FB

Ridehjelm til salg

Det er enormt vigtigt, at du rider med en ridehjelm. Det er nemlig den, som beskytter dit hoved, hvis du skulle falde af hesten. Mange foretrækker desuden også at have en ridehjelm på, når de går rundt i stalden. Det er ofte et krav hos forskellige rideklubber, at du skal ride med hjelm. Hvis du deltager i stævner, kan du også sagtens opleve, at det er et krav med hjelmen. Du kan se vores store udvalg af både nye og brugte ridehjelme her på siden.

Opret annonce

Vælg hvilken kategori du søger dyretilbehør indenfor

Vi har et stort udbud af ridehjelme i forskellige designs

Når du køber en ridehjelm, er det meget vigtigt, at den sidder helt perfekt. Ellers beskytter den nemlig ikke. Derfor sælger vi hjelme fra mange forskellige mærker, så du kan finde en pasform, som passer dig helt perfekt. Men du skal selvfølgelig også være glad for den hjelm, som du klikker hjem. Du kan derfor vælge mellem flere forskellige designs.

Hjelmen består ofte af en hård skal, som er overtrukket eller dekoreret. Ofte vil hjelmen være overtrukket med ruskind. De mest populære farver er sort eller brun. Du kan dog også vælge at køb en, som ikke er overtrukket. Her vil ydersiden ligne hård plastik. Disse ridehjelme fås ofte med lidt ekstra pynt. Det kan for eksempel være nogle flotte sten, der fanger lyset og glimter.

Der er ikke et design, som er mere sikkert end det andet. Så længe hjelmen er sikkerhedsgodkendt, vil den beskytte godt. Du kan dog godt risikere, at en ruskindsridehjelm vil blive lidt mølædt med årene. En ikke-overtrukket hjelm kan dog også godt blive grim, hvis den får ridser eller skrammer. Det er derfor helt op til dig, hvilket materiale du foretrækker.

 

Sådan finder du den rigtige størrelse

Det er ikke alle mærker, som bruger den samme størrelsesguide. Nogle har størrelser i centimeter, andre i inches og nogle bruger bare størrelsesskalaen small, medium og så videre. Det er derfor vigtigt, at du tjekker størrelsesguiden for hvert mærke. Det er heldigvis let at finde ud af din størrelse. Du skal nemlig bare måle omkredsen på dit hoved. Det skal gøres i cirka pandehøjde. Du kan bare bruge et helt almindeligt målebånd. Når du har omkredsen på dit hoved, kan du sammenligne tallet med de forskellige størrelsesguider.

Det er dog altid en god idé også at tjekke, hvordan den sidder på hovedet. Det kan nemlig godt være, at pasformen ikke sidder ordentligt på din hovedform. Det er vigtigt, at hjelmen sidder tæt og ikke bevæger sig, hvis du skubber til den.

 

Så tit bør du skifte din ridehjelm ud

Der kan være to grunde til, at du skal skifte din ridehjelm:

1. Ridehjelmen er blevet for gammel. Det anbefales, at du skifter sin hjelm ud, når du har haft den i 5-10 år.

2. Du er faldet af hesten, og hjelmen kan muligvis være gået i stykker. Nogle gange er det tydeligt at se, at hjelmen er gået i stykker. Det kan for eksempel være, at du kan se, at der er knækket noget af. Men andre gange kan man faktisk ikke se det, fordi skaden er indenunder den hårde skal.

Ridehjelmen skal beskytte dit hoved, og hvis den ikke fungerer, som den skal, kan det faktisk have fatale konsekvenser. Det er derfor ikke værd at gå på kompromis med standen. Hvis du har haft et hårdt fald, er det bedst at købe en ny hjelm for en sikkerhedsskyld.

Hvis du er i tvivl, om du skal købe en ny hjelm, er det ofte et tegn på, at du skal.

 

Kan jeg bruge en cykelhjelm i stedet for?

Mange vælger at bruge en cykelhjelm, når de først begynder at ride. En ridehjelm kan nemlig godt være en dyr investering, hvis du ikke er helt sikker på, at ridning rent faktisk er noget for dig.

Men det er altså bedst at købe eller låne en ordentlig hjelm. En cykelhjelm er nemlig slet ikke lige så sikker. Når en ridehjelm bliver sikkerhedsgodkendt, skal den opfylde mange flere krav end en cykelhjelm. Det kan derfor slet ikke anbefales, at du rider med en cykelhjelm.

Til gengæld kan du faktisk godt cykle med en ridehjelm. Så hvis du cykler til og fra stalden, kan du sagtens nøjes med bare at have en slags hjelm.

 

Køb en brugt ridehjelm

Selvom der er flere grunde til, at det kan være nødvendigt at skifte din hjelm ud, betyder det ikke, at du ikke godt kan købe en brugt hjelm. Ridehjelme er dyre, og det kan derfor være et godt sted at spare nogle penge. Du kan købe brugte hjelme her hos Dyreportal. Når nogle sælger deres hjelm, betyder det ikke, at den er gået i stykker. Det kan være, at de kun har brugt den et par gange, og den bare ikke sidder godt på deres hoved.

Det er selvfølgelig vigtigt, at du ikke køber en hjelm, som du kan se, er gået i stykker, men det er der også lille sandsynlighed for. Ryttere ved nemlig godt, hvor vigtig hjelmen er, og de ville derfor ikke drømme om at sælge en ødelagt hjelm.