FB

Som dyreejer vil du garanteret gerne gøre alt hvad du kan, for at sikre at dit dyr trives. Derfor er det nødvendigt at give dit dyr det foder, der er bedst for det. For mange dyrearter såsom heste, køer og gnavere, er hø en vigtig del af en sund og afbalanceret diæt. Her på siden kan du finde annoncer for salg af hø. Der er både annoncer for hø, der bliver solgt direkte fra en producent eller en virksomhed. Der er også annoncer for hø, der er købt af privatpersoner, som ikke længere har brug for høet. På vores side kan du også læse om, hvordan du finder det hø, der er optimalt for dit dyr, og om hvorfor hø er så vigtig en del af mange dyrs ernæring.

Opret annonce

Vælg hvilken kategori du søger dyretilbehør indenfor

Derfor er hø en vigtig næringskilde

For kreaturer, heste og gnavere er græs en meget vigtig kilde til mange af de næringsstoffer, dyrene har brug for, for at trives og have et stærkt helbred. Problemet med græs er dog, at det kun vokser i sommerhalvåret. For at kunne give dyr det bedst mulige foder året rundt, har bønder gennem historien fundet på måder at tørre græs på, så det kunne holde sig gennem vinterhalvåret. Resultatet er det tørrede græsprodukt hø, der har været afgørende for at kunne fodre heste og kreaturer året rundt.

Hvis du har prøvet at fodre en hest eller en ko med hø, er du ikke i tvivl om, at de rigtigt godt kan lide det. Hø er noget af det foder, der vækker den største appetit blandt heste og køer, netop fordi det har så høj en næringsværdi for dem. Derfor kan du skabe livskvalitet og et rigtigt sundt helbred for heste, kreaturer og gnavere ved at fodre dem med hø.

Økologisk og konventionelt hø

På vores side kan du både finde annoncer for konventionelt og økologisk dyrket hø. Økologisk hø er fremstillet af græs, der er dyrket efter økologiske principper. Det vil sige, at det er dyrket med en begrænset brug af sprøjtemidler og giftstoffer. Økologisk hø har derfor et mindre indhold af sprøjtemidler, hvilket kan have betydning for dine dyrs helbred samt for miljøet. Den formindskede brug af sprøjtemidler kan nemlig betyde, at biodiversiteten på marken, hvor der dyrkes græs til hø, bliver højere.

Hvis du gerne vil kunne sige, at dine dyr er økologiske, er det nødvendigt, at du fodrer dem med økologisk hø frem for konventionelt fremstillet hø. Dette kan være en fordel, hvis du gerne vil videresælge dine dyr, eller hvis du i fremtiden gerne vil få dem slagtet og lavet til økologisk kød. Konventionelt fremstillet hø er fremstillet af græs, der ikke lever op til kravene for økologi. Det betyder, at det kan have et højere indhold af sprøjtemidler. Det betyder også, at det er mindre tilbøjeligt til at blive befængt med insekter, fordi de har sværere ved at leve i høet. Fremstilling af konventionelt hø er mere effektiv end fremstillingen af økologisk hø. Derfor kan det siges at være mere klimavenligt, i den forstand at en mindre græsmark yder en større mængde hø under konventionel produktion af hø.

Kvaliteten af hø

Godt hø er tørret hurtigst muligt efter det bliver høstet som græs. En hurtig tørring af høet betyder, at risikoen for mug og råd i høet formindskes. Mug og råd kan udgøre en sundhedsrisiko for dyr, så hurtigt tørret hø er derfor at foretrække. Det har også en stærkere ernæringsprofil, og det kan lagres i længere tid uden at blive for gammelt. Det bedste hø er høstet lige omkring midsommer. Hvis græsset bliver høstet her, får det det højest mulige indhold af næringsstoffer, som dine dyr kan nyde godt af. Hø, der er høstet omkring denne periode, er også det hø, som kreaturer, heste og gnavere finder mest appetitligt.

Køb hø fra det rigtige sted

Vi har annoncer for salg af hø i hele landet. Når du skal købe hø, er det en rigtigt god idé at finde en lokal sælger. Når du vælger at købe hø fra en lokal sælger, mindsker du transportomkostningerne markant. Det betyder, at du både skåner miljøet og din pengepung, samtidig med at du styrker handelslivet i dit lokalmiljø.

Har du selv hø til salg?

Hvis du gerne selv vil sælge hø, kan du altid lave en annonce her på siden. Vi har masser af besøgende, så din annonce vil få en stor mængde eksponering overfor mulige købere. Derfor er der rigtigt god mulighed for at få afsat masser af hø på vores side.

Fandt du ikke, hvad du ledte efter?

Hvis vi ikke har det hø, du er på udkig efter på vores side, kan du altid lave en søgeannonce. Med en søgeannonce kan du give til kende, at du leder efter en bestemt type hø i et bestemt område. Det kan i mange tilfælde sætte dig i kontakt med en mulig sælger.