FB

Hønsehuse

Når du holder høns, er det vigtigt at have et hønsehus, hvor hønsene forsvarligt kan lukkes ind om natten, så de er i sikkerhed for ræve og andre rovdyr. Derfor bør enhver hønseejer også eje et hønsehus. Her på siden finder du salgsannoncer for et væld af forskellige slags hønsehuse. Du kan både finde annoncer for splinternye hønsehuse samt for brugte hønsehuse. Du kan også blive meget klogere på, hvordan du vælger det helt rigtige hønsehus til dig og dine høns, og hvad et godt hønsehus skal kunne.

Opret annonce

Vælg hvilken kategori du søger dyretilbehør indenfor

Hønsehuset giver sikkerhed om natten

Høns har som sådan ikke brug for en indhegning for at blive på det område, de hører til. De har nemlig en stærk sans for deres territorie, og har sjældent lyst til at bevæge sig langt væk fra det sted, hvor de ved, de hører til og bliver fodret regelmæssigt sammen med deres artsfæller.

Det er dog vigtigt at have et hønsehus, så du kan lukke uvedkommende gæster ude. Om natten kan der komme rovdyr så som ræve, der vil spise dine høns. Derfor bør du lukke dine høns ind i et solidt hønsehus om natten, så de ikke bliver taget af ræven.

Sådan beskytter du dine høns mod rovdyr

For at beskytte dine høns bedst muligt mod rovdyr om natten, er det vigtigt at fuglehuset er solidt og uigennemtrængeligt. Det må ikke have huller, som andre dyr vil kunne mase sig ind ad. Det er også vigtigt, at hønsehuset har en sikring mod, at en ræv kan grave sig under hegnet. En sådan sikring kan have form af, at hegnet stikker et stykke under jorden, eller at hønsehuset har et gulv.

Hønsehusets dør skal kunne lukkes forsvarligt med en mekanisme, der ikke ved et uheld kan åbnes af vinden eller et dyr, der strejfer mekanismen tilfældigt med sin krop.

Det skal der være i et hønsehus

Som hønseejer kan du gøre livet meget lettere for dig selv ved at have et designeret rugeområde i dit hønsehus. Du kan gøre området attraktivt at ruge i for dine høns, ved at skabe et lille aflukke, der er fyldt med halm, så dine høns kan ruge på æg i ro og komfort. Det øger chancen for, at dine høns vil vælge at lægge sine æg i det tiltænkte område af fuglehuset, så det bliver meget lettere for dig som hønseejer at finde og samle æggene. Et dedikeret rugeområde er ikke nogen garanti for, at dine høns altid vil vælge at lægge sine æg der, selvom chancerne er ret gode. Derfor bør du også jævnligt gå en runde i hønsehuset og det omkringliggende område for at undersøge, om dine høns har lagt æg andre steder.

I dit hønsehus bør der også være vandrette pinde, der er installeret et stykke over jorden. Høns kan godt lide at sidde på pindende, og det er et ideelt sted for dem at sove om natten. Hvis du gerne vil skabe god trivsel for dine høns, er det vigtigt at dit hønsehus har et underlag, de kan rode og pikke i med deres næb. Det kan for eksempel være et underlag af jord eller halm. At rode i jorden er en naturlig drift for høns. Derfor har det en afstressende effekt for dem at bevæge sig på et underlag, hvor det er muligt.

Giv god plads til dine høns

Høns trives med at have god plads. De skal kunne bevæge sig rundt og have et stykke jord, de kan gå rundt og undersøge. Derfor er det en vigtig investering i dine høns' trivsel at anskaffe et tilstrækkeligt stort hønsehus. Glade høns er selvfølgeligt et mål i sig selv, men trivslen øger også produktionen af æg.

Som tommelfingerregel skal du for tre høns som absolut minimum have én kvadratmeter hønsehus. Det forudsætter, at du har et åbent udendørs areal, som hønsene kan bevæge sig rundt på om dagen. Et hønsehus kan dog aldrig blive for stort, så vi anbefaler, at du udnytter så meget plads som muligt til dit hønsehus.

Har du et hønsehus, du gerne vil sælge?

Hvis du har et hønsehus, du gerne vil af med, kan du oprette en salgsannonce her på siden. Vi har mange besøgende hver måned, så chancerne for at finde en mulig køber er gode. Husk at annoncer med gode billeder og en informativ tekst kan gøre rigtigt meget for at vække en købers interesse.

Har vi ikke det hønsehus, du leder efter?

Skulle det ske, at du er på udkig efter en helt bestemt type hønsehus, som ikke er til salg i nogen annonce på vores side, er det altid en mulighed at oprette en søgeannonce. I søgeannoncen kan du lade eventuelle sælgere vide, at du er på udkig efter et bestemt fuglehus. Mange af handlerne, der foregår på vores side, tager udgangspunkt i en søgeannonce. Det er et værktøj, der kan sætte dig i kontakt med mange mulige sælgere.