FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Engelsk cocker spaniel til salg

En hunderace som er kendt for sit kærlige væsen som altid er munter. Hunden har et venskabeligt sind som egner sig godt til børn. Hvis du leder efter cockerspaniel hunde eller hvalpe som er til salg, er du kommet til det rigtige sted. Vi har samlet en salgsliste med private hundesælger og professionelle opdrætter, på siden kan du også find hunde som bortgives gratis.
Vil du gerne vide mere om racen kan du kigge længere nede på siden, der har vi lavet en beskrivelse som giver dig alt den nødvendige viden, før du køber hund.

Læs mere i vores leksikon om racen Engelsk Cocker Spaniel.

Køb engelsk cocker spaniel

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Baggrundsviden om racen - Engelsk cocker spaniel

En Engelsk Cocker Spaniel er en faktisk dejlig hund, som simpelthen bare sprudler af livsglæde og energi og har en konstant logrende hale - og det ved vi jo godt hvad betyder: En glad hund, som simpelthen bare er i stor trivsel. Racen er et blidt væsen, som er meget hengiven over for alle i familien og er venlig mod fremmede mennesker - men såvel også andre hunde og artsfæller. Racen er i den grad velegnet som selskabshund hos en aktiv familie, hvis man dog hele tiden har i tankerne, at der bag det dejlige og milde væsen gemmer sig en beslutsom og selvstændig jagthund, som har et stort behov for at leve et aktivt liv. Den Engelske Cocker Spaniel er aktiv og behøver en hel del beskæftigelse og motion. Der skal helst være mulighed for at bevæge sig frit omkring og gerne med en mulighed for at bruge næsen - hvilket racen er rigtig god til. Racen elsker at være i godt selskab, og den har det faktisk ikke særlig godt med at være alene for lang tid af gangen.

 

Spaniels går tilbage til 1100-tallet og blev oprindelig ikke betragtet som selvstændige racer. Først i 1800-tallet blev de delt op i to grupper. Hunde over 11 kg var starters, som skulle jage vildtet op. De mindre kaldtes cockere, og de skulle både rejse og apportere. De brugtes fortrinsvis til jagt på skovsnepper. Cocker spaniel stammer fra Wales og Sydengland og blev anerkendt som race i år 1892. Den bruges fortsat til jagt, om end de fleste i dag holdes som selskabshunde. Racen bliver omkring 39-41 cm med en vægt på 12-14 kg. Dette kan dog svinge lidt, og det kommer også lidt an på kønnet, hvor tæverne tit er lidt mindre i statur.Racens aktivitetsniveau

Racen har en udpræget interesse for vildt, som specielt handler om fugle, og den ligger lige under huden, så den engelske Cocker spaniel skal tidligt lære grundlæggende lydighed med hovedvægt på indkald, da den ellers vil strejfe efter byttet, som den har i færd - og den er ikke til at stoppe igen, når den først har fået byttet for øje. Det forholder sig dog sådan, at den røde cocker besidder den stærkeste jagtlyst, og den kan derfor også være noget vagtsom. Det er en god idé at have dette i tankerne, når man er på jagt efter en hund af denne race.

 Pleje og pasning

Racens pels er fløjsblød, er helt glat. Pelsen skal trimmes og klippes regelmæssigt og kræver en del arbejde med kam og børste, men dette kan man jo overlade til en professionel, hvis man ikke selv ønsker at begive sige i kast med det. Man vil helt klart gøre sig selv en tjeneste ved at tilvænne hunden tidligt til pelsplejen, så det ikke ender med at blive en magtkamp.Håndtering af racen

Den Engelske Cocker Spaniel er i det store hele et samarbejdsvilligt væsen, som er let at opdrage. Det er en god idé at udnytte dens altid sprudlende energi. Racen er meget glad for vand, og den vil altid være glad for en god svømmetur.

 

 


Baggrundsviden om racen - Engelsk cocker spaniel-ft

En Engelsk Cocker Spaniel-FT er avlet udelukkende med jagtligt arbejde for øje. Racen har et medfødt højt stressniveau og en del af den daglige træning skal bestå af indlæring af ro og selvkontrol, da det høje stressniveau ellers kan gå hen og blive et betydeligt problem med denne race. Engelsk Cocker Spaniel-FT egner sig ikke udelukkende som selskabshund - heller ikke for den ellers aktive familie. Denne race egner sig altså ikke udelukkende til et liv som selskabshund eller familiehund. Den er heller ikke specielt egnet for den aktive familie, og slet ikke for en familie som er ret så inaktive. Det er simpelthen ikke nok med en familie der ellers går og løber lange ture. Racen er aktiv og evigt glad - og den er altid i højt humør med et højt tempo. Selvom racen ikke egner sig som udelukkende familiehund så er de trods alt meget hengiven i forhold til sin ejer, og den vil meget gerne behage de mennesker, som den bor med. Racen har et stort behov for kontakt til sine medmennesker, og en god ting ved racen er, at den ikke har tendens til udfarenhed overfor andre hunde og artsfæller. På det punkt er racen ellers ret så ukompliceret, og det er en klar fordel. Racen er avlet som brugshunde, og har et medfødt behov for at blive arbejdet målrettet med jagtligt arbejde, som ligger så dybt i dens natur. Når racen bliver aktiveret korrekt, fungerer den godt som familiehund, hvis man har en anelse erfaring med at holde hund. Spaniels går tilbage til 1100-tallet og blev oprindelig ikke betragtet som selvstændige racer. Først i 1800-tallet blev de delt i to grupper. Hunde over 11 kg var starters, som skulle jage vildtet op. De mindre kaldtes cockere, og de skulle både rejse og apportere. De var fortrinsvis brugt til jagt på skovsnepper. Cocker spaniel stammer fra Wales og Sydengland og blev anerkendt som race i 1892. Den bruges fortsat til jagt, om end de fleste i dag holdes som selskabshunde. Racen bliver op til 39-41 cm med en vægt på 12-14 kg.

 Racens aktivitetsniveau

Racer er avlet til at gå under haglbøssen på jagt, hvilket vil sige, at hunden skal holde sig indenfor en radius af cirka 10-15 meter fra dens fører. Vildtinteressen er stor og specielt rettet mod fugle, og den ligger lige under huden, så hunden skal tidligt lære grundlæggende lydighed med hovedvægt på indkald allerede fra den er hvalp, da den ellers har en stor tendens til at strejfe omkring.Pleje og pasning

Langt de fleste hunde af denne race har kortere pels end standard-racerne, som man ellers ser dem. Pelsen er glat og kræver oftest ikke andet end en let børstning med mellemrum, samt en klipning af pelsen imellem tæerne på poterne, så det er altså lige til at overkomme.

 Håndtering af racen

Nogle af individerne kan være meget blide og for enkelte kan blidheden tippe over i usikkerhed overfor mennesker og hunde.