FB

Fjedervogn til salg

Leder du efter en fjedervogn, så er du kommet til det rette sted. På siden her finder du både nye men også brugte vogne. Nedenfor her finder du alle vores annoncer som du kan klikke ind på hvor du kan læse yderlig information.

Opret annonce

Vælg hvilken kategori du søger dyretilbehør indenfor

Fjedervogn 

Hesten har længe været ét af dyreelskernes foretrukne væsner. Og selvom der ikke er ligeså mange hestefamilier i Danmark, som der var for et par hundrede år siden, er vi fortsat en del, som elsker heste og er lykkelige for selv at være hesteejere. 

Fjedervognen er langt fra ligeså essentiel som visse andre former for udstyr. Den er heller ikke ligeså alment benyttet, som den var før i tiden. Men i visse situationer tjener fjedervognen endnu et vigtigt formål, og hvis du har hest, kan det derfor være en rigtig god idé, at du også skaffer dig en fjedervogn.

Nedenfor kan du blive klogere på fjedervognens historie, formål og former. Vi hjælper dig desuden med at finde netop den vogn, der passer bedst til dig og din hest. 

Hvad er en fjedervogn? 

Som hesteejer er det væsentligt, at du ikke går ned på udstyr. De mest uundværlige former for udstyr omfatter blandt andet en god og komfortabel sadel, tøjler, hovedtøj og et bid, som passer perfekt til netop den hest, som du har.

Fjedervognen er en form for hestevogn, der har et langt og fladt lad, som er anbragt på undervognen via fjedre. Det er nemt at anbringe sæder på en fjedervogn, hvis det er nødvendigt, men du kan også sagtens lade fjedervognen være, som den er. 

Hvor kommer fjedervognen fra? 

Fjedervognen har en lang forhistorie både i Danmark og på verdensplan. De fjedervogne, du vil støde på i dag, er tæt beslægtede med dem, som kunne findes overalt i landet i 1800-tallet.

Da bilen for alvor begyndt at gøre sit indtog på transportsektoren i løbet af 1920'erne, overgik mange mennesker fra fjedervogne og heste til den nye form for transportmiddel. Dog findes der fortsat mennesker, der ejer og jævnligt benytter sig af fjedervogne. 

Hvad kan jeg bruge en fjedervogn til i dag? 

Fjedervognen har længe haft to grundlæggende formål: Arbejdskørsel og persontransport. Da der ikke længere for alvor er plads eller brug for heste og fjedervogne i de danske storbyer, er fjedervognen mest udbredt blandt folk, der bor på landet. 

Hvis du skal bruge fjedervognen til at transportere noget, der er tungt, kan du med fordel lade det flade lad være, som det er. Skal du derimod nogle gange bruge vognen til selv at komme fra A til B, kan du overveje enten at købe eller lave nogle sæder, der passer i vognen og kan gøre din tur mere behagelig. 

Hvilke former for fjedervogne findes der? 

Fjedervognen er i sig selv en underkategori til hestevognen. Derfor findes fjedervognen grundlæggende set kun i én form. Dog kan størrelsen godt variere en del fra fjedervogn til fjedervogn, og det samme gælder kapaciteten.

Hvis du jævnligt transporterer meget tungt gods, er det vigtigt, at du ikke køber en fjedervogn, som hovedsageligt er tiltænkt persontransport. I så fald risikerer du nemlig, at vognen går i stykker, og at du strander på halvvejen til dét sted, hvor du skal læsse godset af.

På den anden side er det også vigtigt, at du ikke køber en tung vogn og fylder den med så mange ting, at din hest ikke kan trække vognen. 

Hvilke fjedervogne findes der her på siden? 

Hos Dyrportal.dk bestræber vi os på at blive danskernes foretrukne leverandør af alt dét tilbehør, som relaterer sig til både katte, hunde og heste. Vi opdaterer regelmæssigt vores sortiment, og uanset hvilken form for udstyr du er på udkig efter, kan du være ganske sikker på, at udstyret findes hos os. 

I dagens Danmark er der ikke specielt mange producenter af nye fjedervogne. Årsagen er naturligvis, at fjedervognen langt fra er ligeså udbredt, som den var før i tiden. Og derfor omfatter vores udvalg hovedsageligt brugte vogne.

Før vi sælger brugte produkter videre, udfører vi altid et tjek af kvaliteten. Dét betyder, at du kan være sikker på at få fat i en fjedervogn, der er i god stand, når du køber den hos os.

Vores sortiment dækker desuden mange forskellige prisklasser – en fjedervogn behøver langt fra at vælte dit budget. 

Hvilken fjedervogn skal jeg vælge? 

Før du bestiller en fjedervogn, er det vigtigt, at du gør dig et par overvejelser. I denne forbindelse bør du som minimum tage højde for din hest, fjedervognens størrelse og fjedervognens formål. 

Hesten

Ikke alle heste er trækheste. Og der er ikke meget grund til at købe en fjedervogn, hvis du har en spinkelt bygget hest, som ikke kan trække den. 

Størrelse 

Du bør også overveje hvor stor en fjedervogn, du har brug for. Hvis du hovedsageligt skal bruge den til persontransport, kan du for eksempel typisk godt nøjes med én af de mindre modeller. 

Formål 

Hvor ofte skal du bruge vognen? Hvad skal du bruge den til? Disse spørgsmål er essentielle, når du overvejer at købe en fjedervogn. Hvis du har brug for hjælp til at tage den rette beslutning, kan du med fordel kontakte vores kundeservice. Vi sidder altid klar til at rådgive dig, så du er sikker på at få det helt rette hestetilbehør hjem.