FB

Hundekurv

Når man anskaffer sig et firbenet familiemedlem, betyder det også automatisk, at man skal investere i det fornødne tilbehør dertil. Heldigvis kan flere af produkterne også anskaffes brugte, og du kan dermed spare penge og gøre miljøet en venlig tjeneste. Når du skal finde den rette hundekurv til din hund, er der flere ting, du skal huske at overveje. Hos Dyreportal.dk kan du finde et stort udvalg af både brugte og helt nye hundekurve, du kan glæde din bedste ven med.

 

Opret annonce

Vælg hvilken kategori du søger dyretilbehør indenfor

Hvad er vigtigt, når du vælger en hundekurv?

Du skal altid tilgodese din hunds størrelse, når du vælger hundekurve. Har du en stor hund, skal hundekurven have plads nok. Det er ikke behageligt for hunden, hvis kurven er for lille, og hunden dermed bliver begrænset i at ligge i forskellige stillinger. Det vil svare til at give et menneske en seng, der er for lille. Det hæmmer komforten og giver ikke mulighed for afslapning og søvn på samme måde.

Har du derimod en lille hund, nytter det heller ikke, hvis hundekurven er for stor. Det kan virke mindre bekvemt og trygt, hvis hunden føler sig "for lille" i kurven. Det svarer måske til, at man som ene person vælger at sove i en stor dobbeltseng med en bredde på 2 meter. Det er netop tryghedsskabende for hunden at kunne mærke kurvens kanter. 

Bemærk også, at der findes et stort udvalg af brugte hundekurve. Dette kan altid være en mulighed at overveje. Der findes nemlig mange ganske velholdte varianter, som blot mangler en ny hund at glæde.

Det er altid en god idé at sørge for et blødt underlag

Flere mindre hundekurve er i stofmateriale, og her behøver du ikke anskaffe dig et blødt underlag. Det kan dog alligevel være en god idé at prioritere, at hunden har adgang til tæpper. Tæpperne kan medføre en fornemmelse af tryghed for hunden – lidt som med mennesker, der putter under et tæppe i sofaen. 

Der findes forskellige hundekurve, der er udført i forskellige materialer. Er der tale om en hundekurv til større hunde, er der flere eksempler på, at disse ofte er udført i hårdt plast. For at skabe mest mulig komfort for hunden, bør du sørge for, at hunden har tæpper og et blødt underlag. Der findes dog efterhånden også et stort udvalg af bløde kurve til de store hunde; eksempelvis i bløde materialer som fløjl. 

Der er både fordele og ulemper ved begge valg – og disse kan du blive klogere på nedenfor!

Blød vs. hård: Hvilket materiale er bedst at vælge?

Der findes aldrig én rigtig løsning. Det handler om hunden og dens adfærd samt prioriteter. Der er desuden også både fordele og ulemper ved begge løsninger.

Vælger du eksempelvis en hundekurv udført i plastik, vil du have en hundekurv, der tåler langt mere. Det kan være, at hunden bider, kradser eller eksempelvis tisser og skider i dens hundekurv. Sidstnævnte er ganske hyppigt, mens hunden er hvalp.

Her vil du have med et materiale at gøre, der er langt mere slidstærkt, og som samtidig er langt nemmere at rengøre. Dette kan være en forel i forhold til, at kurvens holdbarhed er længere. Dog har kurven ikke samme komfort som de blødere alternativer.

Flere anbefaler også nylon eller tætvævet stof, da dette giver gode betingelser for afslapning og velvære for hunden. Disse materialer er mere behagelige end plastik, men er dog sværere at rengøre og har ikke samme slidstyrke som den hårde kurv. 

Nedenfor kan du desuden blive klogere på, hvor hundens kurv skal placeres i hjemmet. Dette kan også have indflydelse på, hvilken kurv du finder bedst i både dit og i særdeleshed hundens tilfælde.

Hvor skal hundekurven placeres i hjemmet?

Der er en lang række overvejelser, du bør gøre dig, når du skal vælge, hvor din hunds kurv skal placeres. Her ar vi samlet en række råd, du kan følge:

1. Vælg et sted tæt på familien

Hunden er et flokdyr og anser derfor dens menneskelige familie som dens flok. Det vil derfor virke tryghedsskabende for hunden at placere dens hundekurv i rum, hvor familien opholder sig meget. Det kan eksempelvis være i stuen, hvor I både ser TV og indtager måltider. På den måde kan hunden være med uden at blive en central del af forsamlingen.

Flere og flere har desuden hjemmearbejde og har derfor også et kontor i hjemmet. Her kan man vælge at placere hunden i nærheden, da den dermed undgår at føle sig komplet alene hele dagen. 

Derfor er det også vigtigt, at du vælger en hundekurv, du bryder sig om at se på. Hundekurven bliver nemlig en synlig og ikke mindst central del af indretningen af dit hjem. Derfor kan det være ideelt at vælge en hundekurv i farver, der i forvejen matcher hjemmets indretning og stilmæssige udtryk, På den måde er det nemmere at "overvinde" sig selv i forhold til at lade hundekurven – og ikke mindst hunden – flytte ind i stuen.

2. Vælg et behageligt og lunt sted

Ligesom mennesket er det forstyrrende for hunden, hvis dens hundekurv er placeret i kolde omgivelser. Det vil medføre flere opvågninger i løbet af søvnen. Derfor er det ideelt at placere hundekurven væk fra både døre og vinduer, hvor hunden hurtigt får træk.

Du kan også tilføre yderligere varme, hvis du giver din hund tæpper i dens kurv. Med denne viden er det også ekstra vigtigt at vælge en hundekurv, der giver din hund de bedste forudsætninger for at skabe tryghed og varme. 

3. Lad hunden selv vælge, hvor hundekurven skal stå

Hunden vil hurtigt finde steder i hjemmet, hvor den foretrækker at være. Har du mulighed, i forhold til bolig og indretning, kan du tilgodese din hunds behov ved at afkode dens adfærd. Dermed kan du placere hundekurven de steder, hvor hunden ofte opholder sig. De steder, hunden opholder sig, er steder, den føler sig tilpas og ikke mindst tryg.