FB

Voliere 

Et voliere til fugle, kan være en meget smuk måde at holde sine fugle på, ligesom det i højere grad kan ligne de naturlige omgivelser, som fuglene har i naturen. Der er meget mere flyveplads, ligesom de har flere steder at være í bunden af buret, på pinde og grene, og i fuglekasser og små grønne beplantninger. Det ses for eksempel også i Zoologiske Haver, hvor der er større fugle i, der kræver en del flyveplads, såsom papegøjer, rovfugle og undulater. Leder du efter et voliere til dine fugle, kan du med fordel kigge annoncerne i gennem her på Dyreportal.dk. Der finder du både brugte og nye volierer, der sælges af sælgere, der gerne vil give volieret nyt liv til nye fugle. 

Opret annonce

Vælg hvilken kategori du søger dyretilbehør indenfor

Størrelsen på volieret

Hvilken størrelse har man brug for i forbindelse med et voliere? Det kommer både an på, hvor meget plads, du har, der hvor volieret skal stå, ligesom det handler om, hvor mange fugle der skal være i det og hvor store de er. Er det fugle, der sidder meget stille eller er det meget aktive fugle? Reglen er, at et voliere aldrig kan blive for stort, fordi det så vil efterligne fuglens naturlige habitat, og dermed vil fuglen trives godt, selvom volieret er meget stort. Har du nogle meget aktive fugle som undulater, kan du med fordel skaffe dig et stort og aflangt voliere, så de kan flyve frem og tilbage. 

Læ og skygge

Mange fugle trives bedst med, at volieret står op ad en væg eller en mur. Dette skyldes både, at de bedst kan lide at føle sig trygge ved sovetid nær en væg eller mur, og det skyldes også, at denne mur eller væg vil danne læ og skygge for dem, hvis volieret står udenfor. Man skal tænke på, at fuglene ikke må stå et sted, hvor det blæser kraftigt og hvor der kan regne og sne ind i buret, eftersom de ikke kan flytte sig fra det. De har også brug for at holde varmen, eftersom de fleste burfugle oprindeligt kommer fra eksotiske steder på jordkloden, hvor de har været vant til en anden varme, også selvom de er født i Danmark, er deres race stadig vant til andre temperaturforhold. Det er bedst med et voliere, der kan stå i et læskur, indendørs eller i et større atelier, hvor de flyver rundt i dejlig varme og har læ for regn og vind. 

Søg også efter fugle på Dyreportal.dk

Mangler du nogle fugle til dit nye voliere, kan du også med fordel søge efter dem her på Dyreportal.dk, hvor du finder cirka 800 annoncer, hvor der sælges kæledyr. Heraf er der et udsnit af fugle, hvor de søger efter en ny ejer, der gerne vil tage sig af dem og give dem kærlighed, omsorg og nye oplevelser. Et voliere kan give et skønt præg til dit hjem, fordi der hele tiden er liv i buret, og fuglene vil også nyde at kunne flyve mere frit rundt samt være i selskab med flere andre fugle. Dette er især også velegnet, såfremt du ønsker at avle nye fugle frem. Her kan man sætte potentielle mager ind i samme bur, og de vil føle sig mere i tryghed i forhold til at parre sig her, fordi volieret er stort og rummeligt og giver tryghed og masser af plads. 

Indretning af voliere

Hvordan indretter man et voliere til fugle? Der skal være siddepinde, som matcher fuglenes små fødder, så de kan gribe om pinden, uden at deres klør enten skal bredes meget ud eller de skal stramme meget om pinden. Derudover kan der være grene fra træer, der ligner naturen. Sæt også foderskåle og vandskåle op, som de løbende kan bruge af, ligesom der skal lægges strøelse i bunden, som de kan besørge på, ligesom de skal kunne stå og gå i det. Der kan også være skjulesteder i buret i kraft af små fuglekasser, hvor fuglene kan yngle og have i fred. 

Aluminium eller træ? 

Der findes volierer i forskellige materialer, såsom letvægts aluminum eller træ. Dette er mest en smagssag, og skal du flytte meget rundt på volieret i forhold til, at det både står udenfor og indenfor alt efter årstiderne, kan et lettere bur af aluminium være at foretrække, mens et af træ er smukt og naturligt at se på og mere kræver, at volieret står det samme sted hele året rundt, for eksempel indenfor i stuen eller i en kælder. Se gerne efter de annoncer, der er her på Dyreportal.dk, og spørg også gerne til materialet, og hvorfor denne ejer har valgt dette materiale. Det kan være, at du får nogle nye tips omkring dette med hjem. 

Volierer til andre kæledyr

Et voliere er typisk egnet og bygget til fugle, mens andre kæledyr også kan have gavn af volierer, hvor der er masser af plads og man som kæledyrsejer kan indrette volierer mere som et naturligt habitat for kæledyret. Her kan man, hvis man har kaniner, slanger, hamstere, marsvin, rotter, mus eller skildpadder, give dem et voliere, hvori der også kan flyve fugle rundt øverst, såfremt det harmonerer med, at de ikke bliver spist eller mast af de øvrige kæledyr. Indret for eksempel et voliere til både fugle og kaniner, hvor kaninerne kan have huler, græs, halm og grene nederst og fuglene kan flyve rundt øverst og have fuglefoder, drikkelse og fuglekasser i højden. Det er selvfølgelig noget, man lige skal undersøge nærmere, hvilke typer af kæledyr, der kan gå sammen. Der er dog en masse liv og aktivitet forbundet med at skabe et voliere, der ligner mere naturen. 

Har du et voliere til slanger, kan bunden skabes med en lille sø, jordjuler, halm, græs og grene, hvor slangerne kan gemme sig og ligge og slå mave. Her kan lukkes mus ind, som slangerne så kan fange og spise, og dermed ligner det mere deres naturlige jægerinstinkt, hvis de selv skal fange deres bytte. 

Fandt du ikke, hvad du søgte

Hvis du ikke lige kan finde annoncer med volierer her på Dyreportal.dk, kan du med fordel oprette en gratis søgeannonce, hvori du beskriver, hvad du søger efter. Vi har både brugte og nye ting, og her kan du skrive, om det skal være brugt eller nyt. Du kan også skrive størrelsen på volieret samt materialet og forventning til prisen. Sælger du et voliere kan du oprette en gratis annonce på vores forside omkring hvilket voliere, du sælger. Der er stor chance for at få det solgt, i det der er mange brugere hver eneste dag her på Dyreportal.dk, der søger efter både brugte og nye ting af udstyr eller kæledyr. 

Et voliere er en god investering

Netop fordi det er muligt at sælge dit voliere igen, hvis du ikke har brug for det længere, kan du uden omkostninger vælge at købe et her på Dyreportal,dk, eftersom du bare kan sætte det til salg igen via en af vores gratis annoncer. Dermed bliver beslutningen omkring investeringen i et voliere mindre, fordi man altid kan komme af med det igen og give det videre til købere, der står og mangler det. Det er en nem og fleksibel løsning for køb og salg, som vi er store fans af, her på websitet. Tøv ikke med at spørge dem, der har et voliere til salg, hvordan de kan give nogle tips og tricks til både vedligeholdelse, opstilling og indretning.