Leder du efter en hund som skal omplaceres? Hos dyreportal.dk har vi samlet en masse annoncer indenfor for ældre hunde som af det ene eller anden grund skal have et nyt hjem. Nedenunder her kan du se annoncer for omplaceringshunde der er til salg.
Vi har fundet resultater til dig
Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.
Hvis du og din familie har besluttet jer for at berige husstanden med et nyt medlem, har I sikkert overvejet valget grundigt. Er det faldet på et firbenet ét af slagsen af typen som logrer og siger vov, går I med stor sandsynlighed og glæder jer til at hente den lille ny hjem. I er muligvis allerede i gang med at gøre jer overvejelser omkring hvilke slags hund I ønsker jer. Her vil det være relevant at tage forhold så som boligens størrelse og familiens tidsmæssige overskud i betragtning.
Selv om alle hunde kræver opmærksomhed og aktivering, er nogle mere krævende end andre på disse punkter. Derfor er det en god idé at tænke nøje over hundens ophav og race. Når du gør dit hjemmearbejde i forbindelse med research omkring de forskellige hunderacer vil du ikke alene blive klogere på racernes historik, deres traditionelle anvendelse og deres temperamenter. Du vil også kunne danne dig et billede af hvilken type hund som passer bedst til familien på alle parametre.
Det er altid smart at vælge en hunderace som har et aktivitets niveau svarende til familiens. Da ansvaret for hundens trivsel altid vil påhvile de voksne, er det vigtigt at du og den eventuelle anden forælder kan afse tid til træning og aktivering af hunden i hverdagen.
Er I begge de aktive typer er det oplagt at vælge en hund fra en af de traditionelle jagt racer, for eksempel Dansk Hønsehund, Golden Retriever eller Labrador Retriever. En sådan hund sætter pris på løbeture og masser af udfordring i hverdagen – noget du sagtens kan kombinere med din daglige træning.
Hvis du ikke er den aktive type, vil en mindre hund eller en af de tungere hunde kunne matche dit energi niveau. Her skal det siges at selv små hunde har brug for mindst tre daglige lufteture – og at det ikke kan anbefales af have eksempelvis Basset eller Grand Danois i en etageejendom uden elevator. Disse hundetyper vil nemlig ikke kunne klare de mange trapper, hvorfor du bliver nødt til at bære dem op og ned flere gange om dagen. Og det er nok ikke lige den optimale form for træning.
Ønsker du at købe en hvalp af en bestemt race, vil du skulle finde en opdrætter som avler på netop denne race. Her handler det om at se sig godt for. Du bør altid vælge en opdrætter som er godkendt hos Dansk Kennel Klub, og som har sine race standarder i orden. Du bør ikke være bange for at stille spørgsmål til opdrætteren, for at være på den sikre side når det handler om den fremtidige hvalps sundhed. Du kan altid bede om at se avlsdyrenes stamtavler, så du er sikker på at avlen er foregået på forsvarlig vis. Og du bør altid spørge ind til arvelige sygdomme i den pågældende linje.
Du bør mindst én gang før du skriver under på en købsaftale besøge kennelen for at tage forholdene i øjesyn. Her bør du se efter tegn på dårlig dyrevelfærd eller mistrivsel blandt såvel voksne dyr som hvalpe. Dit valg af hvalp bør bero på en kombination af objektivitet og mavefornemmelse. De fleste hundeejere beretter om hvordan de nærmest øjeblikkeligt kunne føle god kemi med en bestemt hvalp i kuldet – og så er valget pludselig ikke så svært.
Når du køber en hvalp fra et seriøst opdræt vil det første dyrlæge besøg, ved hvilken hvalpen bliver chippet, vaccineret og eventuelt neutraliseret, være inkluderet i prisen. Hunden vil hos dyrlægen få oprettet en sundhedsbog, som din egen dyrlæge kan anvende som udgangspunkt for senere sundhedstjek. Du skal selv sørge for at få registreret hunden i Dansk Hunderegister, således at chippen står i dit navn. På den måde kan hunden hurtigt returneres, skulle den løbe væk.
Der ud over er det vigtigt at du så hurtigt som muligt efter hvalpens hjemkomst aftaler en tid hos din lokale dyrlæge. Her skal hvalpen oprettes som patient, og vil i de efterfølgende år modtage sine vacciner, tandeftersyn og sundhedstjek på klinikken. Det er en god idé at tegne en sundhedsforsikring på hunden. Udgifter til dyrlæge regner kan lynhurtigt løbe op, især i takt med at hunde bliver ældre og tilegner sig flere skavanker. Mange dyrlæger tilbyder tilmed sundhedspakker, hvor du ifølge aftale får rabatter på diverse ydelser, for eksempel negleklip, blodprøver, tandeftersyn med videre.
Foruden sundhedsforsikringen er det i Danmark per lov påkrævet at du tegner en ansvarsforsikring på din hund. Det er ligemeget hvor stor hunden er. Skulle den komme til at forvolde skade på andre dyr, ting eller mennesker vil du blive holdt erstatnings ansvarlig – og derfor er det godt at have en særlig hunde ansvarsforsikring.
Når familien bliver en ny hvalp rigere, er det vigtigt at I fra starten gør jer klart at hunden har brug for en flok. Det betyder at hunden hver dag skal trænes, så den kan lære hvor i det hjemlige hierarki den hører til. Hele familien skal lære hvordan man sætter grænser for hunden. Dette er ikke synd for hvalpen – snarere tvært imod. Hunde er flokdyr, og føler sig bedst tilpas når de ved hvem der bestemmer.
Der ud over bør I tilmelde jer træning med hvalpen helt fra den er lille. Gennem ugentlige lektioner på den lokale hvalpeskole bliver hunden socialiseret, og lærer samtidig hvordan den skal begå sig i mødet med fremmede mennesker og andre hunde. Der ud over vil den daglige træning styrke båndet mellem hund og ejer. Hunden vil kunne lære at gå pænt i snor, sidde og lægge sig på kommando hvilket er en stor fordel i det daglige. Det kræver tid og overskud – men du får rigtig meget igen.
Hvis du synes at hvalpetræning lyder som en hård omgang, og hvis du samtidig har svært ved at se hvordan du skulle kunne finde tiden og overskuddet til al denne aktivitet, kan du vælge at adoptere en omplaceringshund. De fleste omplaceringshunde er ude over såvel hvalpe som unghundestadiet hvilket har flere fordele når det handler om den tid du skal bruge på træning.
En omplaceringshund er en hund som af den ene eller den anden grund er nødt til at flytte fra sin nuværende ejer til et nyt og kærligt hjem. Det er selvfølgelig ikke den optimale situation for en hund, men som oftest bedre end alternativet, som desværre i mange tilfælde er en aflivning.
Der kan være mange årsager til at man vælger at skille sig af med sin hund. Flytning, dødsfald, manglende tid eller pludseligt opstået allergi er blandt de hyppigste. Men mange nybagte hundeejere lader sig overvælde af den store forpligtelse og opdager pludselig at hverken tiden, overskuddet eller lysten til at have hund. Og så er det trods alt bedre at afhænde hunden til anden side end at skulle leve med frustrationerne – for begge parters vedkommende.
Der er faktisk flere fordele end ulemper ved at vælge en voksen omplaceringshund frem for en hvalp. En voksen hund repræsenterer en væsentligt mindre arbejdsbyrde end en hvalp eller en unghund – og den vil være mindst lige så god en kammerat når først I lærer hinanden at kende. Når du køber hvalp vil du som nævnt i afsnittene oven for skulle bruge megen tid på træning og afretning af hvalpen. Da de færreste hvalpe er 100% stuerene i otte ugers alderen, hvilket er den alder hvor en hvalp typisk tages fra sin mor, vil du skulle belave dig på at tørre op efter den mere eller mindre konstant igennem de første måneder.
Hvalpe har en tendens til at gnave i alt. Hverken sko, møbler eller børnenes legetøj er fredet fra de små skarpe hvalpetænder. Du vil blive overrasket over hvor meget en hvalp kan nå at ødelægge bare du vender ryggen til den i fem minutter. Dette problem vil du ikke have med en voksen hund, med mindre du direkte forsømmer den. Når hunden først er voksen vil den have lært at aflægge sig disse grimme vaner, og udelukkende gnave i kødben eller legetøj.
Selv om du stadig skal bruge tid på træning og aktivering af en voksen omplaceringshund, vil dens behov være knap så udtalte som hvalpens. Du behøver for eksempel ikke at gå til hundetræning nær så hyppigt. Det er selvfølgelig en god idé at træne sammen med andre hunde og mennesker, for socialiseringens skyld – især hvis hunden er traumatiseret i forbindelse med omplaceringen.
Lige som det er tilfældet når en hvalp skal flytte ind i din bolig, er det vigtigt at du giver hunden fred og ro til at falde til. Hunden kan være stresset, og dermed have behov for ekstra ro omkring sig.
Du bør fra begyndelsen være opmærksom på ikke at gå op og ned ad hunden konstant. Hunden har sandsynligvis i løbet af sin hvalpetid fået ”alene hjemme”-træning – men denne kan hurtigt gå i vasken når hunden skal omstille sig til nye vaner.
Samtidig er det en god idé at adsprede hunde med lidt godbidder, en masse kæl, og selvfølgelig træning. Jo hurtigere hunden falder til i sin nye flok, des bedre. Og her er opmærksomhed i form af fysisk og mental stimulering af hunden endog særdeles vigtigt.
Måske er du bekymret ved tanken om at skulle hjemtage en omplaceringshund når der er små børn i husstanden. Men faktisk kan en omplaceringshund være bedre for familien end en lille hvalp. For det første vil du og familien, som nævnt oven for, slippe for ærgrelser når hunden gnaver i ting. Det kan være rigeligt krævende med små børn i huset. Og tilføjer du en hvalp vil tingene blot blive endnu mere hektiske.
For det andet kan det være svært for børnene at deltage i optræning af hvalpen. Ungerne vil sikkert synes det er langt mere underholdende at lege og tumle med hvalpen på dennes præmisser. Og da hunden ikke gennem træning har lært at beherske sig eller sætte grænser, kan det hurtigt gå galt. En voksen omplaceringshund, som er veltrænet og dermed har et harmonisk og balanceret sind, vil være nemmere for børnene at omgås. Børnene kan lege og gå tur med hunden uden at der er den samme risiko forbundet dermed. Og dette giver på sigt et mere harmonisk forhold mellem barn og hund.
De fleste hunde, som er til adoption i Danmark, formidles gennem internaterne. Det er nemlig her mange hundeejere indleverer deres dyr når de ikke længere selv kan have dem. På et internat vil hunden få mødt alle sine behov. Hvis hunden er ulykkelig over ikke længere at se sin ejer, vil den blive trøstet med aktivitet og kærlig opmærksomhed samt den rette pleje. Selv om det ikke er helt optimalt for en hund at tilbringe måske flere måneder på et internat, er tilværelsen på et hundeinternat i Danmark så langt fra noget hundeliv.
Er hunden havnet på internatet på grund af adfærdsmæssige problemer som følge af manglende træning eller socialisering vil der blive taget hånd om denne problematik fra internatets side. Hunden vil komme i skole og lære at begå sig, så den er klar til at komme ud til sit ”forevigt-hjem”. Og der vil løbende evalueres på hunden og dens temperament, således at hunden kan være sikker på at blive matchet med de rette mennesker. Mange omplaceringshunde formidles direkte ejere imellem. Denne model har den store fordel at hunden ikke skal ind og vende omkring et internat førend den kan komme i nye, kærlige hænder.
Når du overtager en voksen hund direkte fra dens tidligere ejer undgår du eventuel forvirring og traumatisering hos hunden. Du bør dog være opmærksom på at ansvaret for træning og socialisering af hunde påhviler dig fra dag ét. Og selv om der er tale om en velopdragen hund skal du regne med at en flytning stadig er forbundet med en vis omvæltning for hunden. Hvis du ønsker kontakt til sælgere af omplaceringshunde kan du finde hvad du søger her på siden. Dyreportal.dk giver mulighed for gratis formidling af hunde til omplacering, og sætter købere og sælgere af omplaceringshunde i forbindelse med hinanden. Se alle annoncerne for omplaceringshunde til salg her på siden.
Skal du af med din elsket hund og mangler et sted hvor du kan finde en ny og tryg familie. Hos dyreportal.dk kan du oprette en gratis salgsannonce til din hund som skal omplaceres. Det tager under 5 minutter og din annonce bliver vist til tusindvis af hunde interesseret.
Opret gratis salgsannonce