FB

Seletøj til salg

Det kan være dybt meningsfuldt og givende for både heste og ejere at køre med hestevogn og andre redskaber, der kan spændes efter en hest. Hvis du skal spænde din hest for en vogn, er det vigtigt, at du har det rigtige seletøj til din hest. Godt seletøj er ergonomisk og komfortabelt for din hest, så den kan få lov at bruge sine kræfter uden gener og ubehag. Det er også vigtigt, at seletøjet er holdbart og let at spænde på din hest.

Her på siden finder du salgs- og søgeannoncer for seletøj til heste. Du vil både kunne finde annoncer fra virksomheder, der sælger helt nyt seletøj samt annoncer fra privatpersoner, der videresælger deres brugte seletøj. Du kan også blive meget klogere på, hvordan du vælger det rigtige seletøj, der matcher din hest og dine behov.

Opret annonce

Vælg hvilken kategori du søger dyretilbehør indenfor

Find seletøj, der passer

Seletøj til heste bliver udsat for en høj belastning, når hesten trækker i det med sine mange kræfter. Derfor er det vigtigt at have seletøj, der passer til din hest. Når seletøjet passer, bliver belastningen lagt på store overflader på hestens krop, så du undgår at det gnaver eller generer på små bestemte steder på kroppen.

Hvis seletøjet ikke passer, kan det lægge et meget stort pres på enkelte led eller muskler for hesten. Det betyder, at den får svært ved at omsætte sin muskelkapacitet til at trække en vogn, og at det bliver meget hårdere og mere ukomfortabel for hesten end nødvendigt.

Det meste seletøj kan strammes ind og ud i mange forskellige led. Det er vigtigt, at du benytter dig af disse funktioner for at sikre, at seletøjet sidder ergonomisk godt på din hest.

Når du har sikret ergonomien og pasformen for seletøjet til din hest, har du givet både dig selv og din hest en stor gave. Det skaber livskvalitet og trivsel for heste at kunne bruge deres kroppe til at trække en vogn, og det kan styrke båndet mellem hest og ejer at køre med vogn sammen.

Vælg holdbart seletøj

Den høje belastning af seletøj betyder også, at det er vigtigt, at det er lavet i et slidstærkt materiale. Læder er en klassiker, der både er behageligt for din hest at have på og kan holde til de mange kilo belastning, det bliver udsat for, når din hest trækker i det.

Med seletøj af god kvalitet er du sikret, at du kan anvende det i mange år, og at det bevarer sin form gennem de mange års brug. Det er vigtigt, fordi den rigtige pasform er så altafgørende for din hests komfort.

Kumteseler og bringeseler

Når du skal vælge seletøj, skal du forholde dig til, om du vil have en kumtesele eller en bringesele. En bringesele monteres ved hestens bringe, som er det område, der sidder lige over dens forben. Bringeselen er traditionel og let at montere.

Kumteseler monteres på hestens skulderparti. Monteringen ved skulderpartiet gør det mere komfortabelt for hesten at trække selen, fordi skulderpartiet har en større overflade, og fordi hestens kræfter lettere kan omsættes til et træk omkring skulderpartiet.

Hvis din hest har prøvet at trække med seletøj før, er den sikkert vant til enten at bruge kumtesele eller bringesele. Vi anbefaler, at du fortsætter med at bruge den type sele, der er velkendt for din hest.

Lær at bruge seletøjet rigtigt

Det er en kunst at spænde et seletøj rigtigt på en hest og at bruge seletøjet rigtigt, når hesten trækker en vogn. Dertil kommer, at heste er levende væsener, der kan blive trætte, frustrerede og forskrækkede over udefrakommende indtryk og den måde, de bliver behandlet på. Derfor er det vigtigt, at du som hesteejer ved, hvad du gør, når du arbejder med seletøj.

Vi anbefaler at tage et kuskekursus, hvor du kan blive klædt godt på til at køre med hestevogn. På kurset lærer du, hvordan du monterer seletøjet rigtigt, og hvordan du får din hest til at arbejde med seletøjet, uden den bliver stresset eller ikke forstår, hvad den skal.

Har du selv seletøj til salg?

Hvis du selv har seletøj til salg, kan du oprette en salgsannonce her på siden. Med en salgsannonce når du ud til mange mulige købere, der har valgt at kigge på annoncer indenfor kategorien. Det betyder, at du med stor sandsynlighed vil kunne få solgt dit seletøj her.

Fandt du ikke det seletøj, du ledte efter?

Skulle det være tilfældet, at du er på udkig efter noget helt bestemt seletøj, der ikke er nogen salgsannoncer for på vores side, er det en mulighed for dig at oprette en søgeannonce. Med en søgeannonce lader du mulige sælgere vide, at du er på udkig efter det specifikke seletøj. Mange af de handler, vi faciliterer her på siden, starter med en søgeannonce. Derfor er der gode chance for, at du kunne finde en sælger, hvis du opretter en søgeannonce.