FB

Kassevogne til salg

Hvis du er interesseret i at drive et traditionsrigt landbrug, er en kassevogn et uundværligt værktøj i den daglige drift af landbruget. Kassevognen er en stiv arbejdsvogn, der ikke har nogen fjedre, som er blevet brugt overalt i Danmark lige fra vikingetiden og frem til 1950'erne. I dag er den udkonkurreret af motoriserede landbrugsmaskiner, men den har stadig sin plads som et stykke danmarkshistorie og en vigtig del af de landbrug, der forsøger at gå tilbage til traditionerne. Her på siden kan du finde salgs- og købsannoncer for både nye og brugte kassevogne. Du kan også læse meget mere om kassevognens historie og få gode råd til, hvordan du vælger den helt rigtige kassevogn til dig og dine behov.

Opret annonce

Vælg hvilken kategori du søger dyretilbehør indenfor

Kassevognens historie

Kassevognen har været overalt at finde i det danske samfund fra engang i vikingetiden og frem til midten af nittenhundredetallet. De karakteristiske skrå sider får kassevognen til lidt at ligne et skib, og det er måske ikke helt tilfældigt. Det er muligt, at kassevogne i første omgang har været vikingeskibe, der har fået en ekstra funktion ved, at man satte dem på hjul. På den måde kunne de både bruges til sejlads og til at gøre arbejdet med landbruget lettere.

Med tiden er kassevognen blevet til en ting for sig, og man har droppet at bygge vogne med kasser, der også kunne sejle. De skrå sider er dog blevet bevaret og rummer en lille fortælling om vores fælles historie. Med landbrugsmaskinernes indtog i midten af nittenhundredetallet skete der en revolution af landbruget, der gjorde kassevognen overflødig. Den var ikke konkurrencedygtig sammenlignet med traktorerne og vognene dertil. Derfor forsvandt den hurtigt fra mange danske landbrug i denne periode.

I de seneste år har klimaforandringer og en øget interesse i selvforsyning, økologi og mikrolandbrug gjort, at kassevognen har fået en lille renæssance. Den er lille og smart, klimavenlig og rig på anvendelsesmuligheder og er derfor et genialt værktøj at have i arbejdet med mikrolandbrug, køkkenhaver og dyrkning af afgrøder på hobbyplan.

 

En kassevogn har mange anvendelsesmuligheder

Med en kassevogn har du mulighed for at foretage rigtigt mange forskellige arbejdsopgaver. Du kan transportere foder, møg, hø, halm, dyr og meget mere frem og tilbage efter behov. Du kan også anvende kassevognen til passagerkørsel, selvom der findes mere komfortable alternativer til dette i form af hestevogne med sæder til passagerer.

Kassevognen er alsidig og rummelig, og det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan bruge den til. Det er måske derfor, dens form er forblevet uændret gennem næsten et årtusind, og at den har spillet en fuldstændigt uundværlig rolle i udviklingen af det danske samfund.

 

Vælg de rigtige hjul til din kassevogn

Noget af det eneste, der har forandret sig ved kassevogne gennem de sidste mange år er typen af hjul, der bliver brugt på vognene. Hvor det førhen har været normalt at anvende træhjul med jernring, er det i dag også normalt at se kassevogne med gummidæk.

Gummidækkene afviger lidt fra traditionen, men de er praktiske, fordi de har gode køreegenskaber, står godt fast på jorden og minimerer friktion ved kørsel. Hvis du gerne vil gøre livet lidt lettere for dig selv, kan det derfor være en fordel at gå efter en kassevogn med gummidæk.

 

Sørg for, at kassevognen er i god stand

På vores side kan du både finde nye og gamle kassevogne. En kassevogn kan i princippet bruges i rigtigt lang tid, så længe den bliver holdt godt vedlige. Det indebærer, at træet i kassevognen nogle gange skal udskiftes, da det med tiden helt naturligt vil begynde at rådne. Det indebærer også, at jerndelene skal holdes fri fra rust, og at hjulene skal holdes i god stand.

For nogle mennesker er det et sjovt projekt at istandsætte en kassevogn. Hvis det er tilfældet for dig, kan du købe en gammel og slidt vogn uden problemer. Hvis du bare gerne vil have en kassevogn, der fungerer godt fra starten, kan det være en god idé at bese vognen, inden du køber den. Så kan du lægge mærke til, om vognen har problemer med rust, råd eller slidte hjul.

 

Har du en kassevogn til salg?

Hvis du selv har en kassevogn, du gerne vil sælge, kan du finde en mulig køber ved at oprette en salgsannonce her på siden. Vi har mange dagligt besøgende, der alle er interesserede i markedet for kassevogne. Derfor er der gode chancer for at komme i kontakt med en mulig køber her.

 

Fandt du ikke den kassevogn, du ledte efter?

Hvis du ikke kunne finde lige præcis den bestemte kassevogn, du var på udkig efter i vores salgsannoncer, kan det være en god mulighed for dig at oprette en søgeannonce her på siden. Med en søgeannonce tilkendegiver du, at du er på udkig efter den specifikke kassevogn, så mulige sælgere kan blive opmærksomme på din efterspørgsel og tage kontakt til dig.