FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Griffon belge

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af salgsklare hundehvalpe som sælges i Danmark, du kan uden tvivl finde det du søger her.

Her på hjemmesiden har vi både private sælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores hvalpe som er til salg indenfor denne Griffon belge.

Læs mere i vores leksikon om racen Griffon Belge.

Køb griffon belge

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

Der findes tre forskellige racer, der betegnes de belgiske griffoner. Disse er Griffon Bruxellois, Griffon Belge og Petit Brabancon og de har alle tre ophav i en lille, ruhåret hund der kaldes en ”Smousie”, der er opstået i området omkring Bruxelles. Denne hund er så avlet med en blanding af en King Charles Spaniel og en Mops, hvilket har givet den race vi kender i dag. Det er kun pelsen, med dens forskellige hårlag og farver, der skiller de tre belgiske griffoner ad, da de ellers er meget ens i sind og temperament. Derfor holdes racerne som udgangspunkt også rene, og blandes kun ganske sjældent med hinanden. Racerne blev i første omgang opdrættet til at bevogte køretøjer og jagte mus og rotter bort fra området. I dag ses racen oftest som selskabs- og familiehund, og her gør den sig også godt. Den er energisk, livlig og selvbevidst, og vil have tendens for at være vagtsom, især på sin egen matrikel. Den har dog en relativ dæmpet gøen, og kan derfor godt fungere også i en lejlighed. Den vil indrette sig efter familiens livstil og energibehov, og fungerer derfor udmærket som selskabshund, i en familie med lidt mindre bevægelse. Der er dog alligevel et behov for daglig motion, men det er tilstrækkeligt for hunden med nogle længere gåture, hvor hunden får lov til at udfolde sig, med at snuse og undersøge. Det kan også være en fordel at bruge gåturerne til at træne med hunden. Desuden har den et ret stort behov for socialisering med familien, og vil knytte sig tæt til sin familie. Størrelse:18-20 cm. Vægt 3.5-6 kg.Racens aktivitetsniveau

Grundet deres oprindelse som vogter af gården, hvor de udførte deres arbejde uafhængigt, får man en selvstændig hund der elsker at løbe, lege og tumle sig, og som har en del jagtlyst i behold. Derfor kan de også sagtens finde på at bevæge sig længere væk fra deres ejere, hvis de får mulighed for det. Det er ikke de mest adlydende hunde, og de kan være udfordrende at træne. For det meste holder de dog en nogenlunde god kontakt.Pleje og pasning

Pelsen kræver ikke det store i forhold til pelspleje. Hunden er ruhåret, med kort, tæt og let pjusket pels, som i koldt vejr godt kan have behov for et dækken eller lignende for at holde hunden varm. Til dagligt skal pelsen holdes ren for skidt og knuder, men behøver ikke nødvendigvis børstes dagligt. De har behov for at blive trimmet tre til fire gange om året, og skal gennembørstes jævnligt.

 

Håndtering af racen

Det er en selvstændig race, der ikke altid er villige til at adlyde kommandoer når de bliver givet. Til gengæld er de under de rette omstændigheder, med en god, spændende træningsform og den rette belønning, lærenemme og samarbejdsvillige. Når de først har lært en kommando, husker de den som udgangspunkt, og de fornøjes ofte af at optræde med deres færdigheder. Med rette træning kan de være ideelle til lydighed og agility.