FB

Grimer til heste

Hvis du ejer en hest, er det vigtigt at have en god grime til hesten. Heste er store og egenrådige dyr, der kan være svære at styre, hvis de ikke har en grime på. Grimen gør det let for dig at trække din hest, hvorhen du vil. Du kan også montere et trækketov i grimen, så du lettere kan styre din hest. For de fleste hesteejere er grimen derfor et simpelt og uundværligt værktøj, der gør livet som hesteejer meget lettere. Her på siden finder du et væld af forskellige grimer af forskellige mærker og materialer. Du vil både kunne finde nye og brugte grimer, der sælges af virksomheder såvel som af privatpersoner. Du kan også læse mere om, hvordan du vælger en god grime til din hest.

Opret annonce

Vælg hvilken kategori du søger dyretilbehør indenfor

Vælg det rigtige materiale til din grime

De fleste grimer bliver enten fremstillet af nylon eller læder. Begge materialer er slidstærke og funktionelle.

Læder

Læder er et mere traditionelt materiale, som gennem flere århundreder er blevet brugt til fremstilling af tilbehør til heste såsom grimer, seletøj og sadler. Læder kan være meget smukt at se på. Det er omkostningsfuldt af fremstille, og derfor koster grimer af læder oftest lidt mere end grimer af andre materialer. Der er også en del vedligehold forbundet ved at anvende en grime af læder, fordi læderet skal pudses jævnligt.

Nylon

Nylon er også et populært materiale, fordi det både er billigt og slidstærkt. Nylongrimer kommer i mange forskellige farver, så du kan finde den farve, du synes passer bedst til dig og din hest. I modsætning til lædergrimer, som skal rengøres og poleres for at holde sig flotte, er nylongrimer så godt som vedligeholdelsesfrie.

Nylon er et plastmateriale, der er meget billigt at fremstille. Derfor kan du spare mange penge ved at vælge en nylongrime. Det giver dig også en større mulighed for at købe flere forskellige grimer, som du kan køre på rotation for din hest.

Foring

Nogle grimer er forede på indersiden. Det gør dem bløde og behagelige for din hest at have på. Hvis din hest godt kan blive irriteret af en grime, kan det være en rigtigt god idé at forsøge med en foret grime, og se om det skaber forbedringer for din hests komfort.

Find den rigtige størrelse grime til din hest

For at sikre komforten for din hest, er det vigtigt, at du giver den en grime på, der har den rigtige størrelse. Det er forholdsvist simpelt at finde en passende grime. Den skal sidde langs hestens hoved uden at stramme og uden at hænge løst.

De fleste grimer har spænde- og strammemekanismer, så du kan tilpasse den enkelte grime til din hests hoved. Hvis du finder en grime der passer, som du samtidig indstiller rigtigt, er du nået langt for at sikre din hests komfort.

Det er vigtigt, at grimen sidder på din hest på en måde, så din hest stadig kan åbne munden og tygge ubesværet. Hvis grimen kommer i vejen for, at din hest kan spise og tygge ordentligt, bliver det hæmmende for livskvaliteten. Det samme gælder, hvis et stykke af grimen er i risiko for at komme til at sidde inde i hestens mund. Det kan være meget generende for hesten, og kan på lang sigt føre til skader i dens mund.

Sådan skal en grime sidde

Næsestykket på grimen skal sidde på den del af hestens hoved, der er knogle under. Den må ikke sidde på dele længere nede, hvor der kun er brusk i stedet for knogle. Som tommelfingerregel ligger den optimale placering for næstestykket tre til fire centimeter fra hestens kindben, men det er vigtigt, at du selv tjekker efter, så du undgår at placere næsestykket på brusk.

Hestens knogler er langt stærkere end dens brusk, og det er vigtigt at næsestykket sidder på det sted, hvor hesten kan klare mest muligt belastning.

Mange hesteejere giver deres heste grimer på døgnet rundt, fordi det gør det meget lettere at håndtere og styre hesten. For at styrke komforten for din hest, kan det derfor være en god idé at have flere grimer, som du kan veksle mellem.

Selvom en grime måske passer perfekt, kan den stadig blive generende, hvis hesten aldrig får lov at få grimen af.

Har du en grime, du gerne vil sælge?

Hvis du selv har en eller flere grimer, du gerne vil sælge, kan du komme i kontakt med mange mulige købere ved at oprette en salgsannonce på vores side. Vi har ugentligt mange unikke besøgende, der alle har det til fælles, at de er interesserede i tilbehør til heste.

Fandt du ikke den grime, du søgte?

Selvom vi har et stort udvalg af grimer på vores side, kan det stadigvæk ske, at vi ikke har en salgsannonce for lige præcis den specifikke grime, du er på udkig efter. Hvis det er tilfældet, er det en god mulighed for dig at oprette en søgeannonce. Med en søgeannonce tilkendegiver du overfor mulige sælgere, at du er på udkig efter den specifikke grime.