FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Griffon Petit Brabancon

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af hvalpe som sælges i Danmark, du kan uden tvivl finde det du søger her.

Hos os har vi både private sælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores salgsannoncer indenfor denne Griffon Petit Brabancon.

Læs mere i vores leksikon om racen Griffon Petit Brabancon.

Køb griffon petit brabancon

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.


Griffon Petit Brabancon

En Griffon Petit Brabancon er en lille vagt- og selskabshund som oprindeligt stammer fra Bruxelles i Belgien. Racen er i familie med Griffon Bruxellois og Griffon Belge, som alle tre nedstammer fra den samme race, Smousje, som er en lille ruhåret hunderace fra Belgien.Oprindelse og historie

De tre griffon’er stammer alle fra den belgiske hund, Smousje, som for århundrede siden opstod i området omkring Bruxelles i Belgien. Omkring det 19. århundrede blev Smousje’en krydset med King Charles Spaniel og Mops hvilket gav den en sort, korthåret pels. Der har givetvis været andre hunderacer indover også. Dengang, i det 19. århundrede, fandtes racen overalt i Belgien. Både i Bruxelles og andre storbyer samt på landet. Her blev den anvendt til at bekæmpe skadedyr som fx rotter og mus, som man var meget plaget af dengang. Hunden blev dog også anvendt som almindelig selskabshund, hvor bl.a. den flamske maler, Van Dyck, efter sigende skulle have været meget begejstret for den. Han har således portrætteret racen på malerier op til flere gange.


Til trods for at Griffon Petit Brabancon er en meget gammel hunderace, blev den først for alvor udbredt og populær i mellemkrigsårene, dvs. mellem 1. verdenskrig og 2. verdenskrig. Mange eksemplarer blev i den periode eksporteret til udlandet, hvilket var med til at udbrede racens popularitet verden over. I dag er racen dog forholdsvis sjælden og ukendt i Danmark samt i det øvrige Europa, men den oplever en stigende popularitet i USA.Udseende og kendetegn

Griffon Petit Brabancon ligner ikke umiddelbart de to øvrige griffon-racer, Griffon Bruxellois og Griffon Belge, da de begge er ruhårede mens Griffon Petit Brabancon er korthåret. Racen har formentlig fået sin korte pels i arv fra mopsen. En Griffon Petit Brabancon er derudover en lille hund på mellem 18 og 20 cm, med en vægt på 3 til 5 kg alt efter om det er en han eller en hun. Pelsen er som sagt kort og enten rødbrun eller sort med lysebrune aftegninger. Racens mest karakteristiske del er formentlig hovedet, som på mange måder minder meget om mopsens og er meget iøjefaldende. Det er nemlig forholdsvis stort i forhold til resten af kroppen. Ansigtet er faldt og har næsten menneskeagtige træk.

Øjnene er placeret langt fra hinanden og er store og runde. Øjenfarven er for det meste sort, men kan også være brun. Ørerne er små og højt ansatte med god afstand til hinanden. I udlandet ses racen ofte med kuperede ører, om end dette ikke er tilladt i Danmark. Racen har desuden den sjove detalje, at kroppen er stort set lige så lang som skuldrehøjden, hvilket gør at den godt kan se lidt ”sammenmast” ud.

Helhedsindtrykket af en Griffon Petit Brabancon er en kvadratisk, robust og unik hund.Mentalitet og adfærd

Det tre belgiske griffon’er minder meget om hinanden rent temperamentsmæssigt. Det er kun rent udseendemæssigt, at de reelt adskiller sig fra hinanden. De er alle nogle selvstændige hunde som er meget selvbevidste, livlige og energiske. De er gode til at tilpasse sig det miljø, de er en del af, og kan således bo både i hus og lejlighed. De er dog også meget vagtsomme og opmærksomme om end ikke nævneværdigt gøende. De kan godt være lidt reserverede overfor fremmede mennesker og andre dyr. Grundet racens fortid som rottefænger, er det en meget livlig hund, som elsker at løbe, lege og tumle rundt. Der er stadig en god portion jagtlyst gemt i racen, selvom den i dag ikke længere anvendes til jagt. Racen kan godt være en smule vanskelig at opdrage.Pelspleje

Da Griffon Petit Brabancon er korthåret, kræver den ikke særlig meget pelspleje. En god gennembørstning efter behov er som regel tilstrækkeligt.