FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Dansk-svensk gårdhund til salg

En dansk-svensk gårdhund er kendt for deres arbejdsomhed og venlige temperament. Om du har brug for en pålidelig gårdhund eller en kærlig familiehund, vil en dansk-svensk gårdhund være den perfekte ledsager. Besøg vores portal i dag og find en dansk-svensk gårdhund til salg – så er du ikke mange skridt fra at have en ny, firbenet ven i hjemmet.

Læs mere i vores leksikon om racen Dansk Svensk Gårdhund.

Køb dansk svensk gårdhund

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Baggrundsviden om racen

Når vi siger dansk-svensk gårdhund, er det meget vel “Kvik” fra Matador, som dukker op for dit indre blik. Og hvem vil ikke have sin egen lille Kvik-hund? 

En dansk-svensk gårdhund er bedårende og yderst kær. Det er en opmærksom og livlig hund, der elsker aktivitet af enhver art og som trives rigtig godt som familiehund. Den elsker at lege, men har også let ved bare at ligge og slappe af. 

Dansk/svenske gårdhunde er vild med mennesker og søger gerne selskab. Når det kommer til fremmede, er den nysgerrig, glad og tryg, og den har, modsat mange andre hunde, ikke en tendens til at skulle se folk an først. Sagt med andre ord så kaster en dansk-svensk gårdhund sig i dine arme, og den vil meget gerne have opmærksomhed. Racen trives fint med andre hunde og er særligt glad for at gå tur, hvor den kommer ud og oplever noget. 

En dansk/svensk gårdhund er fyldt med energi og er en race som kræver både opmærksomhed og beskæftigelse. Udover at besidde disse kvaliteter fungerer hunden også godt som rottejæger, og den graver gerne ivrigt efter sit bytte. Derfor vil denne hunderace elske, hvis den kan få lov til at grave løs i fx en have. 

Historie og oprindelse

For mere end tusind år siden var den dansk-svenske gårdhund at finde i områder fra Skåne over Danmark til Nordtyskland. Det viser arkæologiske udgravninger. 

Gårdhunden er ikke nogen terrier, men en pinscher, som var uundværlig på enhver landejendom til at holde stalde og lader fri for rotter og mus og som alarmklokke, når nogen nærmede sig. Avlen har i århundreder været noget tilfældig, men i 1980'erne begyndte det målrettede arbejde, som i 2009 førte til international anerkendelse samt en FCI-godkendelse. 

Racens kendetegn og aktivitetsniveau

En dansk-svensk gårdhund bliver omkring 34-37 cm høj med en vægt på 7-12 kg. Det er derfor en mindre hunderace, som dog har en ret så stor personlighed.

Racen er hurtig i benene og er ret intelligent. Jagtinstinktet er velbevaret, især når det kommer til at grave huller, hvor den måske kan finde et bytte som en muldvarp eller en markmus. Haven, som hunden færdes i, er nødt til at være indhegnet, men de fleste havehegn kan sagtens holde en velstimuleret familiehund inde. Det gode ved racen er, at den ikke er tilbøjelig til at strejfe og hele tiden holder tæt kontakt med dens ejer og familie. 

Pleje og pasning

Pelsen på racen er kort, hård og glat og kræver i sig selv så godt som ingen pleje. Man skal dog vide, at racen fælder meget – særligt cirka to gange om året, og de stive hår har en irriterende evne til at bore sig lodret ned i møbler og op i fodsåler, hvor de kan være lidt svære at fjerne. Af den grund kan det være en god idé at fjerne de stive hår i opløbet, så de ikke skaber for meget gene.

Håndtering af racen

En dansk-svensk gårdhund er kvik og lærenem – den vil meget gerne samarbejde og er derfor meget lydhør. Racen kan dog være så ivrig for at lære, at den er svær at styre, og man skal være meget hurtig med anvisninger og ros, ellers overhaler hunden en og er hurtigt i gang med noget andet. Racen er hurtig på benene, men den kan næsten slippe af med hvad som helst, da den simpelthen bare er noget så kær og ikke til at stå for.

Se vores salgsannoncer med dansk-svenske gårdhunde, som søger nyt hjem

Skal du bringe et nyt familiemedlem i form af en hund til husstanden? Har du overvejet at finde en dansk-svensk gårdhund, som søger nyt hjem, så kan du med fordel se alle salgsannoncer her på siden. Klik på annoncen, som du finder interessant – her vil du kunne læse meget mere om hunden.

Vil du gerne vide endnu mere om racen, før du beslutter dig? Det er altid en god idé at være godt klædt på med information om den hunderace, du overvejer at anskaffe dig, inden et eventuelt køb. Læs mere i vores leksikon om racen dansk-svensk gårdhund.