FB

Hundefoder

Akkurat ligesom vi mennesker har hunde brug for sund og næringsrig mad med gode af vitaminer og mineraler for at trives. Men der findes nærmest ligeså mange slags hundefoder som hunderacer, så det er ikke så mærkeligt, hvis du synes, at det er vanskeligt at navigere i markedet for hundefoder. Her på Dyreportal.dk får du gode råd til, hvordan du vælger det rette foder til din hund, uanset om du har en hvalp, en voksen hund eller en seniorhund. Vi fører desuden et stort sortiment af alle de kendte mærker, så du let kan finde din hunds favoritfoder.

 

Opret annonce

Vælg hvilken kategori du søger dyretilbehør indenfor

Hvilket foder skal du vælge til din hund?

Din hund fortjener naturligvis det bedste foder – men hvordan ved du, at du vælger det rette ud af de utallige muligheder, du har til rådighed? Det er meget vigtigt at sætte sig ind i, hvilke behov din hund har til sit foder, så du sikrer dig, at den trives. Din hund har behov for forskellig ernæring hele livet igennem, og hvad der passer til én hund, er ikke nødvendigvis det bedste for en anden. Valget af det rette foder afhænger af individuelle forhold. 

Du skal altså købe hundefoder, der matcher din hunds nuværende situation, så den altid får den optimale ernæring. Når du vælger, skal du have dens race, størrelse, alder, vægt, aktivitetsniveau og andre relevante ernæringsmæssige behov med i dine overvejelser.

Får din hund ikke det optimale foder, øges risikoen nemlig for overvægt, diabetes, nedsat immunforsvar og knoglemisdannelser.

Hundefoder, der passer til din hunds race, størrelse og alder

Din hunds race og størrelse bør vægte højt i dit valg af hundefoder. Større hunderacer har et større ernæringsbehov end mindre racer, og foderet skal derfor opfylde hundens daglige behov for ernæring. Kig f.eks. efter foder, der lever op til hundens behov for glucosaminoglycaner, som er godt for dens led.

Har du en seniorhund i hjemmet, er fodertype og -dosering ligeledes vigtigt at være opmærksom på. En ældre hund bliver lettere ramt af infektioner og påvirket af stress, og med et lavere aktivitetsniveau tager den hurtigere på ved forkert fodring. Her bør du vælge foder med et lavere energiindhold, og som fokuserer på nedsat stofskifte.

Hvalpefoder – hvad skal du være opmærksom på?

Er du så heldig at have fået en hvalp, skal du lægge stort fokus på, hvordan du fodrer den. I hvalpestadiet er hunden ekstra følsom overfor forkert foder. Her skal du derfor give den en fodertype udviklet specifikt til hvalpe. Dog findes der ikke én type foder, som alle hvalpe kan spise. Hav altid din hvalps race i tankerne, når du vælger hvalpefoder.

Er din hvalp af en stor race, er den ekstra følsom i forhold til knogleudvikling. Det betyder, at foderets energiindhold skal være reguleret herefter. Hvalpe vokser og udvikler sig enormt meget på kort tid. Det er således vigtigt, at de får hvalpefoder af høj kvalitet, der er skabt med deres hurtige udvikling for øje.

Hundefoder til specielle behov

Ligesom deres ejere kan hunde døje med forskellige lidelser, såsom diabetes, allergi, slidgigt, tandsten, fordøjelsesproblemer og andre sundhedsmæssige udfordringer – altså særbehov, der stiller ekstra krav til det foder, de får. Har din hund specielle behov, bør du først og fremmest søge råd hos din lokale dyrlæge, der ved hvilken fodertype, som passer til din hund.

En diæt, der giver den rette næring i forhold til sygdomstilfældet, kan gøre en stor forskel for din hunds trivsel. Inden du sætter din hund på en sygdomsdiæt, er det som sagt vigtigt, at du rådfører dig med din dyrlæge.

Er der foder, din hund absolut ikke vil spise, behøver du ikke nødvendigvis at blive bekymret. Kræsenhed overfor enkelte smage er meget almindeligt hos hunde. Derfor fører vi her på Dyreportal.dk fodertyper med en lang række forskellige smage, så du kan finde din hunds yndlings.

Gå efter tørprodukter af bedste kvalitet

Langt størstedelen af al hundemad, der sælges på det danske marked, er tørfoder. Tørfoder er ideelt til de fleste hunde, da produktet kan laves som såkaldt fuldfoder. Det betyder, at hundefoderet indeholder alle de vitaminer og mineraler, din hund behøver for at trives. Derfor bør du vælge tørfoder næste gang, du er på udkig efter foder.

Kvaliteten af tørfoderprodukterne kan dog svinge meget, hvilket det er en god idé at være opmærksom på. Særligt har de enkelte produkters proteintype betydning for foderets samlede kvalitet. Kigger du på de billigste typer, vil du se, at foderet her er baseret på soja, som hos nogle hunderacer kan resultere i gener i hud og pels.

Undersøg altid hvilke råvarer foderet er lavet af. Hundefoder skal indeholde protein, fedt, kulhydrat, Omega 3 og 6 fedtsyrer samt frugt og grønt. Hvordan blandingsforholdet skal være, afhænger af din hunds race, størrelse, alder og energiniveau.

Gå altid efter tørfoder af fineste kvalitet. Så sikrer du dig en sund og glad hund, der også vil trives i fremtiden.

Gå på opdagelse i vores sortiment, og find din hunds yndlingsfoder

Det er altid en fordel at undersøge de mange forskellige foderprodukter på markedet, inden du køber. På den måde stifter du bekendtskab med diverse varianter og typer af foder. Det vil du og ikke mindst din hund takke dig for. Her på Dyreportal.dk kan du let udforske markedet for hundefoder i vores store sortiment. Vi tør godt garantere, at du finder netop den type hundefoder, din hund bedst kan lide.

Når du har lagt din hunds foder i indkøbskurven, kan du passende gå på udkig i vores brede udvalg af hundetilbehør. Vi fører både nye og brugte produkter til skarpe priser. Leder du efter en højkvalitets hundesnor eller -sele, sjovt hundelegetøj, der kan beskæftige din pelsede ven, eller en komfortabel hundeseng, er vi sikrer på, at du finder netop det her hos os.