FB
Top banner

Andre racer

Hvilken race leder du efter?

Andre dyr - Det alternative kæledyr

Der findes utroligt mange muligheder for at få et sjovt og sødt kæledyr, også selvom man ikke er så meget til de mere almindelige valg som hunde og katte. Her på siden kan du læse mere om forskellige alternativer til de klassiske kæledyr.

 

Kælegrisen er et eksempel på sådan et. De utroligt søde små dyr er er meget tillidsfulde og kan sagtens udvikle et tæt og kærligt forhold til sine mennesker. Hertil er den mindst lige så klog som hunden, og kan derfor lære tricks og opdrages. Man bør dog altid sikre sig, hvilken type kælegris man får, da grise kan blive meget store, og det kan være svært at se på smågrise hvor store de bliver som fuldvoksne. Det er derfor altid en god idé at bede om at se moren inden man køber.

 

Pindsvinet er også et fantastisk lille dyr, der er et sjovt og nuttet alternativ til de klassiske kæledyr. De er ret rolige i væsen, og de har ikke brug for særligt meget opmærksomhed fra deres menneske. Det gør dem gode til travle familier, fordi pindsvinet faktisk ikke har noget imod at være ladt alene i længere perioder af dagen. Man skal dog også være opmærksom på, at de er nataktive dyr, og det er vigtigt for deres velvære, at man respekterer det, når den hviler i løbet af dagen. Pindsvinet er heller ikke god til familier med mindre børn da den let stresses, og har brug for ro i løbet af dagen.

 

Hvis man skal gå en helt anden retning, så findes der eksempelvis fugleedderkopper, der er et fascinerende hobbydyr. De er spændende at iagttage og på deres egen måde ret smukke. Og så findes de i et utal af størrelser, farver og aftegninger. Der er stor forskel på hvilke behov de forskellige arter af fugleedderkopper har både i forhold til pasning og terrarium. Der findes således også både gode, mindre krævende arter til nybegynderen og mere avancerede arter til eksperten, hvilket gør den til et ret tilgængeligt hobbydyr for de fleste.

 

Uanset hvilket kæledyr du vælger, er det altid vigtigt at undersøge dyrets behov grundigt inden køb og overveje nøje om du er i stand til at opfylde dem. Du bør også være opmærksom på, at der for mange af de alternative kæledyr og hobbydyr ofte gælder andre regler for hold og registrering end for de klassiske kæledyr og at der kan komme forskellige udfordringer i fx specialfoder eller dyrlæge, der har forstand på lige præcis dit dyr. Det er derfor en god idé altid at have undersøgt dette inden køb. At have dyr i hjemmet er utroligt givende på utallige parametre, og hvis du får et dyr, som passer lige ind i din husholdning og hverdag, så er det en utrolig fornøjelig ting, både for dig og dyret. Her har de alternative kæledyr og hobbydyr virkelig en rolle at spille, fordi mange af dem giver mulighed for at indrette sit liv med dyr anderledes og nogle gange mere fleksibelt end med de klassiske kæledyr. Og så er det jo bare sjovt at have et dyr, som ikke mange andre har.