FB

Gamacher

Hvis du holder af din hest, og gerne vil passe godt på den, er det vigtigt at have de helt rigtige gamacher til den. Gamacher er en beskyttende beklædningsgenstand til din hest, som vikles rundt om dens ankler for at passe på dem. Her på siden finder du købs- og salgsannoncer for både nye og brugte gamacher til et hvert formål. Du kan også læse om, hvordan du vælger det helt rigtige par gamacher til din hest, samt hvad du kan gøre for at holde dine gamacher ved lige, så de giver den bedst mulige beskyttelse og komfort for din hest.

Opret annonce

Vælg hvilken kategori du søger dyretilbehør indenfor

Vælg gamacher, der passer

Når du skal vælge et par gamacher til din hest, er det vigtigt at du forholder dig til deres størrelse. Gamacherne skal sidde så stramt om anklerne, at de ikke falder ned, men de må ikke stramme så meget, at det hindrer hestens blodomløb. Derfor bør du finde et par gamacher, der lige præcis holder sig oppe på benene uden at stramme mere end højst nødvendigt. Heste har ofte gamacher på i lang tid ad gangen, og derfor er det vigtigt at pasformen er komfortabel for hesten. Ellers kan det skabe irritation og mindske hestens livskvalitet.

Vælg gamacher i det ønskede materiale

På vores side vil du kunne finde annoncer for gamacher i flere forskellige materialer. Læder og kunstlæder er udbredt, men det er også populært at anvende gamacher i neopren og plast. Læder er et meget traditionelt materiale, som er komfortabelt og flot at se på. Det er et af de dyrere materialer at fremstille, og du skal være indstillet på at vedligeholde lædergamacher ved at pudse dem jævnligt. Gamacherne i neopren og plast er oftest lidt billigere og kræver mindre vedligehold.

Gamacher kommer også med forskellige lukkemekanismer. Velcro er udbredt, fordi det er nemt og effektivt at anvende, samtidig med at det holder gamacherne godt sammen. Snøreluk er mere traditionelt, og er i nogles øjne det mest æstetiske valg. Husk at gøre dig umage med at bruge lukkemekanismen, så gamacherne hverken kommer til at stramme for meget eller for lidt.

Gamacher fremstilles til forskellige formål

Gamacher udgør en vigtig beskyttelse for din hests ben, og derfor bliver de udviklet med forskellige aktiviteter som formål, så de kan give den bedst mulige beskyttelse i ethvert scenarie. Hvis du gerne vil passe rigtigt godt på din hest, kan du derfor få gamacher til staldbrug, ridning, transport og meget mere. Gamacherne er specielt designede til de forskellige aktiviteter, så de giver optimal komfort og sikkerhed.

Nogle typer af gamacher er designede med henblik på at yde beskyttelse for din hest, mens andre, f.eks. springgamacher, også giver ekstra støtte til hestens led og knogler. Derfor kan det godt betale sig altid at anvende gamacher, der er specifikt designede til den aktivitet, du skal lave med din hest.

Hvis du har en ung hest, er det særligt vigtigt, at du giver din hest gamacher på. Unge heste kan være tilbøjelige til at komme til at sparke sig selv over benene, når de bevæger sig. Derfor yder gamacher en vigtig beskyttelse for de unge heste, fordi de sikrer at hesten ikke kommer til skade, hvis den kommer til at sparke sig selv under bevægelse.


Husk at rengøre gamacherne

Gamacherne sidder et sted på hestens krop, hvor de er udsatte for en ophobning af skidt, støv og småsten. Det er vigtigt at rengøre gamacherne jævnligt, så ophobningen af skidt ikke går ud over gamachernes pasform, og at gamacherne ikke kommer til at genere hesten. Hvis du holder gamacherne rene og pæne, øger det både sikkerheden og komforten for din hest.

Det er også vigtigt, at du jævnligt fjerner hestens gamacher, så de ikke kommer til at være til irritation. Du kan med fordel køre flere sæt gamacher på rotation, så der ikke kommer til at opstå irritation ved din hests ben, fordi et bestemt sæt gamacher har trykket det samme sted over en meget lang periode.

Har du selv gamacher til salg?

Hvis du selv har gamacher, du gerne vil sælge, kan det være en god idé at oprette en salgsannonce her på siden. En salgsannonce sikrer dig, at dine gamacher bliver set af de mange daglige besøgende, vi har her på siden. Husk, at din annonce trækker endnu mere opmærksomhed, hvis du supplerer den med lidt tekst og nogle flotte billeder.

Fandt du ikke de gamacher, du søgte?

Der findes utroligt mange forskellige slags gamacher, og selv om mange af dem bliver forhandlet her på siden, er det muligt, at vi ikke har en annoncen for lige præcis de gamacher, du søger. Hvis det skulle være tilfældet, er det en mulighed for dig at oprette en søgeannonce. Søgeannoncen lader mulige sælgere vide, at du er interesseret i at købe de specifikke gamacher, så du kan komme i kontakt med sælgerne.