FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Køb din grand danois her

Er du på udkig efter en ny hund? Så er Dyreportal.dk det perfekte sted at være. Her på siden kan du finde mange forskellige hvalpe til salg. Vi har både salgsannoncer fra private sælgere og professionelle opdrættere, og her er både plads til de små hvalpe og de ældre hunde der savner et nyt hjem. Du kan helt sikkert finde dit nye familiemedlem her. Se alle salgsannoncer for Grand danois herunder.

Læs mere i vores leksikon om racen Grand Danois.

Køb grand danois

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

En Grand Danois er en hund, der grundet dens milde temperament, venlighed, og loyalitet, specielt egner sig som selskabs- og familiehund. Den vil også knytte tætte bånd til sine mennesker, og er venlig og kærlig, og fungerer ofte rigtig godt med børn, som den også knytter sig tæt til. Overfor fremmede og andre hunde kan den være lidt mere forsigtig, men dette kan afhjælpes med træning og især tidlig socialisering. Grundet sin størrelse, har hunden dog brug for massere plads, og vil formentlig ikke trives i lejlighed og uden have. Desuden skal man, også grundet størrelsen og vækst, tage stort hensyn til hundes behov for foder og fysisk aktivitet i opvækstperioden. Dette indebærer et stigende behov for motion i løbet af voksealderen. Navnet for racen er opstået, da hunden især opdrættedes i de danske kongelige stalde på Frederiksborg, så tidligt som i 1500-tallet, og bruges for racen i de fleste lande. I Tyskland i 1878 blev det imidlertid besluttet at sammenfatte de forskellige varianter til én race, med navnet Deutsche Dogge. Størrelsen på hunden varierer generelt meget afhængig af alder og køn, men vil for hanner vil typisk være mindst 80 cm; for tæver 50-75 cm. Vægt 50-75 kg.

 


Racens aktivitetsniveau

Oprindeligt blev Grand Danois brugt som jagthund, og den har derfor stadigvæk sine jagtinstinkter i behold. Derfor skal man være opmærksom, især ved leg med mindre hunde, at legen ikke udvikler sig til jagt. Desuden er det også vigtigt at træne genkald tidligt, da dette kan lette tilbagekald i situationer hvor jagtinstinket tændes. Som alle brugshunde, har grand danoisen et relativt stort behov for motion og interlektuel stimulation, således den ikke keder sig og finder på unoder. Derfor er det vigtigt at sørge for motion og stimulering, og man kan med fordel inkorporere forskellige træningsformer og leg ind i træningen.

 


Pleje og pasning

Grand Danoisen har ikke den beskyttende underpels der ses ved mange hunde, og den har derfor ikke samme evne til at akklimatisere ved skiftende temperaturer. Den korte, tætte og glatte pels kræver ikke den store pelspleje, men for at mindske mængden af fældning, kan man med fordel tørre hunden over med et fugtigt skind eller en tæt børste, for at tage de værste løse hår. Dette er også en fordel, da de stive hår kan være svære at fjerne fra møbler og andre tekstiler, hvor de kan være svære at få væk igen. Kort, tæt og glat pels uden beskyttende underuld. Den behøver kun en daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind, ellers vil den fælde noget. De stive hår har en irriterende evne til at bore sig lodret ned i møbler og tæpper, hvor de kan være svære at fjerne.

 

Håndtering af racen

Grand danoisen er en race der er nem at træne og opdrage, når det påbegyndes tidligt og rigtigt. Det er en god idé at påbegynde træning og socialisering tidligt, da hvalpen vil være let at håndtere og yderst lærevillig. Sørg for at opdrage venligt men konsekvent, og i korte

sekvenser.