FB

Hestetilbehør - Køb brugt eller nyt

Hesten har længe været ét af de mest elskede dyr i verden. Og selvom der ikke er ligeså mange hesteejere i Danmark i dag, som der for eksempel var for 100 år siden, er vi stadig mange, der holder og elsker at holde heste. Heste adskiller sig selvsagt grundlæggende set fra hunde og katte. Men uanset om du ejer hest, hund eller kat, er det vigtigt, at du ligger inde med det tilbehør, du skal bruge for at sikre gode forhold for både dig og dit dyr. Nedenfor gennemgår vi det mest nødvendige hestetilbehør, og vi giver dig desuden en lille guide til, hvad du kan finde på Dyreportal.dk. 

Opret annonce

Vælg hvilken kategori du søger dyretilbehør indenfor

Hvilket tilbehør har jeg brug for til en hest? 

Hvis du gennem længere tid har haft en hest, ved du måske allerede, hvilket hesteudstyr du har brug for. Er du derimod først i nyere tid blevet hesteejer, er der ikke noget at sige til, at du er en smule overvældet i forbindelse med dine første køb af udstyr.

Alle ejere er forskellige, og derfor veksler det også, hvor meget udstyr vi mener at have behov for til vores firbenede venner. Dog bør du som minimum regne med at skulle have fat i de tre nedenstående produkttyper, når du første gang får dig en hest. 

Sadel 

Sadlen er vel nok det mest velkendte stykke hestetilbehør. Og uden en ordentlig én af slagsen, kommer du sandsynligvis aldrig til at have en god oplevelse, når du rider på din hest.

En dårlig sadel, som hverken passer dig eller hesten, vil gøre, at I begge føler jer ukomfortable. Hesten vil i så fald være sværere at have med at gøre, og du risikerer, at din sadel enten går i stykker eller falder af, mens du rider.

Heldigvis er det nemt at finde en god sadel. Den rette model behøver dertil langt fra at vælte budgettet. 


Tøjler 

Et godt sæt tøjler er også uundværligt for enhver hesteejer. Tøjlerne tillader dig nemlig at styre hestens retning, når I rider sammen. Du bør altid vælge tøjler i ordentlig kvalitet, så de ikke går i stykker under ridningen og øger risikoen for fald og andre uheld. 

Hovedtøj 

Hovedtøj og tøjler kobles sammen før ridningen. Godt hovedtøj er normalt karakteriseret ved et materiale, der både er slidstærkt og komfortabelt for din hest at have på. Hvis din hest før har prøvet at ride med en rytter, bør du bruge hovedtøj med samme bid som dét, hesten allerede er vant til. 

Hvad kan jeg finde af hestetilbehør her på siden? 

Hos Dyreportal.dk bestræber vi os på at samle at dyretilbehør ét sted. Sådan er du nemlig sikret, at du kan købe alt dét tilbehør, du har brug for, i én og samme omgang. Vores kæmpe udvalg af hestetilbehør omfatter både de tre produkttyper, som vi har beskrevet ovenfor, og et væld af andre ting, som kan hjælpe dig med at gøre hverdagen nem og behagelig for både dig og den hest, du ejer.

I sortimentet finder du hestetilbehør i rigtig mange forskellige prisklasser, og vi sælger både nye og brugte produkter. Hvis du gerne vil spare lidt penge på dine indkøb, kan det være en god idé at købe dine ting brugt.

Samtlige produkter er kvalitetssikret, og derfor behøver du ikke at gå på kompromis med kvaliteten, selvom du køber nogle produkter, der har haft en anden ejer tidligere. 

Hvordan finder jeg det rette hestetilbehør? 

Det rette hestetilbehør afhænger af flere faktorer. Hestens race, erfaring med ridning, bygning, alder samt dine forventninger til jeres tid sammen har alle en betydning for, hvilket udstyr du bør have fat i. Størstedelen af vores produkter er her på siden udstyret med detaljerede beskrivelser, som giver dig mulighed for nemt at vurdere, om produkterne egner sig til dig og din hest eller ej.

Og hvis du alligevel er i tvivl om, hvorvidt et givent produkt er det rette valg for jer, rådgiver vi dig meget gerne på enten telefon eller mail. 

Livet som hesteejer: Kom godt fra start 

Der er mange forskellige potentielle formål med at have en hest. Men uanset om du mest rider for sjov eller drømmer om at gøre karriere inden for hesteridning, er det altafgørende, at du og din hest udstyrer jer på ordentlig vis.

Det rette hestetilbehør sikrer dig både en god kontrol over hesten, mens I ridder og tryghed for både dig og dyret, og jeres timer sammen bliver dertil langt mere fornøjelige, hvis I gør brug af tilbehør, som passer til jer begge. Brug lidt tid på at overveje, hvad du helt konkret har brug for af udstyr. Notér dig, hvor mange penge du har råd til at bruge på de forskellige ting, og brug Dyreportal.dk som din løbende sparringspartner.

Når det nødvendige først er købt ind, kan du med ro i maven påbegynde dit nye liv som hesteejer.