FB

Bid - Køb nyt eller brugt

Uanset hvilket dyr du har, er det vigtigt, at du også er i besiddelse af det rette udstyr. Vigtigst er dette næsten, når du har hest, og årsagen er naturligvis, at mange af os jævnligt bruger vores heste til at ride på. De væsentligste typer hestetilbehør omfatter blandt andet sadel og tøjler. Og biddet er også essentielt for enhver hesteejer. 

Opret annonce

Vælg hvilken kategori du søger dyretilbehør indenfor

Hvad er et bid? 

Bidden refererer normalt til alle de komponenter, der berører og styrer hestens mund, og det inkluderer således både mullen, skafte, ringe og kindpuder.

Mange mennesker betragter hovedtøj, tøjler og sadel som det vigtigste hesteudstyr, men bidden er mindst ligeså vigtigt for både dig, din hest og jeres fælles ridetur. 

Hvorfor er et bid vigtigt? 

Når du rider på en hest, er det altafgørende, at du bevarer fuld kontrol over dyret. Hvis du ikke har dét udstyr, der skal til for, at dette kan lade sig gøre, risikerer både du og hesten at komme til skade. Bidden hjælper dig med at styre hestens hoved og derved også dens tempo og retning. Og det er i biddet, at du samler både tøjler og hovedstyr, så alle de nødvendige komponenter kan kommunikere med hinanden under rideturen.

Før du bestiller et bid, er det essentielt, at du sætter dig ind i hvilken form, der passer bedst til din hest. Bruger du et bid, der ikke passer, bliver hesten typisk ukomfortabel og dermed sværere at have med at gøre. 

Hvilke former for bid findes der? 

Bid til heste findes i mange forskellige former og prisklasser. Blandt eksperterne har der dertil længe været delte meninger om, hvorvidt et bid optimalt set skal være 3-delt eller 2-delt.

Typisk er et 3-delt bid mere sprælsk i munden på hesten, og generelt set er der enighed om, at et 3-delt bid særligt egner sig til stærkere dyr. Det 2-delte bid er derimod en smule mere roligt, og derfor passer det som regel godt til heste, der har en tendens til øget sensitivitet i og omkring munden. 

Hvilke typer bid kan jeg finde her på siden? 

Dyreportal.dk har længe haft en ambition om at være danskernes foretrukne leverandør af dyreudstyr. Derfor har vi samlet så meget dyreudstyr som muligt på vores hjemmeside. Og derfor kan du være relativt sikker på at kunne købe alt dét, du mangler i én omgang, når du handler hos os. 

Vores udvalg af bid til heste omfatter et væld af forskellige mærker, former og prisklasser. Nogle af vores produkter er spritnye, mens andre tidligere har været brugt. Uanset om du handler nyt eller brugt, kan du dog være sikker på, at produkterne er af høj og holdbar kvalitet.

Hvis du allerede ved, hvilken form for bid, der passer til din hest, sker der ikke noget ved at købe et bid, der ligger i den dyrere ende af prislejet. Har du derimod aldrig haft en hest før, kan du med fordel starte med at købe et brugt og lidt billigere produkt. I starten er det nemlig i høj grad om at prøve sig frem, indtil du finder dét bid, der passer bedst til din hest, til dig og til jeres stunder sammen. 

Hvordan vælger jeg det rigtige bid? 

Når du går på udkig efter et nyt bid til din hest, er der særligt to ting, som du skal have med i dine overvejelser: Størrelsen og hestens vaner. Alle vores produkter er her på siden udstyret med detaljerede produktbeskrivelser, og derfor skulle det være nogenlunde ligetil at finde et bid, der har den rette størrelse. Det eneste, du skal bruge, er et målebånd, så du kan måle hestens mundtøj. 

Hvis du leder efter et bid, der kan erstatte hestens eksisterende, kan det være en god idé at gå efter nogenlunde samme type bid, som hesten er vant til. Så er du nemlig sikker på, at du kommer hjem med en model, som hesten kan leve med. 

Er du i tvivl om, hvilket produkt du skal vælge? Vi har rigeligt med erfaring inden for branchen og sidder altid klar til at hjælpe dig via enten mail eller telefon. 

Hvorfor vil min hest ikke tygge på biddet? 

Hvis du har problemer med at få din hest til at tygge på biddet, skyldes det sandsynligvis én af to ting: Tilpasning eller tilvænning. Når du første gang udstyrer dyret med sit bid, er det vigtigt, at du får det indstillet korrekt. Biddet skal sidde godt til uden at stramme, og du bør dertil sørge for, at biddet er fri af hestens tænder.

Hvis din hest alligevel stritter imod, er årsagen nok, at hesten endnu ikke har vænnet sig til biddet. Tag nogle korte ture til at starte med, så hesten får mulighed for roligt at indstille sig på rutinen

Og husk regelmæssigt at vaske og tørre biddet for skidt og snavs, så din hest kan opretholde en ordentlig mundhygiejne.