FB
Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

Pris

Lokation

  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • Syddanmark
  • Midtjylland
  • Nordjylland

Hovawart

Skal vi hjælpe dig med at finde dit nye familiemedlem? Hos dyreportal.dk har vi stort udvalg af hunderacer som sælges i Danmark, du kan med garanti finde det du søger her.

På siden har vi både private sælgere men også professionelle opdrætter som sælger sine kuld gennem os. Hvis du kigger længere nede, finder du alle vores hunde som er til salg indenfor denne Hovawart.

Læs mere i vores leksikon om racen Hovawart.

Køb hovawart

Vi har fundet resultater til dig

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye annoncer der matcher dine ønsker?
Opret en kæledyrsagent ud fra dine søgekriterier herunder.Baggrundsviden om racen

Racen er en meget aktiv, samarbejdsvillig hund som er meget vagtsom og passer på det den har. Derudover er den meget trofast og hengiven overfor sin familie og er også meget glad for børn, hvis den har været vant til dem fra hvalp. Racen være en smule forbeholden over for fremmede hunde som mennesker, men er en meget alsidig brugshund og en god familiehund hos mennesker der på forhånd har lidt erfaring med hunde, og som der vil ofte den tid til træning og socialisering som det kræves. Racen skal have meget motion og meget gerne nogle forskellige opgaver, som stimulerer den mentalt på forskellige måder i det daglige. Det, altså træningen sammen med en tidlig socialisering være med til at nedsætte racens reservation over for nye og ukendte ting. Så træn hunden i god tid til at vænne sig til andre mennesker og hunde, og så skal den nok blive let og omgængelig for fremmede. Tilbage i tiden, - i middelalderen havde de tyske godser hunde der stod på vagt med et meget stærkt beskyttelsesinstinkt. Racen forsvandt senere, og i slutningen af 1800-tallet besluttede Kurt F. König at genskabe den. Han krydsede nogle bondehunde fra Schwarzwald og Harzen med nogle så forskellige racer som schæferhund, newfoundland og måske den ungarske kuvasz. Den moderne gårdvogter (det betyder racens navn på tysk) blev en anerkendt race i 1937, og den har også vist sig sig meget velegnet som tjenestehund, sporhund, og redningshund samt til forskellig slags hundesport.


Racens hanner bliver 63-70 cm, mens tæver 58-65 cm. De ender med at veje cirka 25-40 kg når de er fuldvoksneRacens aktivitetsniveau

Hovawarten racen er altid super veloplagt og klar til noget fysisk aktivitet og leg. Racen vil utrolig gerne være udenfor og den har brug for gode muligheder for at strække ud og bruge sine kræfter, så en lang løbetur i skoven eller på en mark vil være så godt for hunden. Racen er samtidig rigtig knyttet til sine mennesker og holder altid meget god kontakt og løber ikke for langt væk.

 

Pleje og pasning

Racens  kraftige og lange pels er lidt bølget og tætliggende med kun meget lidt underuld. Pelsen er  lidt tyk og fast, og den fælder ikke meget og er utrolig nem at holde i hverdagen dog med en grundig omgang med børsten, bare en gang om ugen. På dens hoved og på fronten af benene er pelsen kort.Håndtering af racen

Racen skal opdrages med megen tålmodighed, venlighed, samt  konsekvens, men er i derudover meget lærenem og også utrolig samarbejdsvillig. Man skal undgå at være hård over for hunden fordi den hurtigt kan opfatte det som en provokation. Træn meget gerne noget sporarbejde med den som stimulere den mentalt og er en god fysisk aktivitet for hunden.