FB

Akvarier

Et akvarium skaber rammerne for dine fisks liv, samtidig med at det fungerer som den scene, du betragter dine fisk igennem. Derfor er det vigtigt at have et godt akvarium til dine fisk. Her på siden finder du annoncer for både nye og brugte akvarier i mange forskellige størrelser og designs. Du kan også blive klogere på, hvordan du vælger det rigtige akvarie til lige præcis dine fisk.

Opret annonce

Vælg hvilken kategori du søger dyretilbehør indenfor

Find den rigtige størrelse

Størrelsen på dit akvarium kan være af afgørende betydning. For nogle fiskearter er den rigtige størrelse akvarium en forudsætning for, at de kan trives og i sidste konsekvens overleve. For andre fisk er det af mindre betydning.

Hvis du vælger at holde de såkaldte selskabsfisk, altså fisk, der ikke kræver en bestemt størrelse akvarie, og som er begyndervenlige, fordi de er lette at holde, kan du blot vælge størrelsen på dit akvarie ud fra dine personlige præferencer. Du kan også tænke over, hvor dit akvarium skal stå henne, og vælge en bestemt størrelse, der passer ind i de øvrige fysiske rammer der.

Hvis dine fisk er af en art, der kræver en bestemt størrelse akvarium, er det vigtigt for deres trivsel, at du finder et akvarium, der har den størrelse. Når du køber fisk, bør du forhøre dig om krav til størrelsen på akvariet. Det vil en kompetent fiskesælger altid kunne give dig svar på.

 

Tænk over akvariets placering

Placeringen af dit akvarium kan være af afgørende betydning for, hvilket akvarium du bør anskaffe dig.

Når du har fundet et sted, du gerne vil placere dit akvarium, er det vigtigt, at du undersøger placeringens lysindfald. Fisk lever fra naturens side i søer og hav, hvor der kun kommer sollys ind fra oven, og ikke fra siden. Det lysindfald bør du simulere så godt som muligt for at skabe et naturtro miljø for dine fisk.

Hvis der falder meget lys ind fra siden ved placeringen af dit akvarium, bør du vælge et akvarium med lysdæmpende ruder. Du kan også tilkøbe lysdæmpende elementer, der kan installeres på ruderne for at minimere lysindfaldet fra siden.

Akvariets placering kan også have betydning for, hvilken størrelse akvarium, der er oplagt at vælge for dig. Hvis du har tænkt, at dit akvarium skal stå på et bestemt bord eller i et bestemt hjørne i din bolig, er det vigtigt at dimensionerne på akvariet passer med stedet.

Nogle fiskeejere vælger at bygge et akvarium ind i et hul i væggen. Det er både flot at se på, og skaber gode forhold for fiskene, fordi det minimerer lysindfaldet fra siderne. Hvis du vælger at bygge dit akvarium ind i en væg, er det naturligvis vigtigt, at akvariet har en størrelse, der passer ind i indhakket i væggen.

 

Få styr på omkostningerne

Der en del vedligehold forbundet med at holde fisk i et akvarium, både i form af økonomiske omkostninger og praktisk arbejde.

Vandet i dit akvarium bør holdes ved en bestemt temperatur, der er optimal for lige præcis den type fisk, du ejer. Til det formål skal du bruge en varmeplade, du kan placere under akvariet. Du skal også bruge et termostat, der kan måle temperaturen i vandet, så du kan justere temperaturen på varmepladen korrekt.

Varmepladen bruger elektricitet. Jo flere liter vand, den skal varme op, jo mere elektricitet bruger den. Størrelsen på dit akvarium har altså også konsekvenser for, hvor høje udgifter til strøm, dit akvarium kommer til at skabe for dig.

Det er også vigtigt at have en pumpe i dit akvarium. Pumpen skaber cirkulation i vandet, så det efterligner forholdende i søer og hav. Pumpen bruger ligeledes en mængde elektricitet, der er proportionel med mængden af vand i akvariet.

 

Husk vedligeholdelsen

Et akvarium skal jævnligt renses for alger og andet skidt, der hober sig op i akvariet. Derfor er det vigtigt at vælge et akvarium, du kan overskue at holde rent. Det er lettere og mindre tidskrævende at rense små akvarier frem for store akvarier. Nogle akvarier er også designede på en måde, så det er lettere at komme til under rengøring.

Det er vigtigt, at du, ved købet af dit akvarium, gør dig nogle tanker om, hvordan du kan gøre det overkommeligt og sjovt at holde dit akvarium ved lige, så du kan have en bæredygtig hobby med at holde fisk i mange år . Nogle nye fiskeejere kommer til at tage munden lidt for fuld, når de først anskaffer et akvarium. Derfor anbefaler vi at starte i det små, hvis du er nybegynder. Du kan altid vælge at opgradere og sælge dit gamle akvarium her på siden, hvis du finder ud at, at du gerne vil have et større akvarium.

 

Find et flot akvarium

På vores side finder du salgsannoncer for et væld af akvarier i forskellige størrelser, farver og udformninger. Den store valgfrihed betyder, at du kan gøre dig nogle æstetiske overvejelser om, hvilket akvarium du gerne vil have.

Du kan gå efter et akvarium, hvis farve og udformning matcher dine fisk. Du kan også finde et akvarium, der står flot til de øvrige fysiske rammer, som akvariet skal være i. Der er masser af inspiration at hente i de mange billeder i annoncerne på vores side.

 

Har du selv at akvarium til salg?

Hvis du selv ligger inde med et akvarium, du gerne vil sælge, kan du oprette en salgsannonce her på siden. Vi har mange besøgende hver dag, så chancerne for at finde en mulig køber bliver høj, når du opretter en annonce. Husk at gode billeder og en fængende tekst skaber blikfang og trækker endnu flere mulige købere til.

 

Fandt du ikke det akvarium, du søgte?

Hvis du er på udkig efter en helt bestemt type akvarium, som du ikke kan finde blandt vores salgsannoncer, kan det være en god idé at oprette en søgeannonce her på siden. Med en søgeannonce tilkendegiver du overfor mulige sælgere, at du er på udkig efter det specifikke akvarium. Mange af de handler, vi faciliterer med vores side, tager udgangspunkt i en søgeannonce.