FB

Tilbehør til hund

For mange mennesker er det at have en hund en af livets største glæder. Som hundeejer er der visse typer vigtigt tilbehør, der er nødvendigt for at holde din hund sikker, sund og glad. Fra halsbånd og snore til seler og hundekurve – der mange ting, som hundeejere skal overveje, når det kommer til at passe deres hund. Hos Dyreportal.dk har vi alt det nødvendige udstyr og tilbehør til hunde, så du kan give din hund de bedste betingelser for et godt, sundt og langt liv. Med det rigtige udvalg af tilbehør kan du som hundeejer sikre dig, at din hund altid har de bedste rammer.

Opret annonce

Vælg hvilken kategori du søger dyretilbehør indenfor

Hold styr på din hund med den rigtige kombination af hundesnor

At lære din hund at gå pænt i snor er en af de vigtigste opgaver som hundeejer. Hvis din hund går pænt ved siden af dig, er det en af de bedste oplevelser at gå tur med den. Og hvis din hund trækker i snoren, kan det blive et rent helvede.

Træning er vigtigt for at din hund lærer at gå pænt, men lige så vigtigt er det at vælge den rigtige hundesnor.

Der findes mange forskellige typer af hundesnore – f.eks. en dressurline eller en fleks line. En fleks line er længere og mere fleksibel, så den giver din hund mere bevægelsesfrihed. Til gengæld kan den også give nogle gevaldige ryk i armen, hvis du har en stor hund.

En dressurline har den længde den nu har; det vil sige ikke så meget frihed til din hund. Men til gengæld har du styr på den og kan hurtigt få fat på den, hvis du for eksempel skulle møde en anden hund.

Vælg den line, du vurderer bedst giver dig kontrol over din hund, når I bevæger jer ud i offentligheden.

Hold styr på din hund med et godt halsbånd

Halsbåndet til din hund udfører flere funktioner. Til en start bærer det hundetegnet, sådan at andre ved, hvor hunden kommer fra, hvis den skulle blive væk. Men den sikrer også, at du kan holde styr på hunden – enten ved at tage direkte fat i halsbåndet, eller ved at sætte hundesnoren i det.

Halsbånd fås i flere forskellige designs og kvaliteter. Det vigtigste startpunkt er, at halsbåndet skal passe til hunden, så det ikke kan glide over hundens hoved, hvis du trækker i snoren, men at det heller ikke sidder så stramt, at hunden ikke kan trække vejret frit.

Halsbånd findes også i metal og med indadvendte pigge, sådan at ejeren bedre kan styre hunden. Det kan være relevant, hvis du som hundeejer har svært ved at kontrollere din hund.

Brug en hundesele, og undgå træk i halsen

I de senere år er det blevet meget populært at bruge en hundesele til placering af hundesnoren i stedet for at sætte snoren i halsbåndet. Årsagen hertil er, at hvis du trækker hårdt i en snor i et halsbånd, kan det virke for voldsomt for hunden, der bliver trukket baglæns med et hårdt tryk på halsen.

Derfor har mange hundeejere valgt at bruge en hundesele i stedet. Den er placeret over bryst og ryg på hunden og trækker derfor mere over hundens torso. Det giver mindre pres på hunden, men også mindre kontrol over den – særligt, hvis du har en stor hund.

Men hvis din fornemmelse er, at det er dårligt for din hund at få tryk på halsen og træk i nakken, så kan en hundesele være det rigtige valg for dig.

Skab gode og trygge rammer for din hund med det rigtige hundebur

Bure til hunde er et kapitel for sig, og det er meget forskelligt, hvordan hundeejere forholder sig til at have deres hund i bur. Nogen synes det er alle tiders – også fordi de kan låse hunden inde for sig selv ind imellem. Og et bur er også en tryg ramme for hunden. Men det kan fylde meget i en stue set i forhold til en pude eller en hundekurv.

Et andet godt tilbehør at overveje er et transportbur. Det kan du bruge, hvis du vil opbevare din hund sikkert, når du kører bil, eller I skal overnatte hos venner. Så har hunden sit eget sted, den kan trække sig tilbage til, hvis det skulle blive lidt for meget for den.

Hundekurven er et alternativ til hundeburet

En hundekurv – eller en hundeseng, kan fungere som et fristed for din hund ligesom hundeburet. Men det fylder ikke så meget og kan passe indretningsmæssigt bedre ind i en dagligstue. Fordelen ved en hundekurv er, at du giver din hund et fristed, som den selv bestemmer over; det er hundens område, hvor den kan føle sig tryg og godt tilpas.


Undgå at din hund fryser med hundebeklædning

Hundebeklædning kan være helt uundværlig, hvis din hund er tynd eller bare kuldskær. Det er ærgerligt, hvis din hund ikke kan lide at gå tur, hvis den fryser. Har du derfor fornemmelsen af, at din hund fryser udendørs, så er det bare om at købe noget hundebeklædning til den.


Hundefoder holder din hund glad og sund

At vælge det rigtige hundefoder er vigtigt for, at din hund forbliver glad, aktiv og sund. For en hund forbruger masser af energi, hvis du ellers aktiverer den rigtigt, så den skal have det rigtige foder. Tal med din dyrlæge om, hvilket foder der er det rigtige, og find det rigtige fodringsmønster.

Visse hunde er meget glade for mad, så find ud af, hvor meget mad der er nødvendigt for at hunden forbliver aktiv og energifyldt, uden at den tager på i vægt.

Stimuler og aktiver din hund

Din hund skal stimuleres og aktiveres – både fysisk og mentalt – ellers kan den komme i dårligt humør.

En god måde at gøre det på er at give hunden det rigtige hundelegetøj. Der findes meget forskelligt hundelegetøj på markedet, så kig dig omkring. Det er vigtigt at finde legetøj, som stimulerer hunden fysisk og mentalt, og samtidig skal det være legetøj, som ikke stresser hunden.

En anden måde at stimulere og aktivere hunden er at etablere en hundegård – hvis du vel at mærke har plads til den i din have. Så kan du lukke hunden ud, og den kan underholde sig selv, samtidig med at den får følelsen af at have et fristed og et territorium, den skal passe på.


Køb nyt eller brugt hundetilbehør

Det er dejligt at have nye ting til sin hund, men overvej at købe brugt, hvor det giver mening. Det vil du kunne mærke på pengepungen, og der er masser at hundetilbehør, som ikke bliver slidt. En god vask eller rensning – så kan en hundekurv blive så god som ny.