er du på den helt rigtige hjemmeside. Her på portalen kan du finde mange forskellige typer af hunde til salg. Vi har både hundeannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din nye hvalp her. Se alle salgsannoncer for Collie herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Collie.

Køb collie

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen - Collie - Korthåret

Der findes to varianter af racen Collie. Racerne er nærmest identiske, og det er i princippet kun pelslængden, der adskiller de to collievarianter fra hinanden. Den korthårede sportsmodel har ikke i samme grad været avlet udelukkende på udseendet, så den har bevaret mere af hyrdehunde-instinktet. Racen er venlig og en godmodig selskabshund, som vil trives godt i en aktiv familie. Den skotske hyrdehund er Storbritanniens klassiske fårehund, som i årenes løb har udviklet sig til en en fortrinlig selskabshund og ikke mindst familiehund. Collien er kontaktsøgende, lærevillig og nem at omgås - det er simpelthen bare en race som man ikke kan andet end at holde af. Det er vigtigt at fremhæve, at den er yderst venlig og beskyttende over for familiens børn, og den vil altid gerne have at alle omkring den, har det godt. Racen er dog ikke glad for høje lyde, og det kan godt skræmme den lidt, men ellers er racen meget ukompliceret. Når man ønsker sig en hund som en collie, så skal man vide at racen behøver et godt socialt liv med tæt kontakt sin familie eller sin fører. Det er vigtigt at den bliver aktiveret og får lov til at møde mange nye udfordringer lige fra hvalp. Racen har et stort lege-gen, og den elsker at lege - hele livet igennem.

 

Korthåret og langhåret collie har samme oprindelse. De kom til Skotland som fårehyrder, og de blev oprindelig regnet som en og samme race. Der kunne langt op i tiden i begge slags kuld forekomme hvalpe af den modsatte hårlag-variant. Nu har racerne hver sin standard, og de parres ikke længere indbyrdes. Den korthårede collie har aldrig fået samme opmærksomhed som den langhårede, og den blev betragtet kun som en arbejdshund i meget lang tid. I dag er den en elegant, sporty familiehund. Racen bliver omkring 56-61 cm, med en vægt på ca 20-34 kg.


Racens aktivitetsniveau

Racen kan beskrives godt med disse ord: Aktiv, vågen og let omgængelig. Racen er kontakt-glad og lydhør over for anvisninger, og den lystrer næsten altid og reagerer på ordrer. En collie har brug for en del motion som ung, men tilpasser sig efterhånden efter omgivelserne og den familie, som hunden bor hos. Racen kan dog godt lide livet igennem pris på at løse opgaver og bruge dens kloge hoved. Race er altid samarbejdsvillig - det vil sige at den gerne tager mod anvisninger og holder sig som regel i nærheden af sine mennesker.


Pleje og pasning

Pelsen på racen er rimelig strid i strukturen. Pelsen er kort og glat tilliggende med meget tæt underuld. Pelsen er lidt længere på hals og bryst, hvor den danner en krave. Pelsen beskytter hunden godt i al slags vejr, og den er meget enkel at holde i hverdagen med en jævnlig gennembørstning. Der er ikke den helt store pleje forbundet med denne race.


Håndtering af racen

Racen er en dejlig race, som er nem at socialisere. Racen er samarbejdsvillig, og den har en hurtig opfattelsesevne, og den er yderst intelligent. Racen kan blive en fantastisk konkurrencehund, hvis det er det man ønsker at bruge racen til.

 

__________________________________________________________

 

 

Baggrundsviden om racen – Collie langhåret

 

Der findes to varianter af racen Collie. Racerne er nærmest identiske, og det er i princippet kun pelslængden, der adskiller de to collie-varianter fra hinanden. Den korthårede sportsmodel har ikke i samme grad været avlet udelukkende på udseendet, så den har bevaret mere af hyrdehunde-instinktet. Racen er venlig og en godmodig selskabshund, som vil trives godt i en aktiv familie. Den skotske hyrdehund er Storbritanniens klassiske fårehund, som i årenes løb har udviklet sig til en en fortrinlig selskabshund og ikke mindst familiehund. Collien er kontaktsøgende, lærevillig og nem at omgås - det er simpelthen bare en race som man ikke kan andet end at holde af. Det er vigtigt at fremhæve, at den er yderst venlig og beskyttende over for familiens børn, og den vil altid gerne have at alle omkring den, har det godt. Racen er dog ikke glad for høje lyde, og det kan godt skræmme den lidt, men ellers er racen meget ukompliceret.

 

Når man ønsker sig en hund som en collie, så skal man vide at racen behøver et godt socialt liv med tæt kontakt sin familie eller sin fører. Det er vigtigt at den bliver aktiveret og får lov til at møde mange nye udfordringer lige fra hvalp. Racen har et stort legegen, og den elsker at lege - hele livet igennem. Korthåret og langhåret collie har samme oprindelse. De kom til Skotland som fårehyrder, og de blev oprindelig regnet som en og samme race. Der kunne langt op i tiden i begge slags kuld forekomme hvalpe af den modsatte hårlagsvariant. Nu har racerne hver sin standard, og de parres ikke længere indbyrdes. Den korthårede collie har aldrig fået samme opmærksomhed som den langhårede, og den blev betragtet kun som en arbejdshund i meget lang tid. I dag er den en elegant, sporty familiehund. Racen bliver omkring 56-61 cm, med en vægt på ca 20-34 kg.Racens aktivitetsniveau

Racen kan beskrives godt med disse ord: Aktiv, vågen og let omgængelig. Racen er kontaktglad og lydhør over for anvisninger, og den lystrer næsten altid og reagerer på ordrer. En collie har brug for en del motion som ung, men tilpasser sig efterhånden efter omgivelserne og den familie, som hunden bor hos. Racen kan dog godt lide livet igennem pris på at løse opgaver og bruge dens kloge hoved. Race er altid samarbejdsvillig - det vil sige at den gerne tager mod anvisninger og holder sig som regel i nærheden af sine mennesker.Pleje og pasning

Racen er kendt for sin store og glansfulde pels - det er nok også det mange folk falder for ved denne race. Pelsen fælder dog noget mindre, end man umiddelbart skulle forvente, og det er jo kun et plus. Pelsen er yderst smuk, når den er velplejet og bliver passet godt på. Pelsen kræver dog en omhyggelig børstning og frisering mindst en gang om ugen for ikke at filtre, og man kan roligt sætte en times tid af til arbejdet. Det er vigtigt at vænne hunden til dette fra den er hvalp, så det ikke ender ud i at blive en sur pligt.Håndtering af racen

Racen er en dejlig race, som er nem at socialisere. Racen er samarbejdsvillig, og den har en hurtig opfattelsesevne, og den er yderst intelligent. Racen kan blive en fantastisk konkurrencehund, hvis det er det man ønsker at bruge racen til.