FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Eurasier

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af racer som sælges i Danmark, du kan med hundrede procent sikkerhed finde det du søger her.

Her på dyreportalen har vi både private hundesælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores dyr som er til salg indenfor denne Eurasier.

Læs mere i vores leksikon om racen Eurasier.

Køb eurasier

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

 

Baggrundsviden om racen

En eurasier er en selvbevidst, rolig, vagtsom og opmærksom race uden at være meget støjende, da den er utrolig ukompliceret og meget medgørlig. Racen er den skabte familiehund, men som dog ikke er nogen begynder-hund - og man skal bestemt ikke tage fejl af racen, selvom det besidder nogle yderst gode kvaliteter. Som familiehund er racen stærkt knyttet til sine mennesker, men ofte lidt tilbageholdende over for fremmede, uden at den dog er direkte sky. Den kan dog sagtens omgås andre hunde, og den vil aldrig skabe problemer, når den er i selskab med andre artsfæller eller andre hunde. Som ung har hunden har den et ret så stort behov for motion, men som voksen er den ikke specielt krævende, selvom den dog aldrig sætter sig imod en god og rask gåtur med sine mennesker. Man gør sig selv en tjeneste ved at implementere en meget tidlig socialisering i hundens liv, og en nær kontakt med familien dæmper meget af dens reservation, som den ellers kan have overfor fremmede mennesker. Tyskeren Julius Wipfel krydsede i 1960 en chow chow og en wolfspitz/keeshond med det formål at skabe en sund, naturlig og omgængelig europæisk spidshund med de russiske lajkaer som forbillede, men uden disses store jagtlyst. Han kaldte racen for wolf-chow. Senere blev den krydset med samojedhund for at få en mere elegant hund med et venligt væsen. I 1973 blev racen internationalt anerkendt under navnet eurasier. Siden er den i mange lande blevet kendt som en ukompliceret selskabshund. Racen bliver omkring 52-60 cm med en vægt på 18-32 kg.

 


Racens aktivitetsniveau

Racens jagtinstinkt er noget behersket, så den er ikke tilbøjelig til at strejfe omkring på egen hånd, hvilket er et klart plus for racen. Racen besidder dog en smule egensindighed og ikke altid er villig til at rette sig efter anvisninger, men til trods for dette holder den sig gerne i nærheden af sine mennesker, og det ligger ikke til racen bare sådan at løbe væk på egen hånd.

 


Pleje og pasning

Pelsen er rimelig lang med en tæt underuld. Pelsen beskytter hunden rigtig godt mod al slags vejr som regn, sne og vind. Grundet pelsens længder kræver den en del pleje i perioderne, hvor den har det med at fælde - specielt i foråret og i efteråret. Pelsen kræver dog allermest pleje, når hunden er ung, og pelsplejen vil blive mindre krævende med tiden.Håndtering af racen

Racen er utrolig kvik, hvilket gør at randen opfatter hurtigt og husker alt som sker igennem dens liv - det er altså både positive ting og negative ting. Racen kan være en anelse stædig, og derfor er det vigtigt med en gensidig respekt, når man træner racen, for man opnår absolut intet med tvang.