FB

Hestevogne til salg

Hestevogne er en verden for sig, der både kan udgøre en konkurrencesport, en hyggelig hobby og alt derimellem. Her på siden finder du salgs- og købsannoncer for både brugte og nye hestevogne af enhver slags. Du kan også læse meget mere om, hvordan du finder den rigtige hestevogn til dig og din hests behov. Når først du dykker ned i at køre med hestevogn, vil du hurtigt opdage, at der er utroligt meget at lære, og at vognene har en rig historie. Derfor er det stadig relevant at tale om hestevogne i dag.

Opret annonce

Vælg hvilken kategori du søger dyretilbehør indenfor

Forstå hestevognens historie

Før det blev normalt at anvende motoriserede køretøjer og landbrugsmaskiner, har hestevogne haft en altafgørende rolle i det danske samfund. De har været bærende for at få landbruget til at fungere, og de har været det primære transportmiddel, man har brugt til at tilbagelægge lange distancer.

Hestevognenes store betydning gennem danmarkshistorien har medført, at bygning af kareter har været et vigtigt og stolt håndværk med stærke dogmer og traditioner. På vores side kan du både finde traditionelle hestevogne, der holder det gamle håndværk i hævd, og mere moderne bud på hestevogne, der er designet med funktionalitet for øje frem for at bibeholde traditionerne.

 

De mest almindelige typer

For nogle er det spændende og berigende at forstå den lange historie, der ligger bag en hestevogn. Hvis det er tilfældet for dig, er et godt udgangspunkt at kende til de mest almindelige typer af hestevogne i Danmarkshistorien. De mest almindelige traditionelle typer af hestevogne er giger, jumber og dogcarts.

En gig er en lille og let hestevogn, der trækkes af en enkelt hest. Den er bygget til at være let, så den skaber mindst muligt belastning for den hest, der spændes for vognen. Der findes mange giger rundt omkring i Danmark både på museer og hos hestevognsentusiaster.

Jumben er lidt større end en gig og er lidt tungere og sværere at manøvrere med. Til gengæld er den meget sikker og tryg at sidde i blandt andet på grund af dens karakteristiske bagudvendte indgang, der gør at passagererne og hesten ikke nødvendigvis behøver at komme i kontakt med hinanden. Dogcarts har deres navn, fordi de er bygget til, at man kan have jagthunde med i vognen. Mens kusken i dogcarten sidder med fronten vent mod hesten, sidder passagererne med ryggen til hesten og kigger bagud.

 

Enspændere, tospændere og firspændere

Når du skal vælge en hestevogn, er det vigtigt, at du gør dig klar over, hvor mange heste du gerne vil spænde for den. De såkaldte enspændervogne er lavet til at blive trukket af en enkelt hest, mens tospændervogne og firspændervogne fungerer med henholdsvis to og fire heste.

Indenfor hver kategori af hestevogne findes der mange forskellige udformninger. Der findes ingen regler, når det kommer til at bygge en hestevogn, men der findes nogle traditioner og strømninger i håndværket, der har formet hvordan hestevogne har set ud gennem tiden.

 

Hestevogne til sport

Hvis du har planer om at bruge din hestevogn til sport, er det vigtigt at finde en hestevogn, der er designet med sporten for øje. Hestevogne til sport er en special kategori, fordi de, i modsætning til mange andre typer hestevogne, stadig bliver udviklet på, for at skabe de bedst mulige præstationer i hestesport. Én af grundende til, at der stadig bliver sat nye rekorder i hestesport, er den teknologiske udvikling, der foregår indenfor fremstillingen af udstyr.

En god sportshestevogn er let, velkørende og let at manøvrere. Den er også specifikt bygget til den hestesport, du gerne vil dyrke.

 

Hestevogne til hobbybrug

Selvom hestevognen ikke længere er et konkurrencedygtigt køretøj til transport i hverdagen, kan det være en sjov og givende hobby at køre en tur i hestevogn i fritiden. Hvis du blot skal bruge din hestevogn til at køre en hyggelig tur i skoven eller på en markvej, er det mindre vigtigt, at vognen er specielt let eller moderne bygget.

Det vigtigste er, at du kan sidde godt i vognen, og at den giver køreglæde til dig, dine medpassagerer og dine heste.

 

Har du en hestevogn til salg?

Hvis du har en hestevogn stående, som du gerne vil sælge, kan du med fordel oprette en salgsannonce her på siden. Vi har dagligt mange besøgende på siden, og alle vores besøgende har det til fælles, at de er interesserede i markedet for hestevogne. Derfor har du rigtig gode chancer for at finde en potentiel køber af din vogn, hvis du opretter en salgsannonce her på siden.

Fandt du ikke den hestevogn, du søgte?

Hestevogne er en verden for sig, og selvom vi har en bred vifte af annoncer for såvel brugte og nye, moderne og traditionelle hestevogne, er det stadig muligt, at vi ikke har lige præcis den specifikke hestevogn, du er på udkig efter. Hvis det er tilfældet, kan det være en mulighed for dig at oprette en søgeannonce her på siden. Med en søgeannonce giver du til kende overfor mulige sælgere, at du er på udkig efter en bestemt hestevogn.