FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din dobermann her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er du på den helt rigtige hjemmeside. På Dyreportalen.dk kan du finde mange forskellige hunde til salg. Vi har både hundeannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde din nye hundehvalp her. Se alle salgsannoncer for Dobermann herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Dobermann.

Køb dobermann

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

En dobermann er hovedsageligt venlig, fredelig og hengiven over for familien og dens børn af natur. Trods sit sociale væsen er en dobermann dog ikke en udpræget selskabshund, og det skal man være klar over ved denne race, hvis man påtænker at anskaffe sig en dobermann. I unghunde-årene prøver den grænser af og det kan i sig selv være en udfordring. Især hanhundene kan have tendens til at udfordre - også når de er kommet over unghunde-årene. Som familiehund er den trofast og hengiven, men også en race, som kræver nogen erfaring, og derfor er racen ikke en førstegangshund. Racen har faktisk et stort behov for en del menneskelig nærhed - selvom man ikke skulle tro det. Racen kræver også rigelig motion og masser af beskæftigelse med løsning af meningsfyldte opgaver, for at holde racens sind i skak. Det er vigtigt at pointere at racen skal opdrages konsekvent hele dens liv igennem. Med denne racen handler det om at sætte klare og tydelige grænser, og beløn ønsket adfærd, så racen kan skelne imellem hvad det er rigtigt og forkert.

I begyndelsen af 1870'erne skabte Friedrich Louis Dobermann racen på basis af tilfældige skarpe hunde af ukendt oprindelse. En forgænger til nutidens rottweiler og lokale gårdhunde har dog helt sikkert spillet en afgørende rolle. Målet var en effektiv vagthund, som kunne hjælpe ham i arbejdet som skatteopkræver, nattevagt og kommunal hundefanger. Senere har manchester terrier og greyhound bidraget til at give racen dens elegance. Meget brugt som politihund under mildere himmelstrøg.

Racen er en stor hund med størrelse på op til 68-72 cm med en vægt på 32-45 kg.Racens aktivitetsniveau

Racen har en energi og et drive, der kræver en god portion tålmodighed hos familien, som ønsker sig en hund af denne race. I familiens selskab er den dog glad for selskab, og vil rigtig gerne være i nærkontakt med sine familiemedlemmer. Racen har dog et temperament, som man ikke skal tage fejl af, og man skal vide hvad man laver, når man anskaffer sig en hund af denne race.Pleje og pasning

Pelsen på racen er meget kort, hård, glansfuld og tæt tilliggende. Pelsen kræver egentlig ingen pleje, men en daglig aftørring med en klud fjerner de løse hår, der ellers ville sætte sig i møbler og tæpper, som kan være til gene.Håndtering af racen

Racen er ret så arbejdskrævende, men racen er samtidig også samarbejdsvillig, lærenem og en fornøjelse at træne med, hvis man har den rette erfaring, der skal til for at håndtere denne race. Man opnår de bedste resultater med racen ved at være konsekvent, men samtidig venlig både i stemmeføring og kropssprog og afslut enhver øvelse i god stemning, så det giver hunden lyst til den næste sekvens, og dermed vil hunden også opnå en kæmpe respekt for dig, som er altafgørende for at opnå gode resultater med hunden.