FB

Hovedtøj til hest

Leder du efter et nyt hovedtøj eller trense til din hest eller pony? Så er du landet på den rigtige side. Hos Dyreportal.dk har vi et stort udvalg af nyt og brugt heste tilbehør. Det indebærer blandt andet hovedtøj – et hestetilbehør, som alle hesteejere naturligvis skal have. Se udvalget her på siden og fortsæt med at læse, hvis du gerne vil have lidt mere information.

Opret annonce

Vælg hvilken kategori du søger dyretilbehør indenfor

Sådan vælger du den rigtige størrelse

Et hovedtøj består jo af rigtig mange dele, og det er selvfølgelig vigtigt, at alle delene sidder godt på din hest. Du kan købe en trense i seks forskellige størrelser:

- Mini-shetland

- Shetland

- Pony

- Cob

- Full

- X-full.

Det er dog størrelserne pony, cob og full, som bruges mest, og der er derfor et større udvalg af lige netop disse tre størrelser. Du kan se vores udvalg af alle størrelserne her på siden.

Du kan godt risikere, at der ikke er en størrelse, som passer din hest perfekt. Alle heste er jo formet på forskellige måder, så der er ikke en ”one size fits all”. Heldigvis kan langt de fleste hovedtøjer dog justeres. Så hvis din hest har en meget lille pande, kan det være nødvendigt enten at gøre pandebåndet mindre eller købe et mindre pandebånd og sætte på trensen. Det kan du nemmest se, når din hest eller pony prøver trensen på.

Derfor er det vigtigt, at trensen passer perfekt

Det er enormt vigtigt, at trensen sidder ordentligt. Hvis den sidder for løst, kan den komme til at bevæge sig for meget, og det kan give din hest slidsår. Ligeledes så må den selvfølgelig heller ikke sidde for stramt. Hvis trensen skarver, kan din hest nemlig også få sår. Desuden vil hesten være i smerte, og det kan ødelægge rideturen. Det kan for eksempel være, at den bliver aggressiv.

Kan du godt lide lidt bling?

Så kan du heldigvis købe mange hovedtøjer, som har en del bling. Det er for eksempel meget populært at sætte lidt bling på pandebåndet. Det generer ikke hesten, men ser bare rigtig flot ud.

Stenene, som bliver sat på pandebåndet, er ofte Swarovski-sten eller falske diamanter. De er rigtig flotte og kan faktisk købes i flere forskellige farver. Du kan sagtens få nogle helt klare sten, men hvis du er mere til lyserøde eller blå sten, findes der også et stort udvalg af disse.

Overvejer du et bidløst hovedtøj?

Nogle hesteejere vælger at ride uden bid. Det kræver dog, at du har rigtig god kontrol over din hest. Bidet er nemlig med til, at du lettere kan styre din hest. Det er muligt at finde trenser, som er lavet til at ride bidløst, men da det ikke er så populært, er udvalget ikke så stort.

Hvis du gerne vil prøve at ride bidløst, men ikke vil investere i et bidløst hovedtøj, kan du i stedet købe en trense, hvor du let kan fjerne bidet. Det er selvfølgelig ikke helt samme oplevelse, men det er en start.

Se vores kæmpe udvalg af hovedtøj

Hos Dyreportal har vi et stort udvalg af trenser. Vi har blandt andet de førnævnte størrelser, så du kan købe hovedtøj til enhver størrelse hest her. Der er dog som sagt et større udvalg af de tre mest populære størrelser. Vi har også mange forskellige designs, som du kan vælge i mellem. For eksempel kan du som sagt vælge at købe en trense med diamanter eller flotte sten.

Sidst men ikke mindst kan du vælge at købe dit næste hovedtøj i flere forskellige farver. De mest populære er brun og sort, men vi udelukker ikke, at vi også nogle gange har andre farver på lager. Du kan se vores nuværende udvalg her på siden.

Husk at pleje dit hovedtøj ordentligt

Langt de fleste trenser er lavet af læder. Nogle mærker laver dog også hovedtøj i andet materiale. Det er vigtigt, at du plejer din trense godt.

Hvis den er lavet af læder, skal den smøres ofte. Ellers kan du risikere, at læderet bliver tørt, og så begynder det at krakelere. Det er ubehageligt for hesten, men det betyder også, at du skal til at købe en ny trense, da den hurtigt vil kunne begynde at knække og gå helt i stykker.

Overvejer du at købe et brugt hovedtøj?

Så er du også kommet til det rigtige sted. Vi sælger nemlig både nye og brugte hovedtøjer. Alle ved, at det at have hest nok er den dyreste hobby i verden. Det gælder derfor om at spare penge, når du kan. Hvis du køber brugt heste tilbehør, kan du spare rigtig mange penge. Det gælder også hovedtøj.

Du kan finde rigtig mange flotte brugte hovedtøjer her på siden. Udover at spare penge betyder det også, at du kan finde nogle trenser, som alle andre hesteejere ikke også har. Du har derfor muligheden for at finde en helt unik trense til din hest. Så bliver det vist ikke bedre.