FB

Sadelunderlag til salg - Køb brugte eller nye

Hvis du gerne vil ride med sadel på din hest, er det nødvendigt at have et godt sadelunderlag. Sadelunderlaget giver støtte og sørger for, at sadlen ikke skrider fra dens position på din hest. Et sadelunderlag kan også løfte sadlen bestemte steder, så din ridestilling bliver sundere. De mange fordele ved at bruge et sadelunderlag gør, at der er rigtigt god grund til at have et underlag under din sadel, hver gang du rider. Her på siden finder du et væld af salgs- og købsannoncer for både nye og brugte saddelunderlag. Du kan også blive klogere på, hvilket sadelunderlag der er rigtigt til dig og din hest.

Opret annonce

Vælg hvilken kategori du søger dyretilbehør indenfor

Gå efter åndbarhed, når du vælger sadelunderlag

Vi anbefaler, at du vælger et sadelunderlag, der er åndbart. Et åndbart sadelunderlag har den store fordel, at hestens hud kan ånde under underlaget. Det betyder, at ophobningen af sved og skidt bliver mindre. Det er sundere for hestens hud og pels, og det gør det mere komfortabelt for dig at ride på din hest. Selvom sadelunderlaget skal kunne sørge for, at der ikke kommer sved på sadlen, behøver det ikke være fuldstændigt afvisende overfor sved. Et godt sadelunderlag absorberer sveden og leder det væk fra hestens hud.

Med et åndbart sadelunderlag bliver risikoen for gnavesår mindre. Derfor er et åndbart sadelunderlag en god investering i din hests velvære. Gnavesår er langt hen ad vejen noget, der kan undgås, hvis du har et sadelunderlag, der passer godt og er åndbart, samt at selve sadlen også sidder godt på din hest. Dertil kommer, at et sadelunderlag, der fordeler trykket fra din krop på hesten, også kan være med til at minimere risikoen for, at der opstår gnavesår under sadelunderlaget.

Overvej, om du har brug for antiskrid

Nogle sadelunderlag kommer med en særlig antiskrid-effekt, der gør, at de ligger ekstra fast på hestens ryg. Hvis du har oplevet problemer med, at din sadel har skredet frem og tilbage på hestens ryg, kan det være en rigtigt god idé at anvende et sadelunderlag med antiskrid.

Når din sadel ligger fast på hestens ryg, får du en mere sikker rideoplevelse. Risikoen for at glide bliver mindre, og du kommer til at sidde mere stabilt og sikkert i sadlen. Det kan give en større oplevelse af tryghed, når du ved, du sidder stabilt på din hest. For mange mennesker er det netop tryghed og sikkerhed, der er afgørende for at få en god rideoplevelse.

 

Styrk ergonomien med korrektion

På vores side vil du kunne finde sadelunderlag med for- og bagløft, der korrigerer din positur, når du rider. Korrektion betyder, at du lettere kan ride i lang tid uden at opleve gener i ryg og ben. Når først din opsætning med sadelunderlag og sadel understøtter en god positur, har du skabt et godt udgangspunkt for at få trænet din krop til at kunne ride i lang tid ad gangen.

Det er vigtigt, at du er sikker på at du faktisk har brug for for- eller bagløftet, når du anvender det. Hvis du reelt ikke har brug for korrektionen, kan du risikere at forværre en tilstand, der måske var bedre uden korrektionen. Derfor anbefaler vi, at du kun anvender sadelunderlag med korrektion, hvis du er sikker på, at du har brug for det.

 

Trykfordelende materialer mindsker presset på din hest

Når du rider, giver du din hest mange stød i ryggen. For at undgå at hesten oplever gener ved dette, kan du bruge sadelunderlag, der er fremstillet af trykfordelende materialer. Materialerne fordeler trykket fra dit stød, så der ikke opstår en stor trykbelastning på meget specifikke steder på hestens ryg. Med et sadelunderlag i et trykfordelene materiale kan du ride på din hest i længere tid ad gangen, uden at det går ud over hestens ryg.

De seneste år er der kommet mange sadelunderlag i memory foam på markedet. Memory foam har en fantastisk evne til at fordele tryk, fordi det helt af sig selv former sig efter hestens krop og din sadel. Derfor er der i dag bedre muligheder for at fordele tryk ved ridning end nogensinde før.

 

Har du et sadelunderlag til salg?

Hvis du selv kunne tænke dig at sælge et sadelunderlag, er det oplagt at oprette en salgsannonce her på siden. Salgsannoncen kan få dig i kontakt med de mange daglige besøgende, vi har på siden, hvoraf mange kan være potentielle købere.

Vi har skabt kontakt mellem mange købere og sælgere af udstyr til heste, og vi håber, at du kan være den næste i rækken.

 

Fandt du ikke det sadelunderlag, du ledte efter?

Hvis du er på udkig efter et helt bestemt sadelunderlag, som ingen af vores annoncører forhandler, er det muligt at oprette en søgeannonce på siden. Med en søgeannonce fortæller du potentielle sælgere, at du er på udkig efter det bestemte sadelunderlag, så de har mulighed for at kontakte dig, hvis de skulle ligge inde med det.