FB

Klatretårn - Køb brugt eller nyt

Klatretårne – og de velkendte kradsetræer, er enormt vigtige at have, hvis du har en kat. Det kan nemlig stimulere din kat på flere forskellige måder. Derudover er det et sted i huset, som kun er din kats. Her kan den få lov til at føle sig helt tryg. Hos Dyreportal.dk sælger vi mange forskellige slags klatretårne. Du kan både købe et nyt og et brugt kradsetræ her. Det er helt op til dig.

Opret annonce

Vælg hvilken kategori du søger dyretilbehør indenfor

Derfor bør din kat have et klatretårn

Et klatretårn kan som sagt fungere som din kats eget hjem i dit hjem. Det er et sted, hvor din kat kan gå hen, hvis den gerne vil være i fred. Det er derfor vigtigt, at du som ejer respekterer, at din kat måske ikke vil snakke, hvis den går derhen.

Det behøver dog ikke kun være et tilflugtssted. Det kan også være her, at den går hen for at lege og blive stimuleret. Du kan nemlig købe et tårn med forskellige legeelementer. Så kan din kat nemt underholde sig selv. Derudover vil katten selvfølgelig også synes, at det er sjovt at klatre rundt på tårnet.

Klatretårne er især vigtige for indekatte, som aldrig kommer ud. Når katten klatrer rundt i træer eller andre steder udenfor, vil den nemlig bruge en masse muskler, som den ellers ikke kan bruge indenfor. Det er derfor vigtigt, at du giver din kat et sted, hvor den kan klatre indenfor og derved strække de rigtige muskelgrupper.

Vi har et stort udvalg af små og store klatretårne

Klatretårne kan fås i rigtig mange størrelser. Du kan for eksempel købe nogle rigtige store tårne med masser af sjovt tilbehør. Du kan dog også sagtens få et mindre tårn. Det kan for eksempel være nødvendigt, hvis du bor i en lejlighed, og du ikke har særlig meget plads.

Hvis du har mere end en kat, er det en rigtig god idé enten at købe et stort tårn eller to mindre. Det er vigtigt, at hver kat har et sted, hvor de kan lægge sig til at sove. Du kan se vores udvalg af både små og store tårne her på siden.

Sådan finder du et klatretårn i det rigtige materiale

Der findes kradsetræer lavet af rigtig mange forskellige materialer. Nogle er mere holdbare end andre, men koster til gengæld også mere. Det er vigtigt at have med i dine overvejelser, når du køber et tårn til din kat. Hvis du ikke har så mange penge at bruge, kan du købe et klatretårn lavet af for eksempel bølgepap.

Men hvis du har meget store katte, som bevæger sig en del, kan det være en god idé at kigge på lidt mere holdbare klatretårne. Det er for eksempel dem lavet af træ. De er langt mere stabile. De går ikke lige så let i stykker, og de vil heller ikke vælte lige så let.

Hvilket tilbehør skal dit klatretårn have?

Der findes et væld af forskelligt tilbehør til klatretårne. Hvis du ikke har haft din kat særlig længe, kan det måske være svært at vide, hvilket tilbehør den vil komme til at bruge. Det kan nemlig variere ret meget. Der er dog noget basis tilbehør, som altid er godt at have. Det er først og fremmest en kradsepude. Så slipper du nemlig forhåbentligt for, at din kat kradser din sofa eller seng helt i stykker.

Derudover skal din kat også have et sted at sove. Det kan for eksempel være en hule, hvor den kan skjule sig. Det kan dog også være en slags hængekøje, som hænger højt oppe. Katte kan nemlig godt lide at have et godt overblik over rummet.

Sidst men ikke mindst skal der også gerne være et legeelement, som kan være med til at stimulere og aktivere din kat. Det kan for eksempel være en plysmus, som hænger i en elastik. Det kan også være en fjerstang, som de kan daske lidt til.

Det er desuden altid rart, at din kat kan underholde sig selv, når du ikke er hjemme. Så er der mindre sandsynlighed for, at den ødelægger dine ting i et forsøg på at underholde sig selv.

Vil du spare penge på et brugt klatretårn?

Klatretårne kan godt være ret dyre – især hvis du gerne vil have et stort med masser af sjovt tilbehør og sovepladser. Hvis du gerne vil spare lidt penge, kan du vælge at købe et brugt tårn her hos os. Vi har nemlig et stort udvalg af både nye og brugte. Det kan for eksempel være, at der er nogle, som har købt et tårn, som deres kat ikke har haft lyst til at bruge. Så giver det mere mening at sælge det her end bare at smide det ud.

Kvaliteten på vores brugte klatretårne kan godt variere, men det vil altid være i en okay stand. Vi sælger ikke noget, som er gået i stykker.