FB

Filtre til akvarium

Et akvarium er et lille økosystem, der skal være i balance for at sikre fiskenes trivsel og sundhed. Derfor er det vigtigt, at du holder vandet i akvariet rent. Det gør du ved jævnligt at rengøre akvariet, og ved at have et filter, der hele tiden renser vandet for affaldsstoffer. Det er et absolut must at have et akvariefilter, så du kan holde vandet i dit akvarium rent nok, til at dine fisk kan leve der. Her på siden finder du filtre til akvarier. Du kan både finde mekaniske og biologiske filtre i mange forskellige størrelser. Du kan også læse om, hvordan du vælger det rigtige filter til dit akvarium.

Opret annonce

Vælg hvilken kategori du søger dyretilbehør indenfor

Mekaniske filtre

Man kan skelne mellem biologiske og mekaniske akvariefiltre. De mekaniske filtre renser vandet ved hjælp af en svamp, som fanger alt skidtet og affaldsstofferne i vandet. Et biologisk filter indeholder en række sunde bakterier, der kan nedbryde affaldsstofferne i vandet. For nybegyndere er det mest simple at anvende et mekanisk filter, fordi det er ret selvkørende, når det først er installeret. Det mekaniske filter skal blot installeres i akvariet og tilsluttes strøm, og så kører det af sig selv.

Biologiske filtre

Der er lidt mere arbejde forbundet ved at vedligeholde bakteriefloraen i et biologisk filter. Et biologisk akvariefilter kan dog være enormt effektivt, når det er oppe at køre. Samtidig holder det akvariet mere frit for bakterier, end et mekanisk filter er i stand til. For at opnå den ønskede mængde af gode bakterier i et biologisk filter, kan det være nødvendigt at anvende filterstarter. Det er en pakke med bakterier, du kan tilføje til filteret for at få det sat i gang.

For den ultimative rensning af dit akvarievand kan du også få et filter, der både benytter sig af mekanisk og biologisk rensning af vandet. Det kombinerer styrkerne ved de to typer af filtre, så du opnår et så rent akvarievand som overhovedet muligt.

Indvendige og udvendige filtre

Der findes både indvendige og udvendige akvariefiltre. Hvis du har et akvarium på 200 liter eller mindre, er det tilstrækkeligt at have et indvendigt filter. Hvis du derimod har et større akvarium på mere end 200 liter, anbefaler vi, at du benytter dig af et udvendigt filter, fordi det har kapacitet til at rense mere vand på kortere tid. Det er nødvendigt for at filteret kan nå at rense alt vandet i akvariet indenfor en tidshorisont, hvor vandet ikke når at blive alt for beskidt, inden det når til den næste rensning.

Vær opmærksom på, at de indvendige filtre optager plads i akvariet, samt at den lidt mindre størrelse på de indvendige filtre medfører, at de skal renses lidt oftere end udvendige filtre. Udvendige filtre skal rengøres sjældnere, og rengøringsprocessen er noget lettere på de udvendige filtre, fordi de ikke er nedsunket i vandet.

Filterets kapacitet

Filterets kapacitet er den mængde af vand, filteret kan rense i løbet af en time. Det er vigtigt, at du bruger et filter, der har en tilstrækkeligt høj kapacitet til at kunne rense alt vandet i dit akvarium indenfor en rimelig tidshorisont. Du kan dog også komme til at få unødvendigt høje udgifter til strøm, hvis du benytter dig af et filter, der har en unødvendigt høj kapacitet i forhold til mængden af vand i dit akvarium.

Filtre med uv-lys

Hvis du gerne vil sætte ekstra ind på bekæmpelsen af bakterier i dit akvarium, kan det være en god idé at bruge et filter med UV-lys. UV-lyset har flere gavnlige effekter, fordi det både dræber bakterier og nedsætter væksten af alger i dit akvarium. UV-lys som filtreringsmekanisme er et godt supplement til mekaniske eller biologiske filtre, men det kan ikke stå alene. Derfor anbefaler vi, at du først og fremmest anvender et mekanisk eller biologisk filter, og bruger UV-filtre som en ekstra tilføjelse, der kan lette arbejdet for det andet filter i dit akvarium.

Jo grundigere du filtrerer vandet i dit akvarium, jo sjældnere er det nødvendigt at gøre det rent. Det er dog ikke muligt at filtrere vandet så grundigt, at en rengøring af akvariet aldrig bliver nødvendig.

Har du et akvariefilter til salg?

hvis du har et akvariefilter, du gerne vil sælge, er du altid velkommen til at oprette en salgsannonce her på siden. Vi har rigtigt meget trafik på vores hjemmeside, hvilket betyder, at din annonce vil opnå en høj eksponering for mulige købere af dit filter. Vi hjælper hver dag mange mennesker med at få afsat deres varer på vores side, og du kan nemt blive den næste, vi hjælper, hvis du opretter en salgsannonce.

Leder du efter et helt bestemt akvariefilter?

Hvis du er på udkig efter et helt specifikt akvariefilter, som vi ikke har på vores side, er det en god mulighed for dig at oprette en søgeannonce her. Med en søgeannonce lader du eventuelle sælgere vide, at du er på udkig efter den bestemte type filter, du søger. Mange af handlerne, vi faciliterer på vores side, bliver sat i gang af søgeannoncer.