FB

Akvariebelysning

Som akvarieejer er det dit ansvar, at fiskene trives. Derfor er det også vigtigt med det rette udstyr. Blandt andet er akvariebelysning en essentiel del af et akvarie. Fiskene har nemlig brug for lys for at kunne trives optimalt. Lige sådan er belysningen også med til at holde de planter, som fiskene har brug for, i live. Derudover kan belysningen også være med til at skabe et flottere akvarie i dit hjem. Selve akvariebelysningen kommer i flere forskellige varianter. Hvilken variant du bør vælge, afhænger af fisketypen samt størrelsen, udformningen og typen af akvariet. I det nedenstående kan du finde et bredt udvalg af både nye og brugte belysningskilder til dit akvarie. Her kan du uden tvivl også finde den belysning, som dit akvarie mangler.

Opret annonce

Vælg hvilken kategori du søger dyretilbehør indenfor

Sådan vælger du den rette akvariebelysning

Når det kommer til belysningen af dit akvarie, har du flere muligheder. Inden du køber et lys, bør du sætte dig ind i, hvilken type lys dine fisk og planter har brug for. Lysbehovet varierer nemlig fra type til type.

Det er bestemt ikke ligegyldigt, hvilken type lys du vælger. Hvis lyset ikke er egnet til fiskene, kan det i værste fald føre til, at fiskene mistrives.

I forhold til selve belysningen har du mulighed for at vælge blandt flere forskellige typer. Blandt andet kan du vælge mellem:

- Lysstofrør

- Forskellige slags pærer

- Reflektorer

Når du har valgt en slags belysning, bør du holde dig til denne variant. Erfaringen viser, at skiftende lyskilder kan stresse fiskene. Det ligger ganske enkelt ikke til deres natur at opleve forskellige lyskilder gennem deres levetid.

Spar på strømmen med LED-belysning

Det er sjældent morsomt at skulle betale sin elregning. Derfor vil de fleste mennesker også gerne spare så meget som muligt på elregningen. Hvis det også gælder dig, bør du overveje at finde LED-belysningskilder. LED-pærer er meget bedre til at anvende energien end traditionelle glødepærer. Derfor bruger LED-pærerne mindre energi på at oplyse samme areal som glødepærer. Det er med til at minimere din elregning, da du i så fald skal bruge mindre el, når du gerne vil lys i dit akvarie.

LED-pærerne har også en længere levetid, når du sammenligner dem med andre slags pærer. Det betyder for dig, at du ikke skal udskifte pærerne lige så tit, som hvis du anvendte en anden type pære. Det sparer dig både for en del penge, lige som det også frigiver den tid, som du skulle have brugt på indkøb af nye pærer. Derudover har LED-pærerne også den store fordel, at de ikke indeholder kviksølv, ligesom sparepærer gør. Derfor er de også et sundere valg for din og dine fisks sundhed.

Endelig er der også flere æstetiske fordele ved at vælge LED-belysning til dit akvarie. Pærerne kan fås i alle tænkelige farver. Derfor kan du selv bestemme, hvillen slags lys du gerne vil have ved akvariet. Her er det dog igen værd at bemærke, at du naturligvis skal tage hensyn til dine fisks behov. LED-belysning kommer også i mange forskellige varianter. Hvis dit akvarie er meget højt, har en atypisk form eller lignende, kan det meget vel være en fordel for dig at anvende LED-strips. De kan let placeres over akavariet.

Tjek også vores udvalg af brugte akvariebelysninger

Blandt vores store sortiment finder du også et bredt udvalg af brugte produkter. Hvis du er på jagt efter et særligt godt tilbud, kan det helt klart være en fordel at undersøge det brugte marked. Her finder du produkter, som måske har lidt brugsspor, men som stadig er af høj kvalitet. Samtidig er prisen typisk lavere, når du vælger brugte produkter. Derfor findes mange af de bedste tilbud blandt vores brugte artikler. Det er ikke kun din pengepung, du redder, når du vælger brugte produkter. Det er faktisk også den bedste løsning for miljøet. Når du vælger brugte produkter, skal der ikke produceres nogle nye produkter til dit forbrug. På den måde bliver produktionen holdt ned. Det tærer mindre på verdens ressourcer.

De brugte produkter befinder sig også allerede i Danmark. Derfor undgår du også at støtte en lang transport fra et fjerntliggende eksportland. Hvis du derfor gerne vil skåne både miljøet og din pengepung, er det altid værd at kaste et blik på vores brugte udvalg.

Køb din næste akvariebelysning hos Dyreportal.dk

Uanset om du leder efter en spritny akvariebelysning, eller om du gerne vil have en brugt variant, finder du et stort udvalg her på siden. At finde den helt rette belysning til dit akvarie kan være lidt af en jungle. Derfor skal du heller ikke tøve med at kontakte vores venlige personale, hvis du måtte have nogle spørgsmål. De står klar til at vejlede dig over telefonen eller mail.

Blandt vores store sortiment finder du udelukkende solide produkter af høj kvalitet. Vi forhandler flere kendte mærker inden for akvariebelysning. Det er din garanti for, at du ender med et godt og holdbart produkt.