FB

Alt hvad du skal bruge indenfor fugletilbehør

Markedet indenfor fugletilbehør er stort, og afhængigt af hvilken type fugl du har, ændrer tilbehøret sig også. Det bedste råd er derfor, at du har kendskab til din fuglerace og ved, hvorvidt den har specifikke behov, du kan opfylde gennem diverse tilbehør. 

Opret annonce

Vælg hvilken kategori du søger dyretilbehør indenfor

Vælg det rigtige fuglebur - for både din og fuglens skyld!

Det er vigtigt, at du undersøger, hvor meget plads din fugl har behov for. En fugl kan mistrives, hvis den befinder sig i et for lille bur. Det mindsker dens mulighed for at bevæge sig og bruge dens fysik. Derudover er det anbefalelsesværdigt at vælge et bur, der har nem adgang til rengøring. Som fugle ejer skal du sikre, at burets hygiejne er i orden. Du kan eksempelvis tilvælge et bur, der har en plastikbund med en aftagelig bakke. På den måde kan du hurtigt og nemt fjerne bakken og rengøre. Flere fuglebure har også en aftagelig sandskuffe, som giver gode betingelser for rengøring. Derudover kan du med fordel vælge et bur, der har hjul under bunden. Det giver stor fleksibilitet for både dig og din fugl, at du uden besvær kan rykke buret. 

Hvis du har - eller på sigt gerne vil have - flere fugle, er det ideelt at vælge et bur, der har en skillevæg. Denne skillevæg kan i de fleste tilfælde fjernes, og du kan lade fuglene være sammen. Dog kan der af mange årsager og situationer, hvor det er bedst at skillevæggen adskiller fuglene, og du kan hurtigt og nemt etablere skillevæggen igen. Fuglene - selvom de er adskilt - kan forsat have glæde af hinandens selskab, fremfor at de er i to separate bure. 

Et højt bur

Du kan også vælge et højt bur, der gør det nemmere for dig at rengøre, da pladsen er god. Ydermere giver du også din fugl gode betingelser for at kunne sprede sine vinger og udfolde sig i buret. Det kan også være fordelagtigt at vælge et bur, som i forvejen har alt udstyr. Det gør, at du har alt det, som fuglen behøver i forhold til et fuglebad, træpind at sidde på, en foderskåle samt en drikkefontæne. Markedet for brugte fuglebure er stort, og du kan derfor nemt erhverve dig et billigt bur i fin stand. 

Tilbehør der højner fuglens sundhed:

Tilbehør til fugle er en bred kategori. Det er eksempelvis vigtigt at skaffe materiale, der plejer fuglens sundhed. Eksempelvis kan produkter og redskaber der plejer og trimmer fuglens negle være en nødvendighed Dette er særligt vigtigt, hvis ikke fuglen automatisk selv slider dens kløer ned. 

En fugls negle minder til forveksling om både katte og hundens. Derfor skal man forsigtigt klippe neglen, således man ikke rammer hverken blodåren eller nerven. Derfor er det rette udstyr vigtigt at anskaffe sig. En neglesaks er et godt remedie, når du skal yde en skånsom klipning. Det er nemlig vigtigt ikke at få kløerne til at bløde, da en blødning er svær at stoppe, og der i værste fald kan opstå infektioner i såret ved neglen. 

Fuglens negle kan også blive forvokset. Derfor bør du vælge tilbehør til din fugl, der kan en forebyggende effekt på dette. Det kan eksempelvis være en god idé at vælge naturmaterialer såsom grene. Både birk- og bøgegrene er særligt anvendelige. Hvis ikke det er muligt at skaffe naturprodukter, kan du købe forskellige siddepinde eller sten, som kan afhjælpe. Man skal undgå at anvende sandpapir til at slibe fuglens negle. Dette kan give sår og ubehag. 

Hvordan underholder man sin fugl?

Det er vigtigt at købe tilbehør, der underholder, aktivere og udfordre fuglen, således den ikke keder sig. Fuglen bruger mange timer dagligt i buret, og den skal derfor kunne blive stimuleret. Der findes mange typer af tilbehør, der kan afhjælpe dette. Du kan eksempelvis købe diverse gynger. Disse kan være fremstillet i forskellige materialer; eksempelvis reb eller træ. Det er nemt at fæstne disse fast i buret, og fuglen kan nu benytte gyngen som siddeplads eller underholdning. Flere gynger har små klokker bundet fast, der afgiver lyde, når fuglen bevæger gyngen. Dette er ofte til morskab for fuglen!

Fugle kan også have glæde og gavn af forskellige torve eller klatreudstyr, der kan aktivere dem. Det kan eksempelvis være en hængebro, der sættes fast på burets sider. Dette udfordrer fuglens fysik og underholder.

Fugle tilbehør: Med fokus på foder

Din fugl har brug for sund og nærende kost. Dette er et vigtigt led i fuglens sundhed. Typen af foder afhænger af den fugleart, du har. Du bør derfor som fugle ejer sætte dig grundigt ind i netop din fuglearts behov. Et godt råd er desuden også at anskaffe godbidder til fuglen. Her adskiller fugle sig ikke fra andre kæledyr eksempelvis hunde. Dette kan også være et vigtigt led, når du træner din fugl i forsøget på at gøre den tam.

Andet vigtigt tilbehør for at sikre din fugls sundhed er gennem vitaminer. Der findes eksempelvis suppleringskost, du kan give din fugl ved siden af dens normale foder. Hvis din fugl ruger æg, kan det være godt at investere i dette. Ellers kan behovet for suppleringskost også opstå hos fugle, der har et højt energi niveau. Dette ses ofte hos blandt andet kanariefugle.

Kalksten

Ydermere kan vigtigt tilbehør til fuglen også være en kalksten. En kalksten indeholder store mængder af calcium, og dette medvirker til at styrke fuglens knogler. Derudover er det også godt for en korrekt konstruktion af æggeskaller. Dette er særligt anvendeligt i avlsfasen. Fugle har desuden også perioder, hvor de taber flere fjern end vanligt. Her vil en kalksten også gavne med henblik på at fremme sunde fjer.