Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af hundehvalpe som sælges i Danmark, du kan med garanti finde det du søger her.
På portalen har vi både private hundesælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores dyr som er til salg indenfor denne Saarlooswolfhond.
Læs mere i vores leksikon om racen Saarlooswolfhond.
Vi har fundet resultater til dig
Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.
En Saarlooswolfhond er en hunderace som blev skabt i 1921 af den hollandske hundeavler, Leendert Saarloos, ved at krydse en schæferhund og en ulv.
Den hollandske hundeavler, Leendert Saarloos, skabte i 1921 racen da han mente, at hunde var blevet for domesticerede og menneskeliggjorte. Han mente desuden, at tamhunden var blevet for ”rene” og derfor havde for mange helbredsproblemer. Derfor indledte han et avlsprogram hvor han forsøgte at krydse en schæferhund med en ulv, med henblik på at skabe en hunderace, som havde flere af sine naturlige instinkter bevaret. Ulven, som han valgte at parre schæferhunden med, var af sibirisk afstamning. Det lykkedes imidlertid Leendert Saarloos at skabe en hund, som både lignede en ulv og som havde flere af ulvens karakteristika. Man fandt dog relativt hurtigt ud af, at racen ikke egnede sig til hverken vagt-, jagt- eller beskyttelseshund, da den havde ulvens frygtsomme og sky adfærd iboende. Racen blev først officielt anerkendt i 1975, seks år efter Leendert Saarloos’ død. Man valgte dog at opkalde racen efter sin skaber, heraf navnet Saarlooswolfhond. Racen er i dag forholdsvis sjælden uden for Holland.
En Saarlooswolfhond er først og fremmest kendetegnet ved at den til forveksling ligner en ulv. Den er forholdsvis stor og med en muskuløs og atletisk krop. Racen har en lang, grov pels med en tæt underuld. Pelsfarven kan have både lyse og mørke nuancer. Halen er bred og kraftfuld og ørerne er store og opretstående. Hunden er forholdsvis langbenet i forhold til kroppen og er således mellem 60 og 75 cm høj og vejer mellem 36 og 41 kg. Hannerne er som regel en del større end hunnerne.
Taget i betragtning af, at racen er skabt ved at krydse en ulv med en schæferhund, er det er en race, som er forholdsvis let at træne. Den er markant lettere at træne end andre hunderacer, som har ulv i sig, som fx den Tjekkoslovakisk ulvehund, som kan være både temperamentsfuld og sky over for mennesker. Saarlooswolfhond har dog trods alt nogle af sine ulveinstinkter tilbage i sig, og kan derfor godt være lidt tilbageholdende, reserveret og mistænksom over for mennesker – særligt fremmede. Kommer der fremmede i hjemmet, kan hunden godt have tendens til at blive nervøs eller måske sågar gemme sig. Dette er et naturlige træk fra ulven, som altid vil sidde i racen.
Over for sin familie derimod, er Saarlooswolfhond en kærlig og hengiven hund, som er både trofast og pålidelig. Det er dog ikke en hund, som umiddelbart egner sig som familiehund. Det kan kun anbefales, hvis man er en meget hundeerfaren familie, som kender til racen, og ved, hvad det kræver at opdrage den. Det er en race, som har brug for en ejer, som udstråler og udviser autoritet og som har stærke lederegenskaber. Hunden er desuden meget selvstændig og livlig og egner sig derfor dårligt som selskabs- og kælehund. Det er ikke en hund, som gider ligge i sofaen og hygge.
Saarlooswolfhond er en hund som er meget livlig og som har et stort aktivitetsbehov. Den kræver derfor en ejer og en familie, som lever et aktivt liv. Hunden har desuden brug for også at blive mentalt stimuleret fx via forskellige opgaver som den skal løse. Det er ikke en hund, som blev skabt til at udføre nogen speciel opgave. Det er således ikke en hund, som har medfødte vagt- eller jagtinstinkter. Til gengæld er det en hund, som besidder ulvens flokmentalitet, hvorfor den udgør en yderst pålidelige og trofast ledsager for sin ejer. Det kræver dog, at man som ejer viser forståelse og respekt for hunden.