FB

Andet udstyr til heste

Som hesteejer har du brug for en del udstyr. Lige fra strigler til sadler og dækkener. Kun på den måde kan du pleje og passe din hest. Lige sådan er udstyret også nødvendigt, hvis du gerne vil enten ride på eller køre med din hest. Hos Dyreportal.dk forhandler vi et bredt udvalg af forskellig slags udstyr og produkter til din hest. Her finder du alt hvad du skal bruge, når kun det bedste er godt nok til din hest.

Opret annonce

Vælg hvilken kategori du søger dyretilbehør indenfor

De rette strigler

Hvis du ejer en hest, har du også brug for en striglekasse med forskellige slags strigler, hovrensere og så videre. Især, hvis du bruger hesten til enten ridning eller kørsel. I så fald skal du kunne børste mudder, skidt og snavs væk fra hesten, inden du sadler den op eller giver den køretøj på. Hvis ikke du gør det, risikerer du at hesten får gnavsår fra udstyret.

Hvilken slags strigler du bør have i din striglekasse, er naturligvis afhængig af hestens race. Nogle heste har fra naturens side en længere pels, hvorimod andre heste har en kortere. Lige sådan vil din hest ofte have en kortere pels, og dermed behov for færre strigler, hvis den går med dækken.

Som udgangspunkt er det en god idé med følgende produkter i din striglekasse:

En hård strigle

En blød strigle

En strigle til hestens ansigt

En hovrenser

En gummignubber

En mankniv/manrykker

En halebørste

Andet udstyr kan naturligvis også blive nødvendigt. Især, hvis din hests race kræver meget pelspleje.

Bliv klar til stævne med hesteshampoo og showshine

Som udgangspunkt har en hest ikke brug for at blive vasket. Men hvis du rider stævner, vil du formentlig gerne have en ren og pæn hest med. I så fald kan det blive nødvendigt at vaske hesten. Især hvis den er skimmel, palomino eller en anden lys farve.

Da heste ikke er skabt til at blive vasket med sæbe, er det vigtigt, at du vælger en skånsom sæbe. Netop derfor er det en god idé med en af vores mange hesteshampooer, der netop er designet til at vaske heste med.

De fleste hesteejere vil også gerne have en hest med en flot og glansfuld pels og hale. I så fald kan du supplere hesteshampooen med en såkaldt showshine. Det er en spray, der får din hests pels, man og hale til at fremstå ekstra glansfuld. Det er især en fordel, hvis du rider dressur. Her vil du uden tvivl også blive bedømt på, hvordan din hest fremstår rent udstrålingsmæssigt.

Den rette hovpleje

Nogle heste har sarte hove. Ofte gælder det de heste, der har lyse hove eller lyse striber på hovene. Nogle heste er også bare uheldige fra naturens side og oplever jævnligt problemer med deres hove. Derfor er det også vigtigt, at du som hesteejer er opmærksom på din hests hove. På den måde kan du hurtigt sætte ind, hvis de har brug for pleje.

En hests hove kan både få brug for udvendig og indvendig pleje. Derfor bør du altid have følgende redskaber og produkter derhjemme:

• Hovrenser: En hovrenser skal du anvende dagligt. På den måde kan du fjerne snavs, sten og andet fra din hests hove indvendigt. Ofte er der også en børste på hovrenseren, som du også kan anvende udvendigt på hestens hove.

Hovfedt: Hovfedt er ofte nødvendigt om vinteren. Især, hvis du rider på tur. Her styrker hovfedtet hovene og danner et beskyttende lag. På den måde er din hests hove mindre udsat over for sne, slud og lignende.

Midler mod sur stråle: Nogle gange kan en hest få sur stråle. Især nogle heste synes at have en tendens til lidelsen. I så fald lugter hestens hove surt indvendigt, og hestens stråle i hoven kan være øm. Derfor er det også en god idé at have midler mod sur stråle på lager. Så er du forberedt på, hvis lidelsen opstår.

Spar penge og red miljøet – køb dit andet udstyr til heste brugt

Det er ingen hemmelighed, at det er dyrt at holde heste. Derfor er de fleste hesteejere også altid på udkig efter et eller andet godt tilbud. Hos Dyreportal.dk har vi gjort det nemt for dig. Vi forhandler nemlig også brugt udstyr til din hest. Her har du ofte mulighed for at spare en del penge.

Foruden at skåne din pengepung, er du også med til at skåne miljøet, når du vælger brugt udstyr. Du hjælper nemlig med at holde produktionen af hesteudstyr på et minimum, når du genbruger udstyr. Det er med til at nedsætte CO2-aftrykket. Derfor er det altid en god idé at undersøge det brugte marked, når du skal have et eller andet udstyr til din hest.

Hos Dyreportal.dk kan du købe al andet udstyr til heste

Når kun det bedste er godt nok til din hest, bør du altid købe det ene eller andet hesteudstyr hos Dyreportal.dk. Vi er forhandlere af flere anerkendte mærker indenfor alt til din hest. Derfor er du altid sikret produkter af højeste kvalitet, når du handler hos os.

Hvis du måtte have nogle spørgsmål til enten produkterne eller købsprocessen, står vores imødekommende personale altid klar til at hjælpe dig. Hos os er intet spørgsmål for stort eller lille.