FB

Wrap

Søger du efter wrap hø til enten din hest, dit marsvin, hamster eller kanin, kan du med fordel søge efter det her på Dyreportal.dk, hvor der er annoncer fra sælgere, der har dette til salg. Måske kan man allerede undre sig over, hvori wrap hø adskiller sig fra andet hø og halm. Her skal man forestille sig, at det er noget, der faktisk godt kan ligne den wrap, man kan spise, som er en sammenrullet pandekage med fyld. Her er wrap hø også hø, der er svøbt ind i plastic, så det ikke bliver vådt og ligger og rådner og mugner. Dermed er man sikret en langt længere holdbarhed for dette hø, fremfor almindeligt hø, der ligger på marken og forrådner. Det er en derfor en type hø, der bliver mere og mere populært blandt dyreejere, så man er sikker på, at der er et tørt hø at give til sit kæledyr. Det har cirka det samme protein og fiberindhold som andet hø, mens det kan være lidt hårdt for heste med sart mave. Herunder går vi derfor fordele og ulemper igennem ved wrap hø versus almindeligt hø samt giver andre nyttige informationer om denne type af hø. 

Opret annonce

Vælg hvilken kategori du søger dyretilbehør indenfor

Hvorfor vælge wrap hø? 

Wrap hø er sådan set "bare" tørret græs, som efterfølgende er blevet bundet ind i baller, og dernæst emballeret i plastik, hvilket giver det en høj tørhedsgrad. Det har desuden et meget højt indhold af tørstof, hvilket gør, at  man ideelt set kan bruge det som det, der kaldes for grovfoder eller strukturfoder til hestene. De har dermed noget at arbejde med i deres tarme og deres fordøjelse har godt af det, især fordi det ikke har så høj en næringsværdi og dermed samtidig ikke gør hesten tyk af det. Hvis man dermed har en hest, der har tendens til at overspise, kan dette hø være fint at give den i passende mængder, fordi der er noget for fordøjelsen at arbejde med, samtidig med, at næringsindholdet ikke er lige så højt som med tørstoffoder. 

Tørt wraphø

Alle ved, at det kan være regnfuldt og sne og være slud i Danmark i mange måneder om året, hvilket gør, at hø kan have svært ved at blive 100 % tørt. Det kan også være svært at opbevare det ordentligt, så det netop forbliver tørt og dermed ikke mugner og rådner. Der kan herfra også komme mug og skimmel i dette hø, hvilket kan være ret usundt for alle typer heste at spise. Der kan derfor være en stor fordel i for dig som hesteejer, at du ved, at høet er tørt, knastørt. 

Her er wrap hø nemlig pakket forsvarligt og tørt ind i plastik, og her bliver det pakket ind i plastikken, når det er næsten tørt. Wrappen er dermed bedre rustet til at holde sig fri af mug, råd og skimmel, fordi der bliver skabt et iltfrit miljø der også er surt, og dette miljø inde i wrappen danner mælkesyrebakterier, som nedsætter muligheden for at der bliver skabt mug og råd, samt skimmel.  

Skal jeg vælge hø eller wraphø?

Når hø og wrap ligner så meget hinanden, er det også vigtigt at kende forskellen herpå, i forhold til, hvad man skal vælge. Hvad næringsindhold angår, at det er nogen lunde den samme mængde protein og fibre, alt efter kvaliteten og høsttidspunktet. Der kan dog være den ulempe for heste, der har tendens til at få sur mave, at wrap hø godt kan virke for surt for disse heste. Her kan almindeligt tørt hø være bedre, så deres fordøjelse ikke bliver unødigt belastet. Også føl og andre sarte sjæle vil have bedst af almindeligt tørt hø. 

Hvad koster det med hø wrapning?

Det er selvfølgelig vigtigt at vide, hvad hø wrapning koster, og her koster små firkantede baller, cirka 40 - 50 kroner, og her kan der også forefindes større baller, samt runde baller, som koster mellem 55 - 70 kr. 

Dette skal man selvfølgelig også finde ud af med sælger, såfremt der kunne være forhold, der gør, at prisen kunne være anderledes. Spørg også gerne til, hvor og hvordan høet har været opbevaret, så du får en fornemmelse af dette. Det kan sige meget om, hvorvidt høet er så tørt, som en wrapning foreskriver. 

Brug wrap hø til kaninens bur

Har du en eller flere kaniner kan du også bruges wrap hø hertil. Det kan både være i et udendørs bur, hvor kaninen har en stor løbegård, hvori man kan lægge noget wrap hø, som den kan sidde og ligge i, samt få unger i og gemme sig i. Derudover kan der også gives inde i buret, som den kan gå og spise af, samt ligge og sidde i. Det kan også bruges til hamstere og marsvin og strøs i deres bure, hvor de har et fint underlag af hø i bunden. 

Brug wrap hø som strøelse 

Det kan også nemt bruges som strøelse til både hestebokse, bure med marsvin, kaniner eller hamstere, så de får et fint og tørt underlag at gå på og ligge i. Der er en stor fordel i at bruge wrappet hø, fordi man er sikker på, at det er meget tørt. Hermed ligger kæledyret ikke i noget, der kunne være muggent eller med skimmel. Der er også en stor fordel i, at det samtidig er et underlag, som især hesten kan gå og spise af i løbet af dagen. Wrap hø er også nemt at muge ud igen, og fjerne, så man kan lægge et nyt fint lag til hesten eller de andre kæledyr. 

Brug wrap hø hele året rundt

Wrap hø kan bruges hele året rundt, og kan både bruges som hø, strøelse og som gemmesteder til kaniner, marsvin eller hamstere. Der kan lægges et ekstra lag i et hjørne, hvis dit kæledyr skal have unger, eller i boksen, hvis din hest skal fole. Her kan den nye dyreunge ligge blødt, tørt og varmt, mens det fornemmer den nye verden omkring sig. Det er også noget, som man kan bruge, når hesten gerne vil have lidt ekstra foder om vinteren, hvor der typisk bliver spist lidt mere for at holde varmen. Strø det også ud på folden, hvor hesten kan ligge ned i det og gå og nippe til det. Det tjener dermed mange gode formål hele året rundt, og kan også bruges, når man gerne vil sidde lidt ekstra rart som rytter på en staldbænk eller staldstol. Det varmer dejligt, især om vinteren og i efteråret, og det har en isolerende funktion, både overfor hest og rytter. 

Fandt du ikke hvad du søgte? 

Hvis du leder efter wrap hø her på Dyreportal.dk, og der ikke umiddelbart er nogle annoncer i denne kategori, kan du med stor fordel oprette en gratis søgeannonce, hvori du søger efter netop wrap hø. SKriv gerne, hvor meget, du søger, så sælgeren ved, hvor mange baller, der vil være tale om. Sælger du selv netop wrap hø, kan du også oprette en gratis annonce, hvori du sælger dette. Der skal skrives hvor mange baller, hvad prisen er og hvorvidt der eventuelt kan komme lidt mængderabat på tale, hvis du sælger det i større mængder. 

Vi har cirka 800 annoncer ad gangen og mange besøgende hver eneste dag, og dermed er der stor chance for, at der er en heldig køber og sælger i forbindelse med wrap høet. Tøv ikke med at stille spørgsmål, hvis der skulle opstå nogle sådanne, og der vil være en stor mulighed for, at de vil blive besvaret.