FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Curly coated retriever

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af salgsklare hunde som sælges i Danmark, du kan med garanti finde det du søger her.

På dyreportalen har vi både private sælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores hunde som er til salg indenfor denne Curly coated retriever.

Læs mere i vores leksikon om racen Curly Coated Retriever.

Køb curly coated retriever

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

Racen Curly Coated Retriever er den ældste af retriever-racerne, som findes. Racen er yderst kendt for at være modig intelligent og meget selvstændig. Curlyen er især kendt for sin gode næse, som den har og den besidder også en rigtig god markerings-evne, og den er god til jagt, når det især handler om fugle og vildt. Racen er altså en hund med stor personlighed, som knytter sig tæt til sin ejer. Racen er også meget velegnet som vagthund, hvis man ønsker dette.

Racen er den største, mest robuste og mest selvstændige af alle retrieverne, der findes. Den er som de andre retrievere rolig, pålidelig og venlig over for alle i familien - også andre artsfæller og hunde. Racen er en af de mest vagtsomme hunde i jagthunde-grupperne, og der kan den virke noget skeptisk i forhold til fremmede og andre hunde, hvis den ikke er vant til menneskene eller hundene. Det er ikke en hund for førstegangshundeejeren, og man skal altså gerne have noget erfaring, hvis man ønsker sig en hund af denne race. Racen kræver altså tidlig socialisering, konsekvent opdragelse, meget motion og plads til at røre sig samt mentalt stimulerende beskæftigelse og et godt socialt liv. Dette er et must, hvis man ønsker at hunden skal blive en god familiehund, og ikke bliver for egenrådig, som den kan have en tendens til at være. Grundet dette er det altså vigtigt med nogen erfaring i forhold til at holde hund.

Racen kan føres tilbage til omkring år 1800, hvor den nu uddøde engelske tweed water spaniel blev krydset med nogle af de hunde, der kom fra Newfoundlænder til England med torskefiskerne, samt muligvis med andre vandapporterende fuglehunde. Den blev tidligt populær som jagthund hos vildtfogeder og opsynsmænd i skovene, hvor dens vagtsomhed var en hjælp i kampen mod krybskytteri. Da den er robust i selv det barskeste klima, har den også været forsøgt anvendt som lavine- og redningshund. Racen kan blive op til 68 cm med en vægt på 32-36 kg.Racens aktivitetsniveau

Racen er sent udviklet, og som ung er den særdeles aktiv og har en masse energi, som den gerne skulle have brændt af. Racen har tendens til at knytte sig mest til den person, der træner og arbejder med den, og dette skal man være indstillet på med denne race. Racen holder generelt en god kontakt til vedkommende, som den betragter som sin fører, og der er bestemt ikke tilbøjelig til at gå sine egne veje, hvis den bliver opdraget godt og konsekvent fra starten af.Pleje og pasning

Kroppen er fra nakke til halespids dækket af små, stramme og faste krøller, som ligger tæt ind til huden uden underuld, og dermed har racen også fået sit navn herefter. Resten af hunden er glathåret på hele kroppen. Racen pels har et formål, og den helt specielle pels er tilpasset til at arbejde i vand, men beskytter også godt mod skrammer og vind og vejr. Pelsen kræver ikke vildt meget pleje, da man siger pelsen er selvrensende. Pelsen yder beskyttelse under jagt-arbejdet, og andre hårde terræner. Den er uden underuld, men har en speciel fedt, som isolerer ved vandarbejde, og lader hunden tørre hurtigt. Ved arbejde i tornebuske giver de stærke krøller en ekstra beskyttelse for hunden, idet den fanger og afbrækker, eller på anden vis forhindrer torne og andet, i at skade hunden.Håndtering af racen

Racen er i det store hele positiv over for indlæring, men kan være lidt egensindig i med og den knytter sig meget til én bestemt person - og ikke til flere forskellige folk. Racen kræver altså en ejer, som roligt og venligt kan motivere hunden og vinde dens respekt. Ud over til jagt og apportering er den velegnet til mange andre opgaver, og racen er derfor ret så alsidig. Curlyen er en aktiv race, som kræver mentale udfordringer og motion, da den har et godt intellekt. Curlyen nyder at tilbringe tid sammen med sine ejere, og er ligeledes en fremragende familiehund. Den er let at omgås, men er som oftest uinteresseret i mennesker, som ikke er en del af familien, hvilket er et klart plus, hvis man ønsker at hunden skal fungere som vagthund. Curlyen kan begå sig indenfor mange discipliner: jagt, spor, lydighed og agility. Det er vigtigt at lydighedstræne hunden fra den er hvalp. Som familiehund er Curlyen rolig, kærlig og omsorgsfuld overfor børn.