FB

Foder

Noget af det bedste, du kan gøre for dit dyr, er at give det det rigtige foder. Hvis du leder efter foder til dit kæledyr, kan du nedenfor se alle vores annoncer for foder til kæledyr. Du kan også læse mere om, hvordan du finder det foder, der er bedst for dit kæledyr. Du vil både kunne finde annoncer for foder, der bliver solgt som nyt, samt annoncer for foder, der bliver solgt videre af kæledyrsejere, der ikke længere skal bruge foderet.

Opret annonce

Vælg hvilken kategori du søger dyretilbehør indenfor

Vælg det rigtige foder

Det er fuldstændigt essentielt for dit kæledyrs trivsel og sundhed, at du giver det det rigtige foder. Et kæledyr, der bliver fodret korrekt, har meget højere sandsynlighed for at leve et sundt liv med en god livskvalitet. Derfor kommer det både dyret og ejeren til gode at vælge det rigtige foder. Her er nogle gode råd til, hvordan du kan spore dig ind på, hvilket foder, der er rigtigt for dit kæledyr.


Find foder til den rigtige art

Selvom foder til forskellige dyrearter umiddelbart kan ligne hinanden, er der stor forskel på dets næringsindhold, og hvordan det bliver fordøjet af forskellige dyr. Derfor er det meget vigtigt, at du altid giver foder til dit dyr, der er fremstillet specifikt til den art, dit dyr er. Her på siden har vi foder til alverdens dyrearter, så der er ingen grund til ikke at vælge foder, der faktisk er produceret med dit kæledyrs art i tankerne.


Når du har fundet foder, der er fremstillet til den rigtige dyreart, er du allerede rigtigt godt på vej til at have fundet det foder, der er optimalt for dit dyr. Der er dog lidt flere faktorer, du også bør forholde dig til, for at finde det bedste foder til dit dyr, så det trives så godt som overhovedet muligt.


Få tjek på ernæringen

Der findes dyrefoder af varierende kvalitet. Hvis du gerne vil sikre dit kæledyr, at det får den optimale ernæring, kan det være en rigtigt god idé at købe dyrefoder af en god kvalitet. Det er fremstillet af bedre råvarer, som har en sundere ernæringsprofil. For eksempel har hundefoder af god kvalitet et højere indhold af kød, hvilket er rigtigt sundt for en hund. Hundefoder af lidt lavere kvalitet har et mindre indhold af kød og et større indhold af fyldprodukter, der ikke har den store ernæringsværdi, men som blot giver foderet mere fylde.


Det er altid en god idé at vælge dyrefoder af en god kvalitet, fordi det sikrer en optimal sundhed og trivsel for dit dyr. Det er også økonomisk fordelagtigt, fordi det minimerer risikoen for, at dit kæledyr skal til dyrlægen med helbredsmæssige problemer, der kan være forårsaget af dyrets ernæring.


Find den rigtige mængde foder

Det er vigtigt, at du fodrer dit dyr med den rette mængde mad. Særligt nogle hunderacer er tilbøjelige til at spise al den mad, de bliver serveret. Derfor er det dit ansvar som ejer at sørge for, at dit dyr får den rigtige mængde mad. Du kan finde ud af, om du fodrer dit dyr med den rigtige mængde foder, ved at lægge et skema for, hvornår og hvor meget dit dyr skal fodres hver dag. Når du har fulgt dette skema over en periode på mellem fjorten dage og en måned, kan du tjekke, om dit kæledyr har en sund vægt. Hvis dette er tilfældet, er mængden af foder tilpas. Hvis ikke, kan du øge eller mindske mængden af foder, alt efter om dyret har taget på eller tabt sig.

 

Foder til store og små dyr

Nogle dyrearter kan have meget forskellige størrelser. Derfor findes der foder til disse arter, der er særligt udviklet til at være gavnlige for henholdsvis store, mellemstore og små individer af arten.

Det særligt udviklede foder er ofte produceret i bider, der har en passende form til størrelsen på dyrets mund. Det har også en ernæringsprofil, der er særligt tilpasset til lige præcis den størrelse dyr, der er tale om. Derfor er det en god idé at vælge foder, der er fremstillet specielt til dit dyrs størrelse.


Har du selv foder, du gerne vil sælge?

Hvis du har dyrefoder liggende, som du, af den ene eller den anden grund, ikke har brug for, er der heldigvis råd at hente. Mange mennesker ender med en mængde dyrefoder, de ikke har brug for, fordi de er kommet til at købe det forkerte foder på et tidspunkt. Det kan også være, at du har overskydende foder, fordi du ikke længere ejer det dyr, som foderet var købt til. Hvis du har foder, du gerne vil sælge, kan du selv lave en annonce på vores side. Vi har masser af annoncer og besøgende på siden, så chancerne for at få solgt dit foder er rigtigt gode her.


Mangler vi noget foder, du leder efter?

Hvis der ikke er nogen annonce på vores side for det foder, du er på udkig efter, kan du altid oprette en søgeannonce. I annoncen kan du skrive hvilken type foder, du er på udkig efter, så mulige sælgere vil kunne se, at du er en potentiel kunde for dem.