Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

 • Hunde Hunde
 • Katte Katte
 • Fugle Fugle
 • Akvariefisk Akvariefisk
 • Krybdyr Krybdyr
 • Gnavere Gnavere
 • Heste Heste
 • Andre Andre

Pris

Lokation

 • Hovedstaden
 • Sjælland
 • Syddanmark
 • Midtjylland
 • Nordjylland

Dansk Svensk gårdhund til salg

Skal du købe ny hund? Har du overvejet at finde en hundehvalp eller en voksen hund som søger nyt hjem, kan du med fordel se alle annoncer her på siden, hvis du klikker ind, kan du læse mere om hunden.

En Dansk/ svensk gård er en livlig hund som altid er glad, hunden egner sig godt som selskabshund, hvis du kigger længere nede på siden, kan du læse mere specifikt fakta om racen, som hjælper dig til at beslutte om hunderacen er noget for dig.

Læs mere i vores leksikon om racen Dansk Svensk Gårdhund.

Køb dansk svensk gårdhund

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

Racen er for mest kendt som “Kvik” fra matador. Racen er bedårende og yderst kær. En dansk/svensk gårdhund er også en opmærksom og livlig hund, der elsker aktivitet af enhver art, og den trives rigtig godt som familiehund. Den elsker at lege, men den har også let ved bare at ligge ned og slappe af. Dansk/svensk gårdhund elsker mennesker og søger gerne selskab og den er især god over for børn. Når det handler om fremmede er den nysgerrig, glad og tryg, og den har ikke en tendens til at skulle se folk an først. Med andre ord så kaster den sig i dine arme, og den vil meget gerne have opmærksomhed. Racen er en fantastisk selskabshund, som trives fint med andre artsfæller og hunde. Racen nyder også at gå tur og komme ud og opleve noget med dens familie.

En dansk/svensk gårdhund er fyldt med energi, og det er en race som kræver både opmærksomhed og beskæftigelse - og gerne en hel del af. Udover at besidde disse kvaliteter fungerer hunden også godt som rottejæger, og den graver gerne og ivrigt efter sit bytte. Racen vil elske hvis den kan få lov til at grave løs i en have eller andre steder den færdes.


Allerede for langt over tusind år siden var typen udbredt fra Skåne over Danmark til Nordtyskland. Det viser arkæologiske udgravninger. Gårdhunden er ikke nogen terrier, men en pinscher, som var uundværlig på enhver landejendom til at holde stalde og lader fri for rotter og mus og som alarmklokke, når nogen nærmede sig. Avlen har i århundreder været noget tilfældig, men i 1980'erne begyndte det målrettede arbejde, som i 2009 førte frem til international anerkendelse samt en FCI godkendelse og standard udgivet 19. maj 2009. Racen bliver omkring 34-37 cm med en vægt på 7-12 kg, og racen er derfor en meget lille hund, som dog har en ret så stor personlighed.Racens aktivitetsniveau

Racen er hurtig i benene og i hovedet, og den er ret så intelligent. Jagtinstinktet er meget velbevaret, og især når det kommer til at grave huller, hvor den måske kan finde et bytte som en muldvarp eller markmus. Haven som hunden færdes i er nødt til at være indhegnet, men de fleste havehegn kan sagtens holde en velstimuleret familiehund inde, selvom den godt kan bryde ud, hvis den virkelig vil. Det gode ved racen er dog at den ikke er tilbøjelig til at strejfe og holder hele tiden tæt kontakt med dens ejer og familien, som den er tilknyttet.Pleje og pasning

Pelsen på racen er kort, hård og glat og kræver i sig selv så godt som ingen pleje, da pelsen faktisk ikke er helt vildt krævende. Man skal dog vide at racen fælder dog meget - som er omkring to gange om året, og de stive hår har en irriterende evne til at bore sig lodret ned i møbler og op i fodsåler, hvor de begge steder kan være lidt svære at fjerne. Det anbefales altså at tage de stive hår i opløbet, så de ikke skaber for meget gene.Håndtering af racen

Racen er en kvik og lærenem hund, der virkelig gerne vil samarbejde, og den er meget lydhør. Racen kan dog være så ivrig for at lære, at den er svær at styre, og man skal være meget hurtig med anvisninger og ros, ellers overhaler hunden en og er hurtigt i gang med noget andet. Racen er hurtig på benene, men den kan næsten slippe af med hvad som helst, da den simpelthen bare er noget så kær og simpelthen ikke til at stå for.