FB

Leggins til salg

Når man skal ride, være i stalden eller i ridehuset, kan det være rart at have nogle tætsiddende ridebukser eller leggins på, som ikke generer, når man skal ride, går rundt blandt hestene, eller når man skal være fysisk aktiv med at muge ud, feje, strø halm eller trække hestene på fold eller hente dem igen fra folden.

Her ser vi nærmere på leggins, der har mange gode fordele både til rytteren, der rider mange timer om ugen, og til staldmedarbejderen eller underviseren, der gerne vil have nogle behagelige bukser på, som sidder tæt, og som er rare at have på i længere tid ad gangen. Her på Dyreportal.dk kan du både finde brugte og nye leggins, både til voksne og til børn, så hæng på, og bliv klogere på disse skønne buksetyper. 

Opret annonce

Vælg hvilken kategori du søger dyretilbehør indenfor

Hvad er leggins? 

Leggings er blevet en meget populær buksetype, fordi de sidder lidt ligesom gamacher og strømpebukser, nemlig tæt og behageligt blødt. De er typisk lavet af et blødt materiale som uld, bomuld, merinould, cashmere, polyester eller en blanding heraf. De har som regel en blød buksekant af elastik, der sidder behageligt rundt om livet og ikke strammer. De er derfor ideelle at ride i, fordi de ikke har noget løsthængende stof, der sidder og krøller sammen og generer under fysisk aktivitet som ridning.

De fås i størrelser både til børn og voksne og er især ideelle til børn, der ikke har lært at knappe deres bukser endnu. Her giver leggings barnet en større frihed og selvstændighed, fordi de selv kan tage disse leggings af og på. 

Hav gerne flere par leggings

Da leggings ofte kan blive beskidte under udmugning, staldarbejde eller ridning, kan der være en stor fordel i at have flere par leggings. De holder længe, og kan også nemt bruges indenunder andre bukser som et varmende element. Da leggings ikke er så dyre, kan man med fordel anskaffe sig flere på en gang og skifte mellem dem, alt efter om de skal bruges til ridning, staldarbejde eller en lang gåtur med hunden.

Deciderede rideleggings fås også med gummi dutter på bagen, hvor man som rytter sidder bedre fast i sadlen, og her kan man med fordel bruge dem på linje med ridebukser. Det er smag og behag, om man helst vil have ridebukser eller leggings på, og her er ridebukserne selvfølgelig et must under stævner og jagt. 


Leggins til børn

Når dit barn skal begynde at ride, kan det have brug for et par ridebukser eller et par leggins. Forskellen her er, at ridebukser kan have en lukning og en buksekant, der minder om almindelige bukser, der skal lukkes med lynlås eller en knap.

Er dit barn i alderen 7 - 12 år, kan der dog her være en fordel i, at det bærer leggins i stedet for. Leggings er en form for gamacher, der sidder tæt om ben, baller og lår, men har en blødere kant i livet, samtidig med, at de er meget fleksible i stoffet, så man har stor bevægefrihed i dem. Ridebukser kan godt være lidt mere ufleksible i det, fordi de for eksempel er lavet af skind, mens leggings kan være lavet af blødt bomuld, der er strækbart og som også er åndbart og svedtransporterende.

Leggings fås i alle størrelser til børn, og der findes også deciderede rideleggings, der sidder tæt og har en bag med gummidutter, som gør, at man som rytter sidder bedre fast i sadlen under ridningen. 

Leggins til voksne

Er du voksen rytter, kan leggings også være en stor fordel for dig, fordi de sidder både tæt og behageligt på benene og over numsen og i livet. De er skønne at ride i, fordi de er mere fleksible end skindridebukser og de kan også bruges når man muger ud i stalden, går og fejer staldgangen og i øvrigt bevæger sig rundt omkring hestene, også når man skal hente dem ind fra folden.

Leggings er her nogle, der fås i mange farver og størrelser, og det er godt at vælge nogle, der sidder godt til samtidig med, at de ikke strammer unødigt. 

Træn i leggins 

Leggins kan også bruges til anden sportsudøvelse, hvis man for eksempel løber, træner i fitnesscenter eller går lange ture med sin hund. Her kan de være et behageligt alternativ til almindelige bukser, der ofte er mere stive i materialet og som ofte strammer lidt mere i livet.

Et par leggins kan bruges, når man cykler ud til hestestalden, eller når man går ture med sin hund, hvor man gerne vil lege med den og kunne udfolde sig fysisk uden at bukserne strammer eller generer. Et par leggins giver stor fleksibilitet og også varme til benene, og de er nemme at trække på, når man har travlt. 

Leggins til yoga og pilates 

Man kan sagtens bruge sine rideleggings også til andre fysiske aktiviteter såsom yoga og pilates, hvilket gør dem super gode at investere i, fordi man kan bruge dem til mange forskellige formål. De er meget populære blandt yogis og de fås i et hav af forskellige farver, modeller og størrelser.

Her kan man vælge nogle, der også kan ses i mørke, hvis man for eksempel rider eller går ture eller løber i mørke. Man kan også spænde nogle selvlysende bånd udenpå benene, nede ved anklerne, så andre kan se, at du kommer ridende, gående eller løbende i mørket. Det er noget, som kan være en stor hjælp for andre kørende og gående, når de kan se dig på lang afstand. 

Leggings er nemme at have på nede i ridestøvlerne 

Har du langskaftede ridestøvler på, er leggins super nemme og komfortable at have på nede i støvlerne. Her kan almindelige ridebukser godt bule og klumpe sig lidt sammen ved anklen, hvilket godt kan genere lidt. I stedet kan leggings nemt passe ned i ridestøvlerne, og de er derfor også meget velegnene til børn, der gerne hurtigt og nemt vil kunne stikke i ridestøvlerne, uden at skulle stå bagefter og ordne dem nede i. 

Bløde materialer 

Et par leggings er som regel lavet af et blødt og svedtransporterend materiale, som gør, at de sidder tæt og behageligt til kroppen. De kan være lavet af bomuld, polyester, lidt akryl eller uld. Hvis man rider eller dyrker anden sport udendørs om vinteren kan et par leggings i uld, merinould eller cashmere være lige sagen, så man kan holde varmen i dem. Man kan her vælge også at have dem indenunder et par ridebukser, så man kan holde varmen ekstra godt under ridningen i skoven eller på en udendørs ridebane.

Find leggins her på Dyreportal.dk

Søger du efter et par leggings, enten nye eller brugte, kan du søge efter dem her på Dyreportal.dk. Vi har dagligt cirka 800 plus annoncer, hvori der er et hav af forskellige varer til salg, der vedrører dine og vores kæledyr. Opret her en søgeannonce, hvori du beskriver, hvad du søger, materialet, størrelsen og til barn eller voksen. Har du selv et eller flere par leggings, som du gerne vil sælge, kan du oprette en salgsannonce gratis her på siden, hvor du kan skrive lidt om dine leggings, størrelsen, farven, modellen og hvor gamle de er. Herfra er der god chance for at få dem solgt, i det vi har mange besøgende brugere hver eneste dag.