FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din f.t. springer spaniel her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er du havnet det hele rigtige sted. Her på Dyreportalen.dk kan du finde mange forskellige hunde til salg. Vi har både kæledyrsannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde dit nye familiemedlem her. Se alle salgsannoncer for F.T. Springer spaniel herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen F.T. Springer Spaniel.

Køb f.t. springer spaniel

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

En Engelsk springer Spaniel-FT er avlet udelukkende med jagtligt arbejde for øje. Racen har et medfødt højt stressniveau og en del af den daglige træning skal bestå af indlæring af ro og selvkontrol, da det høje stressniveau ellers kan gå hen og blive et betydeligt problem med denne race. Engelsk springer Spaniel-FT egner sig ikke udelukkende som selskabshund - heller ikke for den ellers aktive familie. Denne race egner sig altså ikke udelukkende til et liv som selskabshund eller familiehund. Den er heller ikke specielt egnet for den aktive familie, og slet ikke for en familie som er ret så inaktive. Det er simpelthen ikke nok med en familie der ellers går og løber lange ture. Racen er aktiv og evigt glad - og den er altid i højt humør med et højt tempo. Selvom racen ikke egner sig som udelukkende familiehund så er de trods alt meget hengiven i forhold til sin ejer, og den vil meget gerne behage de mennesker, som den bor med. Racen har et stort behov for kontakt til sine medmennesker, og en god ting ved racen er, at den ikke har tendens til udfarenhed overfor andre hunde og artsfæller. På det punkt er racen ellers ret så ukompliceret, og det er en klar fordel. Racen er avlet som brugshunde, og har et medfødt behov for at blive arbejdet målrettet med jagtligt arbejde, som ligger så dybt i dens natur. Når racen bliver aktiveret korrekt, fungerer den godt som familiehund, hvis man har en anelse erfaring med at holde hund. Spaniels går tilbage til 1100-tallet og blev oprindelig ikke betragtet som selvstændige racer. Først i 1800-tallet blev de delt i to grupper. Hunde over 11 kg var "starters", som skulle jage vildtet op. De mindre kaldtes cockere, og de skulle både rejse og apportere. De blev fortrinsvis brugt til jagt på skovsnepper. Cocker spaniel stammer fra Wales og Sydengland og blev anerkendt som race i 1892. Den bruges fortsat til jagt, om end de fleste i dag holdes som selskabshunde. Racen bliver op til 39-41 cm med en vægt på 12-14 kg.

 


Racens aktivitetsniveau

Racer er avlet til at gå under haglbøssen på jagt, hvilket vil sige, at hunden skal holde sig indenfor en radius af cirka 10-15 meter fra dens fører. Vildtinteressen er stor og specielt rettet mod fugle, og den ligger lige under huden, så hunden skal tidligt lære grundlæggende lydighed med hovedvægt på indkald allerede fra den er hvalp, da den ellers har en stor tendens til at strejfe omkring.

 


Pleje og pasning

Langt de fleste hunde af denne race har kortere pels end standard-racerne, som man ellers ser dem. Pelsen er glat og kræver oftest ikke andet end en let børstning med mellemrum, samt en klipning af pelsen mellem tæerne på poterne, så det er altså lige til at overkomme.

 


Håndtering af racen

Nogle af individerne kan være meget blide og for enkelte kan blidheden tippe over i usikkerhed overfor mennesker og hunde.