FB

Hvad er værd at vide om en hundegård?

Du er måske allerede hundeejer? Eller også planlægger du at udvide familien med en firbenet ven? Uanset hvad er det en god idé at overveje, om en hundegård er den rigtige løsning for både dig og din hund. En hundegård kan bruges i mange henseender. Eksempelvis er dette også en god løsning, når hunden er alene hjemme. Mange hunde finder det tryggere at befinde sig i mindre omgivelser fremfor at skulle bevogte et helt hus. 

Opret annonce

Vælg hvilken kategori du søger dyretilbehør indenfor

Hvorfor skal man vælge en hundegård?

En hundegård kan både bruges indenfor og udenfor – og det giver dig mange muligheder for at skabe de bedste rammer for din firbenet ven. De fleste hundegårde vejer ikke meget, og de kan derfor nemt flyttes. De fleste hundegårde kan tilmed også hurtigt skilles ad, således de kan tages med på farten. En hundegård er nemlig også et populært valg til både stævner og udstillinger.

Hvis du går med tanker om at tage din hund til den slags, kan en hundegård være et ideelt valg. Her har hunden sin egen trygge base, som den kan opholde sig i, når ikke den skal præstere. 

Langt de fleste hundegårde kan desuden justeres i størrelsen. Det er ganske anvendeligt, da mange forskellige racer dermed vil trives i gården. Ydermere kan det også være belejligt for dig som ejer, at du kan gøre hundegården mindre indenfor, hvis pladsen er mere trang end udenfor.

Sådan bruger du en hundegård

Mange hundeejere ender også med at lade deres hund være i hundegården, når de eksempelvis er på arbejde. Det er dog vigtigt at undersøge, om hunden er tryg ved denne løsning. Der kan være mange lyde – eksempelvis biler og mennesker, der kan stresse og dermed genere hunden, der undrer sig over, om der kommer (uanmeldt) besøg. Ligesom med alt andet kræver det træning og tilvænning, og du bør derfor væbne dig med tålmodighed.

Det er derfor altid en god idé at afprøve de forskellige tiltag, mens man er hjemme og i nærheden af hunden. En forslag kan være, at lade hunden sidde udenfor i dens hundegård. Herefter kan man som ejer forlade stedet - men dog blive i nærheden, så man både kan høre og se, hvordan hunden reagerer. 

Vidste du, at der findes særlige hundegårde til hvalpe?

Hvis du har en hvalp, kan du købe en særlig hundegård, der egner sig godt til hvalpe. Materialet er blødt og bidrager dermed til at skabe en tryg og rar base for familiens nyeste medlem. Ydermere fungerer hundegården også som afskærmning i forhold til alt lige fra kabler, til møbler og gulvtæpper, som en hundehvalp kan finde på at sætte tænderne i. Det smarte er også, at disse former for hundegårde har et indbygget gummiunderlag, der kan tages ud ved behov. Du kan således rengøre underlaget i tilfælde af uheld. 

Hvis ikke du ønsker en hundegård i bløde materialer til din hvalp, kan du også vælge en hundegård fremstillet i hårde materialer. Her findes der flere eksempler på hundegårde, hvor tremmerne er lavet, så du som ejer har frit udsyn til hvalpen. På den måde kan du have din hvalp under opsyn, selvom du ikke står lige ved siden af. Det skaber større frihed og fleksibilitet for både dig og din hvalp.

Har du hørt om en overdækket hundegård? 

Du kan også vælge en hundegård, som er overdækket. Flere af disse modeller har et slags net, som både kan tages af og på alt efter behov. Det kan være ganske praktisk, hvis du har en hund, der har tendens til at kravle eller hoppe over indhegningen. På den måde får du en ekstra sikkerhed i forhold til, at hunden bliver, hvor den skal.

Hvor bør man placere sin hundegård henne?

Det er en fordel på forhånd at sætte sig ind i, hvor det er bedst at placere hundegården. Det kan som ejer være fristende at placere hundegården tæt på vejen, således hunden kan holde vagt – særligt når du ikke er hjemme. Dog vil hunden formentligt blive forstyrret af diverse lyde, forbipasserende og andre hunde. Dette kan medføre, at hunden gør. 

Det er dog en fordel, hvis muligt, at placere hundegården i forlængelse af eksempelvis en garage eller et skur, da hunden på den måde kan bruge både udearealet og trække sig indenfor, når den lyster. Dette er anvendeligt hele året rundt. Hunden kan søge tørvejr og varme indenfor i vinterhalvåret og søge skygge om sommeren – samtidig med at den har fri passage til også at nyde omgivelserne udenfor. 

De fleste hunde vil stortrives og blot nyde at have mulighed for at være udenfor, mens du eksempelvis ikke er hjemme. En hundegård muliggør samtidig også, at hunden har adgang til toilet, selvom den er alene hjemme.

Kan man købte en brugt hundegård?

Ja, man kan sagtens købe en hundegård brugt. Det kan der være mange gode grunde til at gøre. For det første er det muligt at spare en del penge. En hund er en stor investering i forvejen, og det kan derfor være gavnligt at spare på det øvrige tilbehør og udstyr. Derudover er det også godt for miljøet, at vi genbruger, fremfor konstant at støtte op om at producere nye produkter.

Køber du hundegården brugt, kan den forhenværende ejer måske også fortælle dig, hvilke fordele – og eventuelle ulemper – han/hun mener, der er forbundet med netop denne hundegård. Det kan være alt lige fra gode råd, noget du skal være særligt opmærksom på eller tips og tricks til, hvordan både du og din hund får mest muligt ud af hundegården.