FB

Flydeplanter til salg

Et akvarium er et økosystem. For at holde det i balance, er det vigtigt at have flydeplanter i akvariet. Flydeplanterne er gavnlige, fordi de bekæmper algevækst og skaber skygger i vandet. Her på siden finder du salgsannoncer for et væld af forskellige flydeplanter. Nogle bliver solgt direkte fra planteforhandlere, mens andre sælges af privatpersoner. Fælles for dem er, at de er en vigtig del af økosystemet i dit akvarium. Du kan også læse mere om de forskellige typer af flydeplanter, hvordan du holder dine flydeplanter ved lige, og hvad du skal være opmærksom på, når du har flydeplanter i dit akvarium.

Opret annonce

Vælg hvilken kategori du søger dyretilbehør indenfor

Arter af flydeplanter

Der findes mange forskellige arter af flydeplanter, der er velegnede til brug i akvarier. Det vil du også opdage, når du kigger i gennem salgsannoncerne for flydeplanter på vores side. Arterne har mange fællestræk, og du kan roligt undlade at dykke dybt ned i forskellene på de forskellige arter, hvis det ikke har interesse for dig. Faktisk bliver der hele tiden identificeret nye arter af flydeplanter, fordi de flydeplanter, man førhen troede var ens, viser sig at have små nuanceforskelle, der teknisk set gør dem til forskellige arter.

For nogle akvarieejere bliver det botaniske aspekt af at holde akvarie dog til en lille hobby for sig, og mange finder glæde ved at kunne identificere de forskellige flydeplanter. Her er nogle af de mest almindelige flydeplanter, der bruges i akvarier:

Limnobium laevigatum er en meget almindelig flydeplante i akvarier. Den trækker lange tynde rødder ned til akvariets bund, som kan være til glæde for mange forskellige slags akvariefisk, fordi de bliver stimulerede af at svømme ind i mellem plantens rødder. Limnobium laevigatum vokser forholdsvis hurtigt, og skyder nye blade over vandets overflade, hvis næringsindholdet i vandet er godt.

Salvinia auriculata er en flydebregne, der ligeledes vokser utroligt hurtigt, hvis lys- og næringsforholdene er gode. Planten er velegnet til at indikere kvaliteten af vandet i akvariet. Hvis kvaliteten er god, bliver plantens blade mørke, men hvis kvaliteten er dårlig, bliver bladene lyse. Derfor kan det være en god idé at have en Salvinia auriculata i dit akvarium, så du kan holde øje med kvaliteten af vandet.

Ceratophyllum demersum er en hurtigt voksende flydeplante med små nålelignende blade. Den er i konkurrence med alger, og kan derfor være med til at nedtone ophobningen af alger i dit akvarium. For at holde planten så sund som muligt, og for at få den til at blive ved med at konkurrere med alger i dit akvarium, er det en god idé at beskære den jævnligt.

Sådan passer du dine flydeplanter

Dine flydeplanter har brug for næring og lys for at trives. Derfor er det vigtigt, at de enten bliver eksponeret for sollys eller lys fra en lampe, så de kan få deres behov for lys opfyldt. Derudover har de brug for næring fra de små mikropartikler i vandet. Det kan du sikre ved at have et afbalanceret økosystem i dit akvarium. Et afbalanceret økosystem indebærer, at du både har fisk, bundplanter og flydeplanter i akvariet. Det indebærer også, at vandet er grundigt filtreret, og at algevæksten er kontrolleret gennem jævnlig rengøring af akvariet.

Når dine flydeplanter har de to behov opfyldt, har du skabt gode vilkår for, at dine flydeplanter kan trives og yde deres bidrag til akvariets balance.

Hold en balance mellem flydeplanter og bundplanter

Når du har flydeplanter i dit akvarium, er det vigtigt at huske, at de kaster skygger i bunden af akvariet. Det er som udgangspunkt ikke noget problem, og er faktisk en del af et naturligt miljø for akvariefisk, fordi de fra naturens side lever i vand, der til dels kan være dækket af skygge.

Det er dog vigtigt, at skyggerne ikke kommer til at dække hele akvariets bund. Hvis det sker, skaber det dårlige vilkår for bundplanters vækst, fordi de kommer til at mange lys. Det kan også skabe et akvarium med et dunkelt og algefyldt miljø.

Derfor anbefaler vi, at du kun lader halvdelen af vandoverfladen i dit akvarium dække med flydeplanter. Hvis du har en art flydeplanter, der vokser meget hurtigt, kan det være en god ide at klippe lidt af dem fra med jævne mellemrum, så de ikke breder sig til at dække hele akvariets overflade.

Har du flydeplanter, du gerne vil sælge?

Hvis du har en eller flere flydeplanter, du gerne vil sælge, kan det være en god idé at oprette en salgsannonce her på siden. Vi har mange besøgende på siden hver dag, så en salgsannonce giver dig rigtigt gode chancer for at komme i kontakt med en mulig køber. Hvis du ovenikøbet bruger flotte billeder og en skarp tekst, kan du være sikker på at få masser af besøgende på din annonce.

Mangler du en bestemt slags flydeplante, som ikke annonceres her på siden?

Hvis du er på udkig efter en helt bestemt type flydeplante, som ikke figurerer i nogen af vores salgsannoncer, er det en mulighed for dig at oprette en søgeannonce. Med søgeannoncen lader du eventuelle sælgere af flydeplanten vide, at du gerne vil købe den. Det er vores erfaring, at mange søgeannoncer får sat en køber og sælger af en specifik flydeplante i kontakt med hinanden.