FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Hvid canadisk schæfer

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af racer som sælges i Danmark, du kan med sikkerhed finde det du søger her.

Her hos os har vi både private sælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores hvalpe som er til salg indenfor denne Hvid canadisk schæfer.

Læs mere i vores leksikon om racen Hvid Canadisk Schæfer.

Køb hvid canadisk schæfer

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Hvid canadisk schæfer

En hvid canadisk schæfer er en hunderace som stammer fra den klassiske tyske schæferhund. Racen er forholdsvis ny og sjælden i Danmark, selvom den har eksisteret i mange år. Den hvide schæfer anses ikke som en variant af den klassiske gyldenrøde schæfer, men derimod som en selvstændig race. Den bliver også kaldt for Hvid Schweizisk Hyrdehund.

 

Oprindelse og historie

Den hvide schæfer har eksisteret lige så længe som den traditionelle gyldenrøde schæfer. Men de hvide schæfere blev anset som fejlfarvede og falske schæfere og blev derfor ofte aflivet eller solgt uden stamtavle. Forskellige hundeopdrættere har dog gennem tiden arbejdet på at få den hvide schæfer anerkendt som en selvstændig race. I 1985 lykkedes det, hvor UCI (United Kennel Clubs International) var den første hundeorganisation til at acceptere racen og hvor en fælles racestandard for racen blev godkendt.

 

Den første hvide canadisk schæfer kom dog til Danmark før det, nemlig i 1974. Fem år efter blev foreningen Hvid Schæferhundeklub Danmark stiftet. Dengang var der kun 22 hunde registeret i klubben. Tallet er markant højere i dag, om end racen stadig ikke er så udbredt. I 1997 skiftede racen navn og blev i stedet døbt Hvid Hyrdehund og i 2003 skiftede den navn igen til Hvid Schweizisk Hyrdehund. Mange kalder dog stadig racen for Hvid Canadisk Schæfer.

 

Det siges at racen – på grund af sin hvide farve – var en populær hyrdehund før i tiden, da ulven havde svært ved at skelne hunden fra fårene. Samtidig kunne den hvide canadiske schæfer skjule sig i fåreflokke og beskytte den mod tyve.

 

Udseende og kendetegn

Racens standard har ændret sig gennem tiden. I de første mange år skulle en han være mellem 62,5 og 67,5 cm høj og veje mellem 38 og 43 kg, mens der i dag tillades en langt større forskel i idealvægt. En han må således i dag veje mellem 34 og 40 kg.

Tæverne er typisk en anelse mindre i både skuldrehøjde og vægt.

 

Den hvide canadiske schæfer har en lang, kraftig pels som skal være helt hvid. Kroppen er afbalanceret og harmonisk og kan på grund af den flotte pels fremstå helt majestætisk. Racen må ikke være spinkelt bygget, men skal fremstå stærk og have en stolt udstråling. Øjnene er mellemstore, mandelformede og mørke. Ørerne er højt ansatte og giver indtryk af at hunden er meget årvågen.

 

Mentalitet og adfærd

Nogen tror, at man med en hvid canadisk schæfer, bare får en schæfer med en hvid pels. Men det er nu langt fra tilfældet. Der er flere forskelle i de to racers adfærd, temperament og mentalitet. Den hvide canadisk schæfer kan – ligesom den traditionelle schæfer – trænes til at udføre en lang række opgaver. Derfor bliver hunden anvendt i flere lande som både politi- og militærhund samt som tjenestehund, ledsagerhund, redningshund og brugshund. Racens mange anvendelsesmuligheder skyldes dens store samarbejdsvillighed samt høje intelligens.

 

Den hvide canadiske schæferhund har generelt et mildt og venligt sind. Den er åben overfor fremmede, men dog uden at være anmassende eller påtrængende. Racen egner sig derfor godt som familiehund, hvor den let og problemfrit omgås børn. Endelig kan en hvid canadisk schæfer også benyttes som vagthund, hvor den nok skal sørge for at alarmere familien, hvis der er ubudne gæster.  

 

Pelspleje

Med sin lange flotte pels følger der også en del pelspleje med. Racen har en kraftig, isolerende underuld og en lang, glat yderpels. Den skal derfor børstes regelmæssigt for at fjerne døde hår og undgå sammenfiltring. Man skal ligeledes være forberedt på at den fælder en del.

En velplejet hvid canadisk schæfer er til gengæld et smukt syn, som vender mange hoveder, når den kommer gående.