FB

Stævnejakke

Når du skal til stævne, gælder det om at se flot og elegant ud. Det betyder, at både dig og din hest gør lidt ekstra ud af jer selv. Derfor findes der også ridetøj lavet specifikt til stævner. Det er for eksempel stævnebukser og stævnejakker. Hos Dyreportal har vi et udvalg af forskellige nye og brugte stævnejakker.

Opret annonce

Vælg hvilken kategori du søger dyretilbehør indenfor

Findes der forskellige stævnejakker?

Der findes et væld af forskellige stævnejakker. Du kan vælge mellem rigtig mange typer snit og materialer. De to primære jakker til stævner er: springjakker og dressurjakker.

Springjakker sidder ofte tæt lige omkring taljen, og så går de lidt ud. Det giver et rigtig flot snit, som fremhæver taljen. Stævnejakker, som bruges til spring, er ofte ikke særlig lange. Det er fordi, at det skal være muligt for rytteren at bevæge sig og følge hestens bevægelser. Det er svært, hvis der er en jakke, som hele tiden er i vejen.

Dressurjakker er ofte en smule længere end springjakker. Det er fordi, at dressurryttere ikke har behov for at bevæge sig lige så meget. De skal for eksempel ikke rejse sig op i sadlen. Dressurjakker har desuden en tendens til at have et mere lige snit. De fremhæver altså ikke taljen lige så meget.

Det er vigtigt, at du undersøger, hvad beklædningsreglerne er, når du skal til stævne. Der kan nemlig sagtens være specielle regler. Hvis du dukker op i en jakke, som ikke passer til stævnet, kan du blive frataget point. Sørg derfor for at se rigtig ud, så du kan få det maksimale antal point.

Hvilken farve skal jeg købe?

Du kan købe stævnejakker i rigtig mange forskellige slags farver. De mest gængse er mørkeblå, sort og rød. Du kan se de forskellige farver, vi har på lager, her på siden.

Du kan selvfølgelig også købe en stævnejakke i en anden farve. Så skal du dog være opmærksom på, at det godt kan være, at folk lægger meget mærke til dig. Det er selvfølgelig ikke nødvendigvis en dårlig ting.

Før du køber en stævnejakke, er det rigtig vigtigt, at du tjekker, hvilke farver egentligt er tilladte. Det er meget normalt, at stævnearrangører har meget strikse beklædningsregler i forhold til farver.

Desuden bør du også tænke på, om jakken vil matche resten af dit outfit samt din hest. Når I deltager i stævner, gælder det jo om at se elegante ud. Derfor kan I med fordel godt matche lidt. Hvis du vælger at købe en rød jakke, kan du for eksempel style din hests hår med røde rosetter.

Sådan skal en stævnejakke passe

En stævnejakke skal passe helt perfekt. Det er derfor en god idé, hvis du finder ud af dine egne kropsmål, før du køber en jakke hos os. Først og fremmest skal jakken ikke sidde for stramt. Så kan du få svært ved at trække vejret og bevæge dig ordentligt. Det er dog også problematisk, hvis den sidder alt for løst. Så kan det være, at du skal bruge energi på hele tiden at rette på den. Når du prøver jakken på, er det en god idé at prøve at strække armene, så du kan fornemme, om den passer godt.

Det er vigtigt, at du køber en stævnejakke, som passer dig godt. Hvis du har en jakke, som ikke passer særlig godt, kan det have flere konsekvenser. I værste fald kan det betyde, at du rider dårligere. Hvis den for eksempel sidder for stramt, har du ikke lige så meget bevægelighed, og det kan betyde, at du har svære ved at styre din hest.

Derudover kan du som sagt også blive frataget i point, hvis jakken ikke passer ordentligt. Det er ikke bare jakketypen, som skal passe. Selve jakken skal også passe dig. Det er sløset, hvis du dukker op i en jakke, som er for stor eller lille.

Fordelene ved at købe en brugt stævnejakke hos Dyreportal

Der er mange fordele ved at købe din næste stævnejakke her hos os. Vi har et stort udvalg og gode priser. Du kan for eksempel vælge at købe en helt ny jakke eller købe en brugt jakke. Der er flere fordele ved at købe en brugt fremfor en helt ny.

Helt generelt så vil du spare rigtig mange penge, hvis du køber en brugt jakke. Stævnejakker er dyre, så der er potentielt set rigtig mange penge at spare.

Hvis jakken er til et barn, som stadig vokser, er der for eksempel ingen grund til at bruge en formue på en ny stævnejakke. Vedkommende vil alligevel hurtigt vokse ud af jakken, og så skal I hurtigt bruge penge på at købe en ny igen.

Derudover er det faktisk også mere bæredygtigt at købe en brugt jakke. Du behøver altså ikke ville spare penge for at købe brugt rideudstyr. Rigtig meget tøj bliver købt og smidt ud hvert år, så det er en stor hjælp for miljøet, når du køber brugt tøj.