FB

Terrarium

Krybdyr kan være rigtig mange forskellige dyr. Det kan eksempelvis være slanger, skildpadder eller kamæleoner. Fælles for dem alle er, at de skal have et sted at bo. Det hedder et terrarium. Her hos Dyreportal.dk har vi et stort udvalg af forskellige terrarium til krybdyr. Du kan vælge at købe et af vores helt nye eller købe et brugt, hvis du gerne vil spare lidt penge.

Opret annonce

Vælg hvilken kategori du søger dyretilbehør indenfor

Vi har et stort udvalg af terrarium

Når du køber et terrarium, skal du ikke bare købe det første, som du falder over. Forskellige krybdyr kræver forskellige burer. En vandrende pind har for eksempel ikke brug for samme slags bur, som en kongepython har. Vi hos Dyreportal går meget op i, at alle slags dyr har det godt. Derfor har vi naturligvis også et stort udvalg af terrarium, så du let kan finde et bur, som passer til lige præcis dit krybdyr.

Vi bestræber os på altid at have et design, som du kan bruge. Det er dog vigtigt at huske på, at vores udbud vil variere, da du som sagt også kan købe brugt krybdyrs tilbehør på siden.

Sådan finder du det rigtige terrarium

Når du skal købe et terrarium, skal du først og fremmest tænke over, hvad dit krybdyr har brug for. Hvis buret er for småt, vil dit dyr hurtigt komme til at trives dårligt. Det er derfor bedst at købe et stort nok bur til at starte med. Det betyder selvfølgelig også, at du skal være forberedt på, at det kan komme til at fylde ret meget hjemme hos dig. Det kan være stort i både bredden og i højden. Det er ikke alle krybdyr, som har brug for meget højde. En skildpadde har for eksempel ikke behov for at kunne klatre rundt i dens bur.

Men hvis du har et krybdyr, som har godt af at klatre rundt, skal du naturligvis købe et bur, som er højt nok. Så kan du nemlig også have plads til alt det tilbehør, som du har behov for. Det kan eksempelvis være grene eller små træer. Tilbehøret kommer an på krybdyret. Vi sælger rigtig mange forskellige terrarium i mange forskellige størrelser. Du bør derfor godt kunne finde det design, som passer til dit krybdyrs behov.

Det skal dit terrarium indeholde

Når du køber et terrarium, vil det ofte ikke indeholde noget. Størstedelen af tiden er det op til dig at købe det nødvendige tilbehør separat. Hvis du køber det brugt, kan du dog være heldig, at der følger noget tilbehør med. Nogle krybdyr har brug for, at der er ting i deres bur, så de kan gemme sig lidt. Det kan for eksempel være blade, grene, sten eller lignende. Du kan købe levende planter eller plastik planter, hvis du foretrækker det.

Derudover har dit krybdyr selvfølgelig behov for adgang til mad og vand. Det kan være, at du har brug for en foderskål. Det kan også være, at du har et krybdyr, som spiser mus eller lignende. Så er det ikke lige så vigtigt med en foderskål. Dit terrarium skal altså indeholde det, som lige netop dit krybdyr har brug for – og det varierer fra dyr til dyr. Du kan selvfølgelig købe en masse krybdyr tilbehør her på siden.

Sådan skaber du det rigtige miljø i dit terrarium

Det er vigtigt, at du skaber et miljø i dit terrarium, som dit krybdyr vil trives i. Overordnet set findes der to slags miljøer: ørkenmiljø og regnskovsmiljø. Hvis dit krybdyr har brug for et ørkenmiljø, vil det ofte betyde, at du ikke behøver købe en masse planter og lignende. Til gengæld kan det være nødvendigt at købe sand og sten. Det kan også være nødvendigt at købe en varmelampe, da dit dyr kan have brug for høj varme.

Hvis dit krybdyr i stedet har brug for et regnskovsmiljø, er det vigtigt med rigeligt af planter og jord. Også her kan det være nødvendigt med en varmelampe, da miljøet helst skal være både varmt og fugtigt. Det er vigtigt, at du tjekker hvilket miljø, som dit krybdyr har brug. Det forkerte miljø kan have fatale konsekvenser.

Spar penge på brugte terrarium

Det kan godt være dyrt at holde krybdyr. Krybdyr tilbehør kan godt ende med at blive dyrt, hvis du skal købe det hele fra nyt af. Det er vigtigt, at du tænker godt over økonomien før, at du anskaffer dig et krybdyr. Du kan nemlig godt ende med at have uforudsete udgifter. Det kan for eksempel være, at dit dyr skal til dyrlægen, eller noget går i stykker. Derfor går vi meget op i at kunne tilbyde brugt krybdyr tilbehør såsom terrarium.

Hvis du køber brugt tilbehør, vil du kunne risikere, at der er nogle ridser eller lignende. Standen vil dog stadig være god. Vi sælger ikke noget brugt terrarium, hvor vi ikke kan stå indenfor standen. Det hele vil fungere, men der kan være skønhedsfejl. Der er ikke noget galt med at købe brugte ting. Det er både godt for pengepungen og miljøet.